نخود فرنگی سرشار از ویتامین، پروتئین و فیبر
نخودفرنگی و لوتئین و زآگزانتین
آنتیاکسیدانها سلولها را از گزند آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد که باعث بروز بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانها و پیری زودهنگام سلولها میشوند، حفظ میکند.
این ترکیبات آنتیاکسیدانی به خانواده کاروتنوییدها تعلق دارند. باید بدانید که میزان این آنتیاکسیدانها در نخودفرنگی آبپز شده بیشتر از نخودفرنگی خام است. نتایج پژوهشها نشان میدهند که لوتئین موجود در نخودفرنگی بیشتر از سبزیهای دیگری مانند اسفناج جذب بدن میشود. دریافت روزانه زآگزانتین و لوتئین بهطور طبیعی در ماکولا و شبکیهی چشم وجود دارد، چشم را در برابر مشکلاتی مانند دژنراسیون ماکولای چشم و آب مروارید حفظ میکنند. این آنتیاکسیدانها با سرطانهای سینه و ریه نیز مقابله کرده و سلامت قلب و عروق را افزایش میدهند.
نخود فرنگی و پروتئین
نخودفرنگی حاوی پروتئین گیاهی است. جوشاندن و پختن نخودفرنگی باعث میشود که ارزش غذایی آن بالا رفته و هضم آن سادهتر شود. این نخودهای تر و تازه به همراه سبزیجات و مواد غذایی دیگری مانند حبوبات، مغزها، غلات و غیره تأمینکننده پروتئین بدن گیاهخواران خواهد بود.
نخود فرنگی و فیبرهای غذایی
نصف فنجان نخودفرنگی پخته شده منبع خوب فیبرهای غذایی است. حتماً میدانید که هر مادهی غذایی سرشار از فیبر سپری در برابر سرطان کولون خواهد بود. فیبرها باعث ایجاد احساس سیری میشوند و جلوی اشتهای زیاد را میگیرند. علاوه بر این با یبوست مقابله کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع 2 را نیز کاهش میدهند.
نخودفرنگی و ویتامین C
نخودفرنگی منبع خوب ویتامین C است. این ویتامین خواص آنتیاکسیدانی داشته و به سلامت استخوانها، غضروفها، دندانها و لثهها کمک میکند. علاوه بر این ویتامین C باعث جذب بهتر آهن موجود در مواد غذایی شده و به بهبود زخمها کمک زیادی میکند.
نخود فرنگی و ویتامین K
نخودفرنگی منبع خوب ویتامین K محسوب میشود. این ویتامین برای تولید پروتئینهایی که در انعقاد خون نقش دارند کمک میکند. ویتامین K همچنین در ساخت استخوانها نیز نقش دارد.
نخود فرنگی و آهن
نخودفرنگی پختهشده منبع خوب آهن گیاهی محسوب میشود. این مادهی معدنی برای انتقال اکسیژن و ساخت گلبولهای قرمز خون نقش مهمی دارد. علاوه بر این آهن در تولید سلولهای جدید، ترشح هورمون و نروترانسموتورها (ناقلهای عصبی) شرکت دارد. درست است که آهن موجود در مواد غذایی گیاهی کمتر از آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن میشود؛ اما لازم است بدانید که ویتامین C برای افزایش میزان جذب این آهن موثر است.
نخود فرنگی و منگنز
منگنز مانند کوفاکتور چندین آنزیم عمل میکند که به تسریع فرایندهای متابولیکی کمک میکنند. علاوه بر این منگنز در پیشگیری از آسیبهای پوستی ناشی از تأثیر منفی رادیکالهای آزاد نقش دارد. خوشبختانه نخودفرنگی یکی از منابع غذایی خوب این مادهی مغذی است.
نخود فرنگی و مس
جای شگفتی است که این نخودهای ریز حاوی این میزان مواد مغذی باشند. نخودفرنگی را یکی از منابع غذایی مس میدانند. باید بدانید که مس برای تولید هموگلوبین و کلاژن (پروتئین به کار رفته در ساخت و ترمیم بافتها) نقش دارد. علاوه بر این چندین آنزیم حاوی مس در عملکرد بدن در برابر اثرات منفی رادیکالهای آزاد نقش مهمی دارند.
نخود فرنگی و ویتامین B1
تیامین یا همان ویتامین B1 بخشی از کوآنزیمهای ضروری برای تولید انرژی از کربوهیدراتهای مصرفی ماست. این ویتامین همچنین در انتقال پالسهای عصبی داخل نورونها و همچنین رشد طبیعی سلولهای بدن نقش دارد. شما میتوانید با مصرف این نخودهای تازهی پخته شده میزان قابلتوجهی ویتامین B1 کسب کنید.
نخودفرنگی و فسفر
فسفر بعد از کلسیم دومین مادهی معدنی است که به صورت زیاد و فراوان در بدن وجود دارد. این مادهی معدنی نقش مهمی در ساخت و حفظ سلامت استخوانها و دندانها دارد. فسفر همچنین در رشد و احیای بافتهای بدن و همچنین حفظ pH خون نقش دارد. شما با مصرف نخودفرنگی و جذب میزان قابلتوجهی فسفر میتوانید کمک زیادی به ساخت و حفظ غشاهای سلولی خود بکنید.
نخود فرنگی و منیزیم
نخودفرنگی یکی از منابع غذایی منیزیم محسوب میشود. این مادهی معدنی در رشد استخوانها و ساخت پروتئینها، کنترل عملکرد آنزیمها، انقباض عضلانی، سلامت دندانها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
منیزیم همچنین در سوخت و سازی کالریهای دریافتی و همچنین نقل و انتقال پالسهای عصبی شرکت دارد.
اگر به دنبال یک منبع غذایی خوب برای جذب بیشتر فولات یا همان ویتامین B9 هستید که در ساخت تمام سلولهای بدن و بخصوص گلبولهای قرمز نقش دارد به سراغ نخودفرنگی بروید.
نخود فرنگی و زینک یا همان روی
برای تأمین برخی از ریزمغذیها و عناصر مورد نیاز بدن لازم نیست به سراغ مصرف مکملها بروید. مصرف سبزیجات متنوع بهترین و طبیعیترین روش برای تأمین این ترکیبات است. نخود فرنگی یکی از تأمینکنندههای زینک محسوب میشود که در درک طعمها، التیام جراحات و رشد جنین تأثیر بسزایی دارد. این عنصر همچنین در کنترل تیروئید نقش دارد.
نخود فرنگی و ویتامینهای B2 و B6
این نخودهای سبز تروتازه منبع خوب ویتامینهای B2 و B6 هستند که اولی به نام ریبوفلاوین و دومی با نام پیریدوکسین نیز شناخته میشوند. ویتامین B2 نقش مهمی در سوختوساز کالریها و رساندن انرژی به سلولهای بدن دارد. علاوه بر این به رشد و احیای بافتهای بدن، تولید هورمونها و تشکیل گلبولهای قرمز کمک میکند.
ویتامین B6 نیز به سوختوساز پروتئینها و اسیدهای چرب و همچنین تولید نروترنسمیتورها کمک میکند. این ویتامین نیز در ساخت گلبولهای قرمز و حمل اکسیژن تأثیر دارد. ویتامین B6 برای تبدیل گلیکوژن به گلوکز لازم است و در عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن نقش دارد. این ویتامین به ساخت برخی از ترکیبات سلولهای عصبی و تنظیم گیرندههای هورمونی کمک میکند.
نخودفرنگی و فولات
اگر به دنبال یک منبع غذایی خوب برای جذب بیشتر فولات یا همان ویتامین B9 هستید که در ساخت تمام سلولهای بدن و بخصوص گلبولهای قرمز نقش دارد به سراغ نخودفرنگی بروید. این ویتامین در بهبود عملکرد سیستم عصبی و دستگاه ایمنی بدن و همچنین التیام زخمها و جراحات نقش دارد.
نخودفرنگی و ویتامین A
نخودفرنگی یکی از بهترین منابع جذب ویتامین A است. این ویتامین در رشد استخوانها و دندانها نقش دارد و برای حفظ سلامت پوست و مقابله با عفونتها لازم است. ویتامین A نقش آنتیاکسیدانی دارد و باعث تقویت قوهی بینایی میشود.
منبع: سیمرغ