فید

تولید بالغ بر یک میلیون و 326 هزار تن سیب درختی در آذربایجان غربی

رحیم پرویزی در جلسه هم اندیشی ترویج بهبود فرهنگ مصرف سیب که در سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی استان برگزار شد ، اظهارکرد: بر اساس پیش بینی کارشناسان امسال بیش از یک میلیون و 326 هزار تن سیب درختی در استان تولید خواهد شد که در مقایسه با سال گذشته از افزایش 35 درصدی برخوردار است .

پرویزی تصریح کرد: این استان مقام اول تولید سیب درختی کشور را به خود اختصاص داده است و سطح زیرکشت باغات سیب استان 70هزار و 744 هکتاربوده که سطح باغات بارور 56 هزار و 505 هکتار و مابقی غیر بارور است .وی یاد آورشد: بیش از مدت یک سال است که نظام صنفی کشاورزی ارومیه ، کمیته پیگیری مسائل و مشکلات سیب استان را با حضور نمایندگان استانداری و سازمان جهاد کشاورزی ، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی و سایر تشکل های مرتبط تشکیل داده و جلسات آن را به طور منظم برگزار نموده است .دبیر نظام صنفی كشاورزی ارومیه تاکید کرد: یکی از اقدامات اخیر نظام صنفی كشاورزی شهرستان ارومیه، پیشنهاد و مكاتبه با استاندار آذربایجان غربی در موضوع “ترویج افزایش فرهنگ مصرف سیب” بوده است و در این مكاتبه خواسته شده است تا با توجه به رتبه اول كشوری تولید سیب در استان آذربایجان غربی و همچنین حمایت از باغداران استان ، تعمهیدات لازم برای هماهنگی با ادارات آموزش و پرورش، مراكز نظامی و پادگان ها، مراكز آموزشی و درمانی و افزایش آگاهی های عمومی در خصوص مزایای مصرف سیب به عمل آید.

وی خاطر نشان کرد: در پی این اقدام نظام صنفی كشاورزی شهرستان ارومیه، استاندار آذربایجان غربی نیز طی نامه ای به رئیس صدا و سیما، وزرای جهاد كشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری به انجام اقدامات در جهت عملی شدن موضوع مطرح شده از سوی نظام صنفی كشاورزی شهرستان ارومیه به منظور ترویج فرهنگ استفاده از سیب در سبد غذایی خانوارها، تغذیه دانش آموزان و نیروهای نظامی، انتظامی و … را خواستار شده است .

مجید نوروزی عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه تعداد 42 هزار نفر در سطح استان عضو نظام مهندسی کشاورزی هستند ، ادامه داد: هدف اصلی ما در کمیته سیب در مرحله نخست بهبود وضعیت سیب صنعتی در استان است ، چرا که به تبع آن با کاهش ورود سیب درجه 2 به سردخانه ها ، کیفیت سیب ذخیره سازی شده در سردخانه های استان بهبود می یابد .

نوروزی یادآورشد: درحال حاضر قیمت تمام شده سیب درختی برای باغداران در سردخانه ها 1500 تومان است که هزینه های تولید محصول در مقایسه با کشورهای خارجی خیلی بالاست و مقرون به صرفه نیست .در ادامه هریک از اعضای حاضر در جلسه به ارائه راهکارهایی در خصوص ترویج فرهنگ مصرف سیب در استان پرداختند .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا