اقتصاد ایرانبازارسلامت

تضمین تامین دارو برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال جاری

پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که در سال جاری، بیماران خاص و مبتلایان به سرطان با کمبود جدی دارو مواجه نخواهند شد و اقدامات لازم برای تامین داروی آن‌ها صورت خواهد گرفت. همچنین اصلاح قیمت داروها به‌صورت تدریجی و متناسب با نیازهای بازار ادامه خواهد یافت. 

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور که بر ذخیره‌سازی استراتژیک ۶ماهه دارو تأکید دارد، اظهار کرد که برنامه‌ریزی‌های لازم برای سال آینده جهت خرید و ذخیره‌سازی داروها و تجهیزات ضروری در حال انجام است.

وی افزود: «لیست داروها و تجهیزات هدف در حال تهیه بوده و این موارد به‌طور متمرکز خریداری و ذخیره خواهند شد تا اطمینان از تأمین طولانی‌مدت فراهم شود.» 

پیرصالحی در ادامه با اشاره به تأمین نیازهای بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: «هرچند کمبودهایی موردی به‌طور طبیعی در کشور ممکن است وجود داشته باشد، اما برای امسال تلاش شده است که نیازهای اصلی بیماران خاص و سرطانی به خوبی تأمین شود.» 

وی در مورد موانع ناشی از تحریم‌ها نیز افزود: «تحریم‌ها در حوزه انتقال مالی و دسترسی به مواد اولیه تأثیرگذار هستند و فرآیند تأمین دارو را با تأخیرهایی مواجه می‌کنند. بااین‌حال، به لطف پیش‌بینی‌ها و ذخایر فعلی دارویی، کمبود جدی گزارش نشده است.» 

رئیس سازمان غذا و دارو درباره اصلاح قیمت داروها نیز توضیح داد: «سامانه تیتک (TTAC) قابلیت رصد دقیق وضعیت بازار، اطلاع از قیمت داروها و کمبودهای احتمالی را فراهم کرده است. قیمت داروها از طریق سایت این سامانه و اپلیکیشن مرتبط قابل دسترسی است. افراد می‌توانند با مراجعه به این سامانه، علاوه بر تأیید اصالت محصولات دارویی و آرایشی‌‌بهداشتی، از کمبود یا موجودی داروها نیز مطلع شوند.» 

پیرصالحی با اشاره به تغییرات اخیر در نرخ ارز بیان کرد: «با توجه به افزایش هزینه تولید، برخی داروها نیازمند اصلاح قیمت بودند. از میان 3800 قلم دارویی موجود در کشور و 12 هزار کد IRC، تنها برای حدود 300 قلم به‌دلیل صرفه اقتصادی ناکافی، افزایش قیمت مد نظر قرار گرفت. این اقدام با هدف کاهش کمبودها و اطمینان از ادامه تولید انجام شده است.» 

وی در پایان تصریح کرد: «اصلاح قیمت داروها به‌صورت تدریجی و متناسب با شرایط هر محصول پیش خواهد رفت تا هم تولیدکنندگان ضرر نکنند و هم دسترسی بیماران به داروها مختل نشود.» 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا