سلامت

محصولات نانویی دانش‌بنیان ایرانی برای مهار خونریزی و ترمیم زخم

خلاصه خبر

  • شرکتی دانش‌بنیان سه گروه محصول عرضه کرده است: ضدعفونی‌کننده نانونقره، بندآورنده خونریزی و پانسمان بیواکتیو
  • بندآورنده‌ها با جذب سریع پلاسما، عوامل انعقادی و پلاکت‌ها را در محل زخم متمرکز می‌کنند و برای بیماران هموفیلی هم قابل استفاده‌اند
  • طبق گزارش، پانسمان‌های کیتوسانی مدت درمان زخم را تا ۷۰ درصد کم می‌کنند؛ این رقم را خود شرکت و معاونت علمی اعلام کرده‌اند

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با استفاده از فناوری نانو و مواد زیستی طبیعی مجموعه‌ای از فرآورده‌های پزشکی برای ضدعفونی، مهار خونریزی و ترمیم زخم بومی‌سازی کرده است. به گزارش ایرنا، این محصولات در بازار داخلی و بین‌المللی عرضه می‌شود و به کاهش وابستگی به اقلام وارداتی کمک می‌کند.

ضدعفونی‌کننده نانونقره

ضدعفونی‌کننده‌های «سیلوسپت» بر پایه نانوکلوید نقره ساخته شده‌اند. نانوذرات نقره با نفوذ به دیواره و غشای سلول باکتری‌ها و قارچ‌ها عملکرد آنها را مختل می‌کنند. این محلول‌ها برای زخم، سوختگی، پوست و تجهیزات پزشکی کاربرد دارند. به گفته شرکت، ارزیابی‌های آزمایشگاهی و کارآزمایی‌های بالینی نشان می‌دهد سمیت سیستمیک، حساسیت‌زایی و سمیت استنشاقی حاد ندارند.

بندآورنده‌های خونریزی

«کیتوهم»، «کیتوسل»، «هموگاز» و «بون‌هم» برای مهار خونریزی‌های شریانی، وریدی و مویرگی در جراحی و تروما عرضه شده‌اند. سازوکار آنها جذب سریع پلاسمای خون و تغلیظ موضعی عوامل انعقادی، پلاکت‌ها و گلبول‌های قرمز است که زمان تشکیل لخته را کوتاه می‌کند. به گفته سازنده، به دلیل نبود سمیت سلولی، برای بیماران دچار اختلال انعقادی مثل هموفیلی هم قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید: چاقی و زوال عقل: بیماران چاق کمتر در معرض مرگ‌اند؛ دلیل مشخص نیست

پانسمان بیواکتیو کیتوسان

کیتوسان ماده‌ای زیست‌سازگار است که از پوسته سخت‌پوستان دریایی و قارچ‌ها به دست می‌آید. پانسمان‌های ساخته‌شده با آن رطوبت مناسب زخم را حفظ می‌کنند و سلول‌های ایمنی و فاکتورهای رشد را برای بازسازی بافت فعال می‌کنند. بر اساس نتایج بالینی اعلام‌شده، مدت درمان زخم تا ۷۰ درصد کم می‌شود. این پانسمان‌ها برای سوختگی و تروما و همچنین زخم‌های مزمن مثل زخم پای دیابتی، زخم بستر و زخم‌های عروقی کاربرد دارند.

ارقام ایمنی و اثربخشی در این گزارش از شرکت و معاونت علمی ریاست جمهوری نقل شده و منبع مستقل یا مقاله داوری‌شده‌ای همراه آن منتشر نشده است. پیش از استفاده برای زخم‌های جدی، مشورت با پزشک ضروری است.

منبع: ایرنا۱۰:۰۴ – ۲۷ مهر ۱۴۰۵

نوشته های مشابه