فناوریفین‌تک و فناوری

شیر فورانی آتش‌نشانی؛ تولید داخلی در پارک فناوری تهران

خلاصه خبر

  • یک شرکت فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شیر فورانی آتش‌نشانی را بومی‌سازی کرده است
  • محصول با فرمان الکتریکی، نیوماتیکی یا دستی فعال می‌شود و گواهی ثبت اختراع دارد
  • بلادرتانک و یک نوع فیوز حرارتی این شرکت به قزاقستان صادر شده است

شیر فورانی آتش‌نشانی، قطعه‌ای که تامین آن در سال‌های تحریم برای بسیاری از صنایع دشوار بود، حالا با دانش فنی بومی در داخل کشور ساخته می‌شود.

به گزارش به‌روزترین‌ها، یک شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شیر فورانی آتش‌نشانی با نام فنی Deluge Valve را طراحی و تولید کرده است. این شیر یکی از اجزای اصلی سامانه‌های اطفای حریق است و وقتی فرمان سامانه تشخیص حریق یا فعال‌سازی دستی برسد، مسیر ورود آب یا محلول آب و فوم به شبکه اطفا را باز می‌کند.

ویژگی‌های شیر فورانی آتش‌نشانی ایرانی

محصول جدید هم با فرمان الکتریکی و هم با فرمان نیوماتیکی خودکار فعال می‌شود و حالت دستی هم دارد. طراحی آن دیافراگمی است و از مواد مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده است. این محصول با گواهی ثبت اختراع شماره ۶۶۱۹۰ توسعه یافته است.

بیشتر بخوانید: نمونه عکس اوپو فایند X10 پرو مکس از خیابان‌های لیسبون

مهم‌ترین چالش فنی، عملکرد قابل اتکا در شرایط اضطراری بود: آب‌بندی مناسب در حالت آماده‌باش، بازشدن سریع و درست هنگام دریافت فرمان و هماهنگی مدارهای فرمان الکتریکی، هیدرولیکی و نیوماتیکی. تیم سازنده با آزمون‌های مختلف و اصلاح نمونه‌های اولیه این موارد را بهینه کرده است.

چرا تولید داخلی اهمیت دارد؟

نیاز صنایع و دشواری تهیه نمونه‌های خارجی، به‌ویژه در شرایط تحریم، انگیزه اصلی این پروژه بود. به گفته سازندگان، تولید داخل یعنی دسترسی آسان‌تر به قطعات یدکی، امکان تعمیر و نگهداری و وابستگی کمتر به تامین‌کنندگان خارجی.

بازار هدف و صادرات

این شرکت علاوه بر شیر فورانی، سیستم تزریق و تنظیم نسبت فوم، مخزن فوم بلادرتانک و فیوز حرارتی هم تولید می‌کند و مانیتورهای آتش‌نشانی، نازل‌های آب و فوم، تجهیزات خنک‌کاری مخازن و هیدرانت هم در سبد کاری آن است. بازار هدف شامل صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، معادن، صنایع غذایی و خودروسازی است. تاکنون بلادرتانک و یک نوع فیوز حرارتی به قزاقستان صادر شده و بررسی بازارهای منطقه‌ای برای صادرات سایر محصولات، از جمله شیر دیلوج، در دستور کار است.

اخبار بیشتر از نوآوری‌های داخلی را در بخش فناوری ببینید.

منبع: ایرنا13:27 – 29 مهر 1405

نوشته های مشابه