درآمدزایی از طریق فرآوری مواد معدنی جایگزینی مناسب برای فروش نفت
بهروز نعمتی درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،با بیان اینکه باید اقتصاد بدون نفت را تمرین کنیم، گفت : در این رابطه ظرفیت های مناسبی در کشور وجود دارد،ازجمله در بخش معادن که با سرمایه گذاری مناسب و ایجاد ارزش افزوده ،این حوزه توانایی جذب بخشی عظیمی از جایگزینی نفت را دارد.
ایجاد موقعیت شغلی فراوان با فرآوری مواد معدنی
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در سال گذشته 2.7 میلیون تن صادرات سنگ آهن داشتیم که با قیمت نازلی صادر شد، تاکید کرد: تولید فولاد درکشور حدود 12 میلیون تن است که به همین میزان واردات فولاد داریم ،در صورتی که می توانیم با فرآوری سنگ آهن میزان تولید فولاد را افزایش دهیم.
نعمتی افزود: توسعه فعالیتهای معدنی در کشور،موقعیتهای شغلی فراوانی را ایجاد می کند و می توان از این ظرفیت جهت رفع مشکلات بیکاری و افزایش درآمد ملی استفاده کرد.
جلوگیری از خروج مواد معدنی به صورت خام
وی ساخت کارخانه های کنستانتره سازی را در برطرف کردن نیاز فولاد کشور موثر دانست و گفت: ایجاد این کارخانه ها علاوه بر ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و خارج کردن معادن سنگ آهن از رکود، باعث صرفه جویی ارزی در واردات فولاد می شود.
نعمتی با بیان اینکه حضور شرکت های خارجی در بخش معدنی ایران نباید به نحوی باشد که مواد معدنی به صورت خام از ایران خارج شوند، عنوان کرد: یعنی ما باید شاهد سرمایه گذاری آنها و ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور خودمان باشیم، وگرنه صدور مواد خام معدنی هیچ منفعتی برای کشور به همراه نداشته و کار دشواری هم نیست.
ایجاد ارزش افزوده از معادن کشور
وی با انتقاد ازمیزان اندک فرآوری سنگ آهن در کشور تصریح کرد: نباید سنگ آهن را به بهای اندک به چینی ها بفروشیم و آهن و شمش و فولاد را با قیمت زیاد تحویل بگیریم.
نماینده مردم اسدآباد درمجلس نهم صادرات سنگ آهن را برای کشور به صرفه ندانست وافزود:سرمایههای لازم برای فرآوری جذب شود وشرایط برای سرمایه گذاری شرکتهای سرمایه گذاری تسهیل شود تا از واردات بی نیاز شویم.
تبدیل ایران به یکی از قطب های فرآوری معدنی
نعمتی با بیان اینکه خروج مواد معدنی به صورت خام هیچ منفعتی نصیب مردم نخواهد شد، ادامه داد: ما باید با استفاده ازهمین مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده بر آنها،به یکی از قطب های فرآوری مواد معدنی در جهان تبدیل شویم و این موضوع باعث توسعه اقتصادی کشور نیز خواهد شد.
وی تعداد کارخانه های فرآوری سنگ آهن را انگشت شمار دانست و گفت: به دنبال جذب سرمایه گذاری در گلوگاه کارخانجات کنستانتره سازی، گندله سازی و آهن اسفنجی هستیم.
فرآوری، نخستین گام برای تبدیل ایران به کشور تولیدکننده
نعمتی افزود:اگر مواد معدنی به صورت خام از کشور خارج شوند،ایجاد شغل و درآمد آن به جیب سایر کشورها می رود، لذا حضور شرکتهای خارجی در کشور باید به شرط سرمایه گذاری و فرآوری داخل ایران باشد.
این نماینده مردم درمجلس نهم،با تاکید براینکه ما درکشور معادن فراوانی را دراختیار داریم و حضور کشورهای خارجی تنها به منظور فرآوری مواد معدنی باید باشد،تصریح کرد:استخراج نیازی به حضور کشورهای خارجی ندارد،ما باید به فکر توسعه تولید در کشور باشیم و محصولات مورد نیاز را با مشارکت کشورهای تولید کننده،در داخل کشور تولید کنیم، فراوری مواد معدنی نیز نخستین گام برای تبدیل ایران به یک کشور تولید کننده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه درآمدزایی از طریق فرآوری مواد معدنی باید جایگزین فروش نفت خام شود،تصریح کرد: با استفاده از این نعمت خدادادی و پتانسیل داخلی، باید مسیر را برای توسعه کشور هموار کرد.