خواندنی

چگونه کمتر دروغ بگوییم؟

ترجمه طاهره محمدی:

برای چه دروغ می گوییم؟

گاهی اوقات افراد دروغ می گویند چون می خواهند چیزی را در وجود خودشان پنهان و با نسبت دادن موضوعی دروغین به خود، اعتماد به نفس شان را تقویت کنند. وقتی فردی در مورد جنبه ای از شخصیت وجودی اش یا شرایط اطراف خود احساس خوبی ندارد، سعی می کند با دروغ حس خوبی را در خود به وجود بیاورد.

برای مثال دانشجویی که همیشه در درس هایش ضعف دارد، وقتی از او راجع به نتیجه آخرین امتحان پرسیده می شود، به دروغ نمره خوبی را به عنوان نتیجه امتحان اعلام می کند چون درون خود از ضعف درسی اش ناراحت بوده و دنبال پوشاندن آن است.

حسادت دلیل دوم دروغ

متاسفانه بعضی از افراد دوست ندارند که شخصی در موضوعی خاص نسبت به آنها برتری داشته باشد. به همین دلیل مانع اعتماد به نفس دوست شان می شوند. برای مثال اگر یکی از دوستان این فرد بخواهد در رشته ورزشی خاصی فعالیت کند و توانایی این کار را هم داشته باشد، فرد حسود انگیزه او را از بین خواهد برد زیرا نمی خواهد دوستش در زمینه ای که او هیچ استعدادی ندارد، پیشرفت کند.

فرار از خجالت و شرمندگی

مادر شما کاملا اتفاقی داخل جیب شلوارتان یک نخ سیگار پیدا می کند. وقتی این موضوع را با شما در میان می گذارد، شما شرمنده می شوید و ناچار دروغ می گویید که این سیگار متعلق به شما نیست و اشتباهی داخل جیب تان قرار گرفته است. هر چند مادرتان حرف تان را باور نمی کند اما با این کار خود را از سرزنش او در امان نگه داشته اید. دروغگویی گاهی برای فرار از سرزنش و گاهی شرمندگی است.

چگونه مانع دروغ شویم؟

مواردی که برای دروغگویی برای تان برشمردیم می تواند یکی از دلایل دروغگویی شما باشد. قبل از اینکه در آینده دروغ بگویید، همین الان ببینید چه دلایلی شما را وادار به دروغگویی می کند. با شناخت نقاط ضعف خود و اصلاح آنها می توانید خود را از دروغ گفتن در امان نگه دارید. برای مثال قبل از اینکه همسر یا مادرتان از سیگار کشیدن شما مطلع شوند، این عیب خود را برطرف کنید و اگر هم آنها متوجه این عادت ناپسند شما شدند، حقیقت را از آنها پنهان نکنید و راستش را بگویید.

دروغ

دست از مقایسه بردارید

گاهی اوقات شما دروغ می گویید چون می خواهید خود را برتر از دیگران نشان دهید. هیچ لزومی ندارد که خودتان را با دیگران مقایسه کنید. اگر بر فرض دوست شما در حوزه ای خاص مهارت دارد دلیلی برای همانندسازی خودتان با او نیست. نظر دیگران را در مورد خودتان فراموش کنید و به ندای قلب تان گوش دهید. ندای درون شما همیشه خواستار ابراز کردن حقیقت است. یادتان باشد بیشتر مردم طرفدار صداقت آدم ها هستند.

نتیجه رفتارتان را بر عهده بگیرید

هر عملی که از شما سر می زند با انتخاب و اختیار خودتان بوده است، بنابراین اگر مسئولیت اتفاقی که برایتان افتاده را بپذیرید و از نتایج برخی کارها آگاه باشید، کمتر دروغ خواهید گفت.

گاهی اوقات تمام حقیقت را نگویید

به خاطر داشته باشید راستگویی همیشه به معنای توضیح دقیق و جزیی نیست. استفاده از ادبیات مناسب و احتیاط در به کار بردن کلمات و دوری از تحقیر کردن افراد، مواردی است که باید در بیان کردن حقیقت به آن توجه کنید.

179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا