مدل حمایت از شبکه های اجتماعی تدوین می شود
به گزارش سازمان خبری موبنا به نقل ازستاد خبری مرکزتوسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال سومین نشست تخصصی شبکه های اجتماعی؛ فرصت ها و تهدیدها با حضور معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما، رئیس بسیج جامعه زنان کشور، رئیس مرکز تولید و فنی سازمان صدا و سیما و جمعی از مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
محمد صادق افراسیابی؛ مشاور مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در ابتدای نشست با بیان اهمیت شبکه های اجتماعی اینترنتی در جذب جوانان گفت: شبکه های اجتماعی اینترنتی با ارضای همزمان نیازهای عقلی، منطقی و عاطفی جوانان و نوجوانان گروههای سنی مذکور را به سمت خود جذب کرده و موسسان جوامع مجازی از این فرصت برای انتقال مفاهیم فرهنگی سیاسی و اجتماعی مد نظر خود در قالب نرم و پنهان نهایت استفاده را می برند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت دستیابی به مدل حمایت نهادهای فرهنگی از شبکه های اجتماعی بومی تصریح کرد: یقینا در پشت پرده ایجاد شبکه های اجتماعی توسط غربیها در تمامی نقاط دنیا اهدافی وجود دارد که برخی از این اهداف در تارنمای گفت و شنود با جهان وزارت خارجه آمریکا به طور آشکار بیان شده است و از آن جمله می توان به مساله ای تحت عنوان بسیج توده ها در راستای بر هم زدن نظم و ثبات ملی و ایجاد زمینه های آشوب برای تغییر دولت های مخالف سیاستهای آمریکا و صهیونیزم در جهان اشاره کرد.
افراسیابی افزود: اگر چه غرب قصد داشت از شبکه های اجتماعی اینترنتی به عنوان سلاحی برای دامن زدن به آشوبهای بعد از انتخابات سال گذشته استفاده کند اما هوشیاری عموم مردم ، دولت آمریکا را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت. بنابراین اکنون وظیفه نهادهای فرهنگی است که با حمایت از تشکیل شبکه های اجتماعی بومی زمینه های گسترش عدالتخواهی در جهان و نشان دادن چهره واقعی دولت آمریکا و صهیونیزم را فراهم نمایند.
همچنین مهندس لطف الله سیاه کلی؛ معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما دراین نشست گفت: فراهم نبودن زیر ساخت مخابراتی مناسب در کشور، ضعف در خصوص ارائه خدمات میزبانی برای تارنماهای بومی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در نهایت استفاده مردم از میزبانی کشورهای غربی، اعتماد مردم به فضاهای اینترنتی نا امن غربی که عملا به عنوان کانالهایی برای سازمانهای غربی فعالیت می کنند و مشخص نبودن جایگاه آموزش برای حضور فعال نیروهای خودی در فضای سایبر مهمترین تهدیدهای شبکه های اجتماعی در ایران محسوب می شوند.
وی افزود: مهم ترین معضلی که در حوزه رسانه های دیجیتال و به تبع شبکه های اجتماعی با آن روبرو هستیم، فقدان قانونی جامع برای رسانه های دیجیتال است که باعث ایجاد بی نظمی در فرآیندهای حمایتی و نظارتی دستگاه ها شده است.
معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما در ادامه بر ضرورت توجه کلیه ارگانهای ارتباطاتی، فرهنگی و آموزشی به وظایف خود برای احیای جایگاه شبکه های اجتماعی به عنوان پدیده ای برای گسترش فرهنگ اسلام و مبارزه با استکبار جهانی اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: علیرغم تمامی مشکلاتی که بیان شد امروز اولین وظیفه دستگاه های فرهنگی این است که با تمامی امکانات خود از تولید محتوای بومی و اسلامی حمایت کرده و در گام دوم برای معرفی محصولات مفید و به عبارت دیگر برند سازی با هدف جذب حداکثری مخاطب اقدام کنند.
موسی وند، نماینده معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفان نیز در این نشست به بیان دیدگاه های خود در ارتباط با راهبردهای فرهنگی نظام در ارتباط با شبکه های اجتماعی پرداخت و گفت: مهمترین کارکرد چنین نشست هایی انسجام بخشی دستگاه های مرتبط با تولید محتوا در حوزه راهبردها و فعالیت ها است که بر همین اساس پیشنهاد می شود شورای فرهنگ عمومی و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیته ای را برای تنظیم راهبردی واحد در حوزه شبکه های اجتماعی تشکیل دهند.
وی در ادامه از راه اندازی شبکه اجتماعی «بسیجیان» بر اساس تحلیل سازمان بسیج مستضعفان از شبکه های اجتماعی فعلی خبر داد و گفت: نیروی مقاومت بسیج در نظر دارد 250 هزار نفر از بسیجیان فعال در حوزه سایبر را آموزش دهد تا بتوانند به عنوان افسران جنگ نرم وظیفه خود را در ارتباط با حضور فعال در شبکه های اجتماعی انجام دهند.
سرلشکر مینو اصلانی؛ رئیس بسیج جامعه زنان کشور سخنان خود را با ارائه گزارشی از فعالیتهای بسیج جامعه زنان در ارتباط با رسانه های دیجیتال شروع کرد و گفت: تشکیل شبکه اجتماعی دختران ایران زمین، برگزاری جشنواره رسانه ای پیام ریحانه و تدوین طرح راهبردهای رسانه ای بسیج جامعه زنان در فضای سایبر از جمله فعالیتهای بسیج جامعه زنان در ارتباط با رسانه های دیجیتال است.
وی در ادامه فضای کنونی شبکه های اجتماعی را نا امن ارزیابی کرد و خاطر نشان ساخت: در حالیکه امروزه اکثر شبکه های اجتماعی شناخته شده در سطح جهان وابسته به بنگاه های اقتصادی غربی هستند حضور پراکنده و غیر هدفمند جوانان در اینگونه شبکه های اجتماعی تنها به تحقق اهداف تجاری و سیاسی صهیونیست منجر خواهد شد.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور حمایت از تعدد سایتها و شبکه های اجتماعی مرتبط با اهداف نظام را از جمله مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگی بومی و اسلامی در جهان خواند و تصریح کرد: تشکیل گروه انبوهی از سایتها و شبکه های اجتماعی می تواند بستری مناسب برای تولید محتوا و تحقق فرآیند معرفی و برندینگ فراهم نماید.
مهندس مهدی صرامی؛ معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان آخرین سخنران این نشست به جمع بندی مباحث مطروحه پرداخت و تاکید کرد: ایجاد زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری باید مهم ترین دغدغه دستگاه های فرهنگی برای گسترش شبکه های اجتماعی بومی باشد که متولی بخش سخت افزاری قطعا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، در حوزه نرم افزاری نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی حمایت و نظارت بر فعالیتهای فرهنگی است و در حوزه تولید محتوا سازمانهای مختلفی وظایفی بر عهده دارند که اکثر آنها در این نشست حضور داشتند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر زیر ساخت سخت افزاری و نرم افزاری مناسب فراهم شود، ایران و کشورهای اسلامی همسو با اتکا بر جمعیت جوان و منابع انسانی خود می توانند با تولید محتوای قوی و مفید، مقابله موثری در برابر کشورهای غربی انجام دهند و در نهایت با استفاده از آموزه های اسلام جایگاه خود در مدیریت فرهنگی جهان بازیابی کنند.
117/11