امنیتسبک زندگی

آیا کودکان از سرقت هویت در امان هستند؟

موبنا – به گزارش مرکز آمار دستگاه قضایی امریکا، چالش “سرقت هویت ” -در حالت حقیقی و فضای مجازی- در سه شکل صورت می گیرد. استفاده غیر مجاز از کارت های اعتباری، استفاده غیر مجاز از حساب های بانکی و یا استفاده غیر مجاز اطلاعات شخصی افراد برای افتتاح حساب های جدید و ارتکاب جرم. اگر چه بزرگسالان قربانیان عمده اینگونه سو استفاده ها به شمار می آیند اما کودکان نیز ممکن است گرفتار موارد مشابهی شوند بویژه در فضای مجازی.
چرا کودکان هدف قرار می گیرند؟
مجرمان تمایل زیادی به سرقت هویت کودکان در فضای آنلاین دارند زیرا سوابق مربوط به کارت های اعتباری ، وام و اشتغال در رابطه با این گروه سنی بسیار محدود و نزدیک به صفر است و از این رو هویت آنها قابلیت استفاده برای ثبت سوابق غیر حقیقی را داراست. از سوی دیگر دستیابی به اطلاعات هویتی کودکان می تواند کانالی برای ورود به حریم اطلاعات شخصی والدین آنها نیز تلقی شود. برای مثال در آمریکا، هنگامی که شماره امنیت اجتماعی یک کودک تشخیص داده شود، افراد سودجو براحتی می توانند از اطلاعات آنها برای مدت های طولانی و با کمترین میزان سو ظن بهره برداری کنند.
پیشامدها
حضور کودکان در فضای مجازی آنلاین بسیار گسترده است. بر اساس تحقیقات سال2010 بنیاد کایزر، رده سنی 8 تا 18 سال روزانه بیش از 7.5 ساعت را با یکی از اشکال رسانه(تلویزیون، موزیک، رایانه و اینترنت، بازی های ویدئویی و فیلم) مشغول هستند. این وضعیت، سطح دسترسی به اطلاعات کودکان و نوجوانان در فضای مجازی را در اختیار مجرمان سایبری قرار داده است. گزارش منتشره توسط تیم تولید نرم افزارهای امنیتی نورتون اشاره می کند : بیش از 40 درصد کودکان پیام هایی را برای دوستی از جانب سو استفاده کنندگان اینترنتی دریافت می کنند و بالغ بر 60درصد آنها به پیام های دریافتی پاسخ می دهند. تقریبا 80درصد نیز قربانی ویروس های رایانه ای می شوند.
پیشگیری: کلمه عبور
بطور کلی، کودکان در محیط آنلاین از شک و نگرانی به دور هستند و همین مساله زمینه ساز سرقت هویت آنها می شود. به فرزندان خود اهمیت استفاده از رمزهای ایمن برای سایت ها را توضیح دهید. قطعا رمزهای طولانی تر و البته ترکیبی امنیت بیشتری دارند. به کودکان اهمیت حفاظت از رمزهای اینترنتی و عدم به اشتراک گذاری آنرا با دوستان خود بیاموزید.

پیشگیری: بدافزاها و فیشینگ
شماره های شخصی و اطلاعات اقتصادی را به هیچ عنوان نباید در رایانه نگهداری کرد زیرا در خطر دسترسی مجرمان سایبری قرار دارد. بدافزاها با محتوای مخرب با هدف ایجاد اشکال در عملکرد رایانه و جمع آوری اطلاعات شخصی طراحی شده اند. امکان دارد بدافزارها در محتوای دانلودی توسط کودکان گنجاده شده باشد از این رو تلاش کنید تا سایت های قابل اعتماد را برای وبگردی به فرزندان خود معرفی کنید. در جریان فیشینگ نیز مجرمان سایبری برای بدست آوردن اطلاعات حساس از رایانه کاربر اینترنت تلاش می کنند. مجرمان سایبری این کار را از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل و… انجام می دهند.
پیشگیری: به اشتراک گذاری اطلاعات
بچه ها تمایل دارند تا موزیک، بازی و نرم افزارها را برای یکدیگر اراسال کنند. به اشتراک گذاری خطرات بالقوه ای مانند انتشار اطلاعات خصوصی برای مخاطبان ناخواسته را به همراه دارد. به علاوه اگر کوک شما فایل های اشتراکی را دانلود کند، ممکن است این فایل ها حاوی بدافزار نیز باشند. اگر به فرزندتان اجازه دانلود فایل های اشتراکی را می دهید پیش از آن لازم است تا نسبت به نصب نرم افزاهای امنیتی اقدام کنید. علاوه بر این بچه ها نباید از کارت های اعتباری برای خرید اینترنتی استفاده کنند. اطمینان از استقرار شرایط ایمن در معاملات آنلاین کاملا ضروری است و این مهمی است که کودکان از درک جوانب آن ناتوان هستند.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا