بانک‌ و بیمه

بانک مرکزی شایعات هک را تکذیب کرد

بانک مرکزی با رد شایعات هک بانکی، بر امنیت سامانه‌های مالی تأکید کرد و از اجرای طرح‌های نوین در حوزه بانکداری دیجیتال و فناوری‌های ارتباطی خبر داد.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛‌ در پی اختلال اخیر در بانک ملت، محمود واقفی معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی با رد شایعه هک شدن، اعلام کرد که در ماه‌های اخیر هیچ نفوذی در سامانه‌های بانکی کشور صورت نگرفته است.

وی در این باره در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت دنیا گفت: تمرکز این دوره علاوه بر نگاه به آینده، به چالش‌های روز نیز توجه دارد.

معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی به جایگاه جدید بازیگران در زیست‌بوم مالی کشور اشاره و بر نیاز بازنگری از سیستم‌های قدیمی به اکوسیستم‌های جدید تأکید کرد.

پیشرفت در پروژه‌های فناوری 

واقفی درباره پیشرفت‌هایی مانند پایان دوره آزمایشی ریال دیجیتال اظهار کرد: هم‌اکنون تلاش‌ها برای گسترش استفاده از این ارز دیجیتال متمرکز شده‌اند.

همچنین وی از به‌روزرسانی الگوریتم‌های اعتبارسنجی خبر داد که اکنون بدون در نظر گرفتن سوابق چک‌های بازگشتی اجرا می‌شود و ممکن است ارزیابی مالیاتی را نیز شامل شود.

واقفی افزود: تاکنون 16 بانک به چک الکترونیک متصل شده‌اند و تلاش‌ها برای پوشش حقوقی‌های بانکی ادامه دارد. علاوه بر این، وی بر نقش هوش مصنوعی در ارتقای نظارت هوشمند و بانکداری داده‌محور تأکید کرد.

معاون فناوری الکترونیک بانک مرکزی درباره پروژه کهربا نیز توضیح داد: بیشتر بانک‌های بزرگ کشور و نزدیک به 90 درصد مشتریان در این پروژه حاضر هستند و هدف کنار گذاشتن کارت‌های مغناطیسی و استفاده از فناوری NFC و توکنایزیشن در پرداخت‌هاست.

ارتباط با روسیه و توسعه ریال دیجیتال

واقفی در زمینه اتصال بانک‌های ایرانی و روسی، اعلام کرد: پس از رونمایی از میرشتاب، سیستم‌های کارت ایران و روسیه از نظر فنی به یکدیگر متصل شده‌اند.

همچنین واقفی به مراحل اولیه اجرای پروژه ریال دیجیتال اشاره و تأکید کرد که کاربری این ابزار جدید باید افزایش یابد.

ماهیار مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک نیز در این نشست گفت: تحولات دیجیتال فرصت‌هایی را برای تغییرات عمده در خدمات بانکی فراهم می‌سازد.

وی بر این باور است که با استفاده از هوش مصنوعی، تحولاتی در بانکداری دیجیتال صورت خواهد گرفت و نظارت هوشمندتر و مؤثرتری ممکن خواهد شد.

ماهیار همچنین بیان کرد: برنامه‌هایی برای ارتقاء کاربردهای ریال دیجیتال در حال بررسی است، از جمله استفاده از آن برای تحریم‌گریزی و توکنایز کردن دارایی‌ها است.

چالش‌ها و اهداف آینده

به گفته ماهیار، یکی از چالش‌ها تعیین سطح استفاده از ریال دیجیتال در پرداخت‌های داخلی یا بین‌المللی است. وی معتقد است ابتدا باید از ریال دیجیتال برای تراکنش‌های خردی استفاده شود که فشار زیادی بر شبکه بانکی وارد می‌کنند.

در مجموع، اظهارات مقامات نشان از پیشرفت‌های فناوری در بانکداری ایران دارد و بانک مرکزی با به‌کارگیری فناوری‌های نوین درصدد بهبود امنیت و کارایی نظام بانکی کشور است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا