اقتصاد ایرانبازارتجارت

افزایش ارزش کالاهای صادراتی ایران به 38میلیارد دلار 

در هشت ماهه نخست سال جاری، صادرات غیرنفتی ایران با افزایش ۱۸ درصدی به ۳۸ میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار رسید. این رشد چشمگیر در حالی است که واردات کشور با احتساب واردات شمش طلا به ۴۵ میلیارد و ۱۲۷ میلیون دلار بالغ شده است.

گفتنی است میزان وزنی صادرات و واردات نیز تغییرات قابل توجهی داشته و کشورهای چین، عراق و امارات در صدر مقاصد صادراتی ایران قرار دارند.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران بیان داشت: آخرین گزارش‌ها از تجارت خارجی ایران نشان‌دهنده رشد اقتصادی امیدوارکننده‌ای در بخش صادرات غیرنفتی است. در بازه زمانی هشت ماهه سال جاری، این صادرات به ارزش ۳۸ میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار افزایش یافته و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۸ درصد رشد داشته است.

وی افزود: میزان واردات کل کشور همراه با واردات شمش طلا، به ۴۵ میلیارد و ۱۲۷ میلیون دلار رسیده است. همچنین میزان وزنی واردات کالاها ۱.۷۳ درصد کاهش یافته و به ۲۴ میلیون و ۵۲۵ هزار تن رسیده است. در مقابل، میزان وزنی صادرات غیرنفتی با رشد ۱۴.۶۶ درصد به ۱۰۳ میلیون و ۵۵۸ هزار تن رسیده است. علاوه بر این، ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی ایران با ۳ درصد افزایش به ۳۶۸ دلار رسیده است.

در بخش محصولات پتروشیمی، کشور توانست ۴۴.۹ میلیون تن کالا به ارزش ۱۷.۵ میلیارد دلار صادر کند که این صادرات به لحاظ وزنی ۳۱.۴۳ درصد و از نظر ارزش ۲۹.۷۹ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته اند.

چین و عراق همچنان بزرگترین مقاصد صادراتی ایران

عسگری همچنین با اشاره به مقاصد صادراتی ایران ادامه داد: چین با ۹.۹ میلیارد دلار، عراق با ۸.۳ میلیارد دلار، و امارات متحده عربی با ۴.۸ میلیارد دلار در صدر جدول مقاصد صادراتی قرار دارند. این سه کشور به همراه ترکیه، افغانستان، پاکستان و هند در مجموع ۸۲.۲۹ درصد از وزن و ۸۲.۹۴ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

در زمینه واردات، بیشتر کالاها از امارات متحده عربی، چین و ترکیه وارد شده‌اند. امارات متحده عربی با ۱۳.۶ میلیارد دلار در صدر جدول قرار دارد و پس از آن چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار و ترکیه با ۷.۸ میلیارد دلار بیشترین سهم را دارند. واردات از این کشورها، ۷۶.۴۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل واردات کشور را شامل می‌شود.

میانگین ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی به ۱۸۴۰ دلار افزایش یافته که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۸ درصد رشد داشته است. از جمله اقلام عمده صادراتی در این مدت می‌توان به گاز طبیعی مایع شده (۵.۱ میلیارد دلار)، پروپان مایع شده (۲.۲ میلیارد دلار)، و متانول (۱.۷ میلیارد دلار) اشاره کرد. همچنین، طلا به اشکال خام با ۴.۶ میلیارد دلار، ذرت دامی با ۱.۸ میلیارد دلار، و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱.۵ میلیارد دلار در رتبه‌های برتر واردات قرار دارند.

این آمار نشان‌دهنده یک تغییر مثبت در ساختار اقتصادی کشور است، که علاوه بر افزایش حجم صادرات غیرنفتی، نشان‌دهنده تلاش برای تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی و بهبود عملکرد اقتصادی در حوزه تجارت بین‌الملل است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا