چيدمان جديد براي تايپ فارسي ارايه شد
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا ربيعي – مدير مركز تحقيقات فنآوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف – با بيان اين كه ارايهي اين نرمافزار به عنوان خدمات ارزش افزوده محسوب ميشود اظهار كرد: تعداد كاربران و گوشيها متنوع است و با توجه به اين كه در كشور بيش از دو هزار نوع گوشي موجود است تست اين نرمافزار را برروي بسياري از گوشيها انجام داديم.
وي ادامه داد: اين آزمايشها برروي گوشيهاي جديدي كه به كشور وارد ميشوند نيز انجام شده و در حال تهيه مدلهايي از گوشي هستيم كه هنوز اين تستها بررويشان انجام نشده است كه به مرور زمان تستها را برروي تمام گوشيهاي موجود در كشور انجام خواهيم داد.
او گفت: ميتوانستيم اين نرمافزار را برروي سيمكارت مشتركان نصب كنيم اما به دليل اين كه براي اين كار بايد سيمكارتهاي در دست مشتركان را گرفته و نرمافزار را برروي آن قرار ميداديم، طبيعتا صلاح نبود و مقرر شد نرمافزار توسط خود مشترك برروي گوشيها نصب شود.
ربيعي با بيان اين كه تقريبا تا امروز حدود 299 هزار بازديد از سايت انجام شده است گفت: در هر 185 بازديد يك گزارش اشكال وجود دارد بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه فقط نيم درصد از كاربران دچار مشكل شدند و از اين تعداد 61 درصد مشكلات گزارش شده، نصب برنامه است كه با تعاملات انجامي در حال برطرف كردن ايرادها هستيم.
وي افزود: 14 درصد از تقاضاها درخواست داشتند كه بتوانند در اين نرمافزار به دفترچهي تلفن براي ارسال پيامك دسترسي داشته باشند كه در ويرايش بعدي نرمافزار كه اواخر تيرماه آماده ميشود اين موضوع انديشيده شده است و 13 درصد تقاضاها درخواست ارسال شكل و تصوير را داشتند كه آن نيز در ويرايش بعدي خواهد بود.
مدير مركز تحقيقات فنآوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف با بيان اين كه در مرحله اول در واقع نصب اين نرمافزار برروي گوشيها است گفت: در مراحل بعدي به تدريج ديگر امكانات اضافه و موارد اشكال برطرف ميشود.
وي تاكيد كرد: نبايد در گوشيهايي كه اين نرمافزار بررويشان تست شده مشكل داشته باشيم و مشكل بيشتر بر روي گوشيهايي است كه تست در آنها انجام نشده است بنابراين با سازندههاي گوشي صحبت كرديم كه يك نسخه از هر گوشي كه وارد ميكنند را به اين آزمايشگاه ارايه دهند تا تست برروي آن انجام شود همچنين يك نمونه از گوشيهاي قديمي را نيز از بازار تهيه و خريداري كرده و كار تست را برروي آن انجام مي دهيم.
ربيعي با بيان اين كه قرارداد ما به عنوان آزمايشگاه خدمات ارزش افزوده همراه اول اسفندماه سال گذشته به امضا رسيد و از ديدگاه ما كار اين نرمافزار در اواخر خردادماه به اتمام رسيده بود يادآور شد: تا آن زمان ما دمويي از اين نرمافزار را تهيه كرده بوديم اما در فرصت سه ماهه به صورت جديتري به تهيه نرمافزار پرداختيم و در اواخر خردادماه آن را آماده كرديم اما ايراداتي از سوي شركت ارتباطات سيار به آن گرفته شد كه بعد از برطرف كردن آن با 10 روز تاخير نرمافزار آماده شد.
به گفتهي ربيعي بايد به اين جريان مثبتتر نگاه كرد و به اين نكته نيز توجه داشت كه اين سرويس ارزش افزوده محسوب ميشود و جزو تكاليف هيچ كس نبوده است.
او تاكيد كرد: تنها اشتباهي كه اتفاق افتاده ربط دادن اين موضوع به بحث تعرفه است و من مي گويم كه اين موضوع هيچ ارتباطي به تعرفه ندارد و فقط اجازه افزايش كاراكترها را در پيام فارسي ميدهد.
وي اينكدينگ جديد در اين نرمافزار را كه امكان افزايش كاراكتر را تا 200 كاراكتر ميدهد بزرگترين ابداع نرمافزار دانست.
موسس مركز تحقيقات فنآوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف با بيان اين كه حدود 200 هزار نفر اين نرمافزار را دانلود كردند تصريح كرد: موارد و اشكالاتي كه به ما ارسال ميشود در ورژن جديد برطرف خواهد شد كه دليورد شدن پيامكها بعد از ارسال و مولتيمديا از جمله آن است.
او گفت: چيدمان جديدي براي تايپ فارسي در اين نرمافزار در نظر گرفته شده كه با كاراكترهاي انگليسي فارسي تايپ ميشود يعني با زدن حرف “M” انگليسي حرف “م” فارسي تايپ ميشود.
وي گفت: اين نرمافزار فعلا در سيمكارتهاي 0912 است و براي سيمكارت هاي 0919 نيست و اين موضوع ارتباطي به ما ندارد.
ربيعي همچنين درباره اين كه برخي از مشتركان براي دانلود اين نرمافزار دسترسي به اينترنت ندارند گفت: يكي از مسائلي كه در حال برنامهريزي آن هستيم اين است كه با توجه به آشنايي مردم با دفاتر خدمات ارتباطي بهتر است براي نصب اين نرمافزار به اين دفاتر مراجعه كنند.
وي يادآور شد: موضوعات جديدي نيز طراحي ميشود كه برروي سيم كارتهاي جديدي كه قرار است واگذار شوند قرار داده ميشود كه در آينده برروي گوشي يا سيمكارت نصب شود.
در ادامه يكي از خبرنگاران به دستورالعملي که از سوي همراه اول برروي سايت اين شرکت به نشاني WWW.MCI.IR براي نصب اين نرمافزار برروي گوشيهايي نظير سامسونگ ارايه شده اشاره كرد كه برنامه قفل شکستهاي به همراه شماره سريال قفل شکستهي آن براي نصب نرمافزار فشردهساز پيامرسان فارسي عرضه شده و کاربران گوشي سامسونگ براي برخورداري از اين نرمافزاربايد برنامه قفل شکسته ارايه شده را دانلود کنند و با مشاهده پيغام خطا برروي رايانه، نسبت به ثبت شماره سريال درج شده در وبسايت همراه اول، اقدام کنند تا نصب اين نرمافزار امکان پذير شود كه ربيعي پاسخ داد: بنده اطلاعي از اين موضوع نداشتم اما اين موضوع را به شركت ارتباطات سيار اعلام ميكنيم تا اين مشكل برطرف شود.