مزاحمان تلفني به 6 ماه حبس محکوم مي شوند
“محمد رضا فتحعلي” در گفت وگو با خبرنگار موبنا با اشاره به گسترش روز افزون فرآورده هاي تکنولوژي و علمي از قبيل رايانه و تلفن گفت: امروزه سيم کارت بصورت گسترده در دسترس افراد وجود داشته و در فروشگاه هاي معتبر و حتي بعضي دکه ها ومغازه هاي معمولي عرضه مي شود.
وي در پاسخ به اين پرسش خريد و فروش سيم کارت تلفن همراه براي افراد زير 18 سال با منع قانوني روبه رو نيست ، گفت: بنظر مي رسد هيچ گونه منع قانوني براي فروش سيم کارت به افراد زير 18 سال در قوانين کشور وجود نداشته باشد . اين گروه سني نيز مي توانند مطابق با سايرين ار اين وسيله ارتباطي استفاده کنند.
اين کارشناس حقوقي خاطر نشان کرد: هرگونه مزاحمت افراد ازطريق وسيله مخابراتي با ضمانت اجراي قانوني روبرو شده بطوريکه که در فصل هجدهم قانون مجازات اسلامي و در باب جرائم بر ضد عفت و اخلاق عمومي به صراحت درماده 641 قانون درج شده است.
فتحعلي پوردر خصوص مزاحمت هاي موبايلي گفت: هرگونه ايجاد مزاحمت از قبيل فرستادن SMS با سوء نيت ، تماس جهت اذيت و اعمالي از اين قبيل و با پيشرفت مصاديق آن از قبيل ارسال تصاوير قبيح ومستهجن از طريق پيامک SMS يا MMS نيز به عنوان مزاحمت تلفني تلقي مي شود و مقامات قضايي آنرا مشمول ماده 641 دانسته و بر اساس آن عمل مي کنند.
وي تصريح کرد: بر اساس قانون اصلاحي شرکت مخابرات هر کس وسيله مخابراتي در اختيار خود را وسيله مزاحمت ديگري قرار دهد يا با عمد و سوء نيت ارتباط ديگري را مختل کند براي بار اول پس از کشف، ارتباط تلفني او به مدت يک هفته با اخطار کتبي قطع شده و تجديد ارتباط نيز مستلزم پرداخت هزينه هاي مربوطه خواهد شد.
وي ادامه داد: در صورت تکرار براي بار دوم پس از کشف ارتباط تلفني مشترک به مدت 3 ماه با اخطار کتبي و درج سوابق مربوطه قطع مي شود و در نهايت براي بار سوم شرکت،ارتباط تلفني مشترک را بطور دائم قطع و اقدام به جمع آوري منصوبات تلفني مي کند.
117/13