خواندنی

تاثیر داروهای درمان ریفلاکس معده بر بروز بیماری‌های قلبی

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه استفورد نشان می‌دهد که داروهای رایج درمان ریفلاکس و سوزش معده مانند نکسیوم، پریلوسک و پرساوید اثر مخربی بر روی سیستم قلب و عروق و رگ‌های خونی دارند و احتمال حمله قلبی در یک دوره 17 ساله را 16 تا 21 درصد افزایش می‌دهند.

بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یا ریفلاکس اسیدی یک اختلال گوارشی است و به بازگشت محتویات و اسید معده به مری گفته می‌شود.

دلیل اصلی بروز این بیماری، اختلال در عملکرد اسفنکتر تحتانی مری (LES) است. این حلقه ماهیچه‌ای مانع از برگشت محتویات معده به مری می‌شود.

در این گزارش آمده است که تمام داروهای درمان ریفلاکس معده مضر نیستند و داروهایی مانند زانتک، تاگامت و پپسید که جزء مسدودکننده گیرنده H2 محسوب می‌شوند، اثر مخربی روی قلب ندارند.

متخصصان هشدار می‌دهند که معمولا عوامل موثر در بروز این اختلال رژیم غذایی، سن و سبک زندگی هستند.

بسیاری از افراد مبتلا به GERD، از بیماری خود بی‌اطلاع هستند. این افراد از سوزش مداوم معده و گلودرد رنج می‌برند. این بیماران اغلب تصور می‌کنند که این گلودرد مزمن ناشی از عفونت ویروسی است؛ در حالی که هیچ ربطی به عفونت ندارد. بازگشت اسید به گلو سبب می‌شود که این ناحیه مدام بوسیله اسید تحریک شود و گلودرد مزمن ایجاد کند.

برخی از افراد به ریفلاکس خاموش دچار هستند؛ به این معنی که بیماری با هیچ علامتی اعم از سوزش گلو و سردل همراه نیست. این حالت بسیار خطرناک‌تر است. 10 درصد از بیماران مبتلا به ریفلاکس، گلودرد مزمن دارند. برخی از پوسیدگی مداوم دندان رنج می‌برند؛ اسید معده سبب بروز پوسیدگی می‌شود. طیف وسیعی از افرد مبتلا به GERD آسم دارند؛ چراکه مقداری اسید به درون مجاری تنفسی راه می‌یابد.

برخی دیگر از رایج‌ترین علایم ریفلاکس، بادگلو، ترش کردن معده و تلخی طعم دهان است.

ریفلاکس مزمن زمانی خطرناک می‌شود که پوشش مری از بین برود. در این حالت احتمال بروز سرطان افزایش می‌یابد.

راهکار های متفاوتی برای درمان این بیماری وجود دارد و در برخی موارد جراحی توصیه می‌شود. تغییر شیوه زندگی و کاهش وزن می‌تواند در رفع این مشکل موثر باشد. برخی از دلایل تشدید ریفلاکس عبارتند از :

• سیگار

• با عجله غذا خوردن

• مصرف کردن غذاهای چرب و پرادویه

• پوشیدن لباس‌های تنگ

• مصرف غذاهای تحریک‌کننده اسید معده مانند : گوجه فرنگی، آب مرکبات، چای و قهوه، پیاز، سیر، نوشابه‌های گازدار

• درازکشیدن بعد از غذا

• نوشیدن مایعات

• عدم تحرک

برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که جویدن آدامس پس از غذا باعث تحریک بزاق و کاهش ریفلاکس می‌شود.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا