ارتباطات

به همت محققان ICT جهاد دانشگاهی

سامانه آمایش اقتصادی کشور در حوزه توسعه زیرساخت و خدمات طراحی شد    
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مهندس معصومه مداح با اعلام این خبر مأموریت اصلی این سامانه را توزیع متوازن منابع در حوزه ICT از طریق مدیریت توسعه سرویس‌ها و خدمات ICT و ثبت شاخص‌های توسعه سرویس و زیرساخت در این حوزه و همچنین پیش‌بینی تقاضای این شاخص‌ها در کشور در خلال سال‌های چشم‌انداز عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه امروزه در کشورمان سند چشم‌انداز بیست ساله در حال پیاده‌سازی و اجراست گفت: با توجه به اهداف سند در حوزه ICT و ضرورت تحقق برنامه‌های پنج ساله تا سال 1404 رسیدن به اهداف تعیین شده زمانی تحقق می‌یابد که شاخص‌های ملی، استانی و منطقه‌یی را با توجه به زیرساخت‌ها و سرویس‌های ICT به طور کامل و کارشناسی شناسایی کنیم که پروژه آمایش اقتصادی کشور از حیث توسعه سرویس‌ها و زیرساخت‌های ICT در همین راستا به اجرا در آمد.
مداح خاطرنشان کرد: در این راستا اتخاذ رویکردی به منظور بهبود و ارتقای شاخص‌های ICT در کشور مدنظر قرار گرفته است به گونه‌ای که بخشی از برنامه‌های پنج ساله کشور به صورت خاص به این حوزه اختصاص یافته است. در این برنامه‌ها شاخص‌هایی جهت ارتقا و بهبود در حوزه ICT معرفی می‌شود. سپس مقادیر فعلی شاخص‌ها شناسایی شده و مقادیر هدف شاخص‌ها نیز برای سال‌های برنامه مشخص می‌شود. در ادامه، پروژه‌هایی به منظور بهبود این شاخص‌ها مطرح می‌شود و نهایتا سالانه وضعیت شاخص‌ها اندازه‌گیری شده و برنامه‌های اصلاحی ارایه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه مخاطبان این طرح در سه بخش از نتایج طرح برخوردار می‌شوند اظهار داشت: برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران کشور در حوزه کلان ICT و ادارات وابسته در سایر وزارتخانه‌ها، مدیران شرکت های مخابرات استانی و همچنین با توجه به نمونه موردی طرح (استان اصفهان) شهرستان‌ها و شهرهای استان اصفهان می‌توانند ذینفعان واقعی طرح باشند.
مداح خاطر نشان کرد: 108 شاخص متشکل از شاخص‌های موجود در برنامه‌ها و اسناد بالا دستی، مطالعات مقالات بین‌المللی، شاخص‌های اقتصادی جمعیتی و صنعتی، شاخص‌های ITU و … در طراحی و توسعه این سامانه مورد توجه قرار گرفته است.
عضو هیات علمی پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه سامانه آمایش، کار نگهداری و مدیریت این شاخص‌ها را برای سطوح مختلف تقسیمات کشوری انجام می‌دهد، گفت: سامانه این قابلیت را دارد تا علاوه بر ثبت و نگهداری اعداد سال‌های گذشته شاخص‌های ICT ، میزان تقاضا برای سه شاخص «ضریب نفوذ تلفن ثابت»، «ضریب نفوذ تلفن همراه» و «ضریب نفوذ اینترنت» را در سطح کشور ایران، استان‌های کشور و شهرستان‌ها و شهرهای استان اصفهان پیش‌بینی نماید.
مداح افزود: این سامانه حاوی اطلاعات جامعی در ارتباط با وضعیت موجود عرضه سرویس‌هایICT و زیرساخت‌های مرتبط با آن، در پنج سطح، شامل کشورهای منطقه آسیای جنوب غربی(شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه)، کشور ایران، استان‌های کشور و شهرستانها و شهرهای استان اصفهان می‌باشد.
به گفته وی، در این سامانه علاوه بر ارائه نمایی جامع از بخش ICT در پنج سطح فوق؛ به تعیین مدلی مؤثر جهت پیش‌بینی روند توسعه سرویس‌ها و زیرساخت‌های ICT در سطح ملّی و کلیه استان‌ها، پرداخته شده است که با وارد نمودن داده‌های مورد نظر هر منطقه، میزان تقاضای آتی آن منطقه به سه سرویس تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت قابل پیش‌بینی می‌باشد. همچنین به منظور تعیین صحت و کارایی مدلِ توسعه‌یافته؛ استان اصفهان به عنوان یک نمونه عملی مورد آنالیز کامل قرار گرفته و نتایج مربوط به پیش‌بینی تقاضای سه سرویس فوق در سطح 22 شهرستان‌ و 96 شهر این استان ارائه می‌گردد.
وی درباره قابلیت‌های این سامانه گفت: نمایش تصویری اطلاعات و شاخصهای توسعه‌یی به صورت نقشه‌های جغرافیایی در سطح کشورهای منطقه آسیای جنوب غربی، ایران و شهرستان‌ها و شهرهای استان اصفهان، مشاهده انحرافات برنامه و میزان واقعی شاخص‌ها از یکدیگر به صورت نموداری و گرافیکی، پیش‌بینی تقاضا برای سه شاخص ضریب نفوذ تلفن ثابت، ضریب نفوذ تلفن همراه و ضریب نفوذ اینترنت و برای مجموعه مناطق جغرافیایی داخل کشور، مقایسه پیش‌بینی تقاضا و میزان برنامه و میزان واقعی با یکدیگر برای سه شاخص ضریب نفوذ تلفن ثابت، ضریب نفوذ تلفن همراه و ضریب نفوذ اینترنت به منظور بهبود هدفگذاری‌ و برنامه‌ریزی‌های آتی از قابلیت های این سامانه است.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا