ارتباطات

نسخه الکترونیک کتاب “محتوای دیجیتال” در سایت ‌شورایعالی اطلاع‌ رسانی منتشر شد

به گزارش سازمان خبری موبنا واحد ارتباطات دبیرخانه شورایعالی اطلاع‌ رسانی اعلام کرد: این کتاب که نسخه الکترونیک آن در سایت دبیرخانه شورا با آدرس www.scict.ir و در بخش ” انتشارات” قابل دسترسی است، به قلم سیروس علیدوستی در 15 بخش نوشته شده است.
از جمله این بخش‌ها می‌توان به مزایای محتوای دیجیتالی، مدل‌های تجاری محتوای دیجیتالی، انواع محتوای الکترونیکی، اقتصاد دیجیتالی، چالش‌های اخیر و آینده محتوای دیجیتال اشاره کرد.
در بخش خلاصه مدیریتی این کتاب آمده است:”محتوای دیجیتالی یکی از بخش‌های مهم مجموعه‌های کتابخانه ‌ای و آرشیوی است که اهمیت آن در سالهای اخیر روزبه‌ روز بیشتر شده و در سطح سازمانی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی حجم زیادی از پول و سرمایه برای ایجاد این محتوا و ابزارهای ذخیره، توزیع و تحویل آن به‌کار برده می‌شود.”
“محتوای دیجیتالی تلفیقی از محتوا، فناوری دیجیتالی و مجموعه ویژه‌ای از تولیدات و خدمات در بازارهای محتوای عمومی و رسانه‌ها است و کتاب یاد شده برای پاسخ به نیاز اطلاعاتی طرح تولید و ساماندهی محتوای الکترونیکی ایران (تسما) برای آشنایی با مفاهیم و تعارف پایه محتوای دیجیتالی به شیوه مرور اطلاعات تنظیم شده است.”
در این راستا برای روشن‌تر شدن موضوع و آشنایی با دیگر فعالیت‌های نمونه در جهان، برنامه‌ها و ابتکار عملهای کشورهای دیگر در زمینه محتوای دیجیتالی به آن افزوده شده است.
در این کتاب ضمن توجه به قالب‌ها و انواع مختلف محتوا، ابعاد فرهنگی و اقتصادی آن بررسی شده و استاندارهای لازم پیشنهاد داده شده است. عوامل پیشران و تاثیرگذار و چالش‌های دیجیتال، از مهمترین مباحث این گزارش است. 
دلیل پرداختن به موضوع طولانی و پیچیده ‌ای مانند ایده محتوا وجود سازمان هایی است که به‌ شکلی بسیار ساده به ایده مدیریت محتوا رسیده ‌اند، با این وجود به ابزاری نیاز دارند که آنها را در رویارویی با هجوم اطلاعاتی که در شبکه جهانی وب و فراتر از آن موجود است، یاری رساند.
این سازمانها چنانکه انتظار می‌رود، در جست ‌و جوی راه ‌حلها و یا دست ‌کم بهترین عملکردها هستند تا بتوانند محتوای خود را به خوبی مدیریت کنند و در نتیجه بتوانند کار اصلی سازمان خود را دنبال کنند. متأسفانه بیشتر سازمانها به‌جای یافتن راه‌ حل تنها به زنجیره درازی از پرسشها می‌رسند و در هنگام پاسخ به این پرسشها وضع سازمان نابسامان ‌تر می‌شود. گسترش این رشته از سوال‌های بی‌پاسخ در سازمان و افزایش هزینه‌های ناشی از آن به ‌صورت نمایی مشکلات سازمان را افزایش و انگیزه اعضای گروه مدیریت محتوا را برای فعالیت کاهش می‌دهد.
128/15

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا