خواندنی

کلاهبرداری 10 میلیاردی به اسم ازدواج آسان

بارها پیش آمده تا جوانان به سبب هزینه های زیاد اقتصادی ازدواج از این امر پسندیده فاصله گرفته و از هر دری برای جبران این هزینه ها وارد شوند تا شاید قدمی برای اجرای این سنت حسنه و مهمتر از همه رضایت همسر مورد علاقه بردارند.

طی سال های اخیر با تاکید بر توسعه ازدواج و تسهیل این امر برنامه ها و اقدام های مختلفی برای تقویت زیرساخت های زندگی مشترک جوانان در دستور کار قرار گرفت و در این راستا موسسات فرهنگی بسیاری به منظور اجرای سیاست های حمایتی شکل گرفت که یکی از آنان کانون ازدواج آسان در سیستان و بلوچستان بود.

این موسسه که با هدف و نیت خیرخواهانه و با حمایت خیرخواهان پایه گذاری شد اما به یکباره در میانه راه تغییر مسیر داد و با توجه به اینکه شعارش تسهیل امر ازدواج بود، اما نه تنها این راه را هموار نکرد بلکه با ورود افراد سود جو و فرصت طلب راه را در ابتدای زندگی جوانان سد کرد.

موسسه ای که قرار بود ازدواج را آسان کند اما با گذر ماه ها از فعالیتش در شمال استان و زاهدان، کم کم با شعار مهریه کمتر و حمایت بیشتر رو به سفرهای عتبات عالیات آورد و اطلاعیه داد که کسانی که مهریه ۱۴ سکه را انتخاب کنند از طریق این موسسه به سرزمین عتبات عالیات اعزام خواهند شد که این خود نوعی شگرد برای به دام افتادن افراد بود.

این شگرد با رویکرد مذهبی که با استقبال بسیاری از جوانان و مردم روبرو شد در نهایت منجر به وجود آمدن بسیاری از شاکیان مختلف شد.

به گفته یکی از مالباختگان به کانون رجوع کردم درست که بسیار افراد به صورت نیم بها به سفر کربلای معلی اعزام شده بودند با توجه به این فضا ثبت نام کردم اما افسوس که شش ماه از آن ماجرا می گذرد و هیچ خبری نیست و پول هایم رفت.

ثبت نام خودرو با وام قرض الحسنه

یکی از مالباختگان در این رابطه گفت: طی یک برهه زمانی کوتاه تعدادی ماشین از سوی این موسسه با برخورداری از وام قرض الحسنه به افراد متقاضی ارائه شد که این موضوع حجم بالای تبلیغاتی را به همراه داشت.

سعید. ف بیان کرد: از سوی این کانون تبلیغات وسیعی در سطح شهر، مساجد و حتی رسانه ها صورت گرفت و نیز به تبع آن اعتماد کردند.

وی گفت: روال این بود ۵۰ درصد قیمت خودرو که در نوع آن محدودیتی نبود، از یک پراید ۲۰ میلیونی تا یک خودروی ۱۰۰ میلیونی، به حساب شخصی یکی از مدیران این کانون واریز می شد و بر اساس قرارداد بعد از سه ماه موسسه مکلف به ارائه خودرو با وام قرض الحسنه ۳۶ ماهه می شد.

وی گفت: مطابق فضای ایجاد شده من هم اعتماد کردم و ۵۰ درصد هزینه خودروی سمند ال ایکس رو به حساب کانون واریز کرده و پس از تکمیل پرونده و ارائه ضامن، منتظر دریافت خودرو شدم که افسوس بعد از گذشت ۵ ماه نه از خودرو خبری است نه از اصل پول.

این مالباخته بیان کرد: اصل پول را با قرض گرفتن و خورده پس اندازی که داشتم به حساب این موسسه واریز کردم، بارها و بارها طی این چند وقت به دادسرا مراجعه کردیم و درست که مسئولان قضائی پیگیر این موضع به طور ویژه هستند اما خواستارم هرچه زودتر اقدام کنند چرا که زندگی ام تحت تاثیر این ماجرا قرار گرفته است.

پیگیری پرونده ازدواج آسان در دستور کار پلیس آگاهی

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان با تایید فعالیت های غیرقانونی این موسسه در استان گفت: در پی شکایت تعداد زیادی از شهروندان مبنی بر اینکه فردی با تاسیس موسسه تحت عنوان کانون ازدواج آسان با ثبت نام از شهروندان برای پرداخت وام ازدواج و تحویل خودرو و اعزام به عتبات عالیات از آنان پول دریافت کرده ولی به تعهدات خود عمل نکرده است، کارآگاهان پلیس آگاهی استان بررسی موضوع را به طور ویژه آغاز کردند.

به گزارش معاونت اجتماعی ناجا، سردار حسین رحیمی در این باره افزود: کارآگاهان پلیس آگاهی استان پس از پایش اطلاعاتی و بررسی‌های میدانی دریافتند که موسسه کانون ازدواج آسان فاقد هرگونه مجوز قانونی برای تاسیس و ارائه خدمات در بعد سفر به عتبات عالیات و لیزینگ پرونده فروش اقساطی خودرو حدود ۶۰۰ نفر و سفر به عتبات عالیات در حدود ۵۰۰ نفر شاکی دارد. خودرو به شهروندان بوده است و با هماهنگی مراجع قضایی، تلاش‌های پلیس برای شناسایی و دستگیری عوامل این کلاهبرداری آغاز شد.

وی بیان کرد: کارآگاهان پلیس با اقدامات گسترده تخصصی و شبانه روزی متهم اصلی پرونده را در شهر زاهدان شناسائی و با هماهنگی مراجع قضایی وی را دستگیر کردند که متهم در تحقیقات تخصصی پلیس به تاسیس غیرقانونی موسسه کانون ازدواج آسان و کلاهبرداری بیش از ۸۰ میلیارد ریالی از شهروندان اعتراف کرد.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: با تشکیل این پرونده تعداد ۱۵۰۰ نفر از شهروندانی که با ثبت نام در این موسسه از آنها کلاهبرداری شده بود شناسائی شدند.

تحقیقات قضائی برای کلاهبرداری

دادستان عمومی و انقلاب اسلامی زاهدان در تشریح این کلاهبرداری گفت: ۲۰ نفر در ارتباط با این پرونده شناسائی شدند و رقم کلاهبرداری آنان پس از تکمیل اطلاعات اولیه در حدود ۱۰میلیارد تومان برآورد شد که تلاش های دادستانی بر آن است هر چه زودتر این مبالغ به مردم بازگردانده شود.

محمد مرزیه افزود: با تکمیل تحقیقات این پرونده، مشخص شد که پرونده فروش اقساطی خودرو حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر و بحث سفر به عتبات عالیات ۴۰۰ الی ۶۰۰ نفر شاکی دارد.

وی خاطرنشان کرد: کلاهبرداری این موسسه تنها به فروش اقساطی خودرو و اعزام به عتبات عالیات خلاصه نشده و بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مشخص شد واگذاری خودرو به متقاضیان با مبلغی معادل ۵ میلیون تومان بیشتر از نرخ واقعی خودروها بوده است.

دادستان عمومی و انقلاب زاهدان یاد آور شد: این افراد تنها از فروش اقساطی و گران فروشی خودرو دو میلیارد تومان سود به دست آوردند که در تلاشیم تا هر چه زودتر پول های مردم را بازگردانیم.

مالباختگان تا یک ماه دیگر پول خود را دریافت می کنند

هفته قوه قضاییه بهانه ای بود تا رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در نشستی با خبرنگاران به تشریح ابعاد این کلاهبرداری و آخرین وضعیت پرونده بپردازد.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در این باره اظهار داشت: در پی اطلاع از  کلاهبرداری در دفتر این کانون فرهنگی بلافاصله مراتب مورد بررسی قرار گرفت و پس از محرض شدن تخلفات اعلامی، بلافاصه مکان این دفتر پلمب و تعدادی از افراد دستگیر و شکایات مالباختگان جمع آوری شد.

وی اظهار داشت: پس از دستگیری این افراد بررسی های بیشتر برای شناسائی و دستگیری عوامل اصلی این تخلفات آغاز شد که پس از گذشت مدت زمانی متهمان اصلی نیز شناسائی و با دستور قضائی دستگیر شدند.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: در بین دستگیرشدگان افراد مختلفی با چهره های موجه به چشم می خورد اما بدانید و یقین داشته باشد که این مسائل در روند پیگیری، صدور و اجرای حکم تاثیری نخواهند داشت.

حمیدی افزود: بررسی این پرونده به طور جد در دستور کار قرار دارد و به طور قانونی با تمامی متهمان به سبب سو استفاده از اعتماد مردم برخورد خواهد شد، در این رابطه متهمان بسیاری دستگیر که هشت نفر از آنان با ارائه وثیقه موقتا آزاد شدند.

وی یاد آور شد: با دستگیری متهمان مراحل شناسائی و توقیف اموال آنان از قبیل حساب های بانکی، خودروها و اراضی خریداری شده آغاز شد که در وهله نخست اموال موجود در استان توقیف و در مرحله دوم اموالی را هم که این افراد در استان های دیگر تهیه و یا انتقال داده بودند شناسائی و توقیف شدند که از جمله آن می توان به خودروهای گران قیمت اشاره کرد.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان افزود: تا کنون بالغ بر ۱۰ میلیارد از اموال کانون شناسائی و توقیف شده که پس از اتمام مراحل قانونی تا پایان ماه رمضان و یا حد اکثر تا ۲۰ روز پس از اتمام ماه مبارک رمضان مبالغ مالباختگان به آن ها باز خواهد گشت.

وی یاد آور شد: مال باختگان اسناد لازم مربوط به واریز حساب به این کانون را همراه خود داشته و به مراجع قضائی ارائه دهند و تنها به افرادی که اسناد لازم را ارائه کنند، پول بازگشت داده می شود.

حجت الاسلام حمیدی با اشاره به نحوه فعالیت این کانون تاکید کرد: این کانون تنها مجوز برای فعالیت در خصوص امر ازدواج آسان داشته و بقیه اقداماتی که در خصوص وام خرید خودرو و یا تشرف به عتبات عالیات صورت داده غیر قانونی بوده اند که این مقوله نیز خود از تخلفات این کانون محسوب شده و برخورد خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا