ارتباطات

الکترونیکی شدن خدمات بین دستگاهی تا پایان برنامه پنجم

به گزارش سازمان خبری موبنا به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، مهندس رضا تقی پور در مراسم افتتاحیه پانزدهمین اجلاس انجمن کامپیوتر ایران، اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی مورد توجه قرار گرفته در لایحه برنامه پنجم، ایجاد دولت الکترونیکی است.
وی افزود: بر همین اساس و علاوه بر الکترونیکی شدن تمام خدمات بین دستگاه ها، پیش بینی شده است پایان برنامه، 70 درصد خدمات دولت به مردم نیز به صورت الکترونیکی به متقاضیان ارایه شود.
وی با بیان اینکه حوزه سلامت و رفاه یکی دیگر از محورهای مورد توجه تصمیم گیران بوده است، خاطرنشان کرد: بر این اساس پیش بینی شده است نزدیک به 100 درصد مردم از کارت سلامت الکترونیکی بهره مند شوند.
 تقی پور استفاده از فناوری اطلاعات را اصلی ترین راه حل برای مشکلات مدیریت شهری، حفاظت از محیط زیست و تحقق صرفه جویی در هزینه ها و زمان دانست، و تصریح کرد: الکترونیکی شدن 80 درصد از پرداخت ها در سیستم بانکی، یکی دیگر از اهداف مشخص شده در لایحه برنامه پنجم توسعه است.
وی ادامه داد: در صورت تحقق این شاخص، مراجعه به بانک ها به یک پنجم کاهش می یابد که براساس برآوردها، سهم این کاربرد در سبد ترافیکی شهرها، عدد بسیار بزرگی می باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه علی رغم منابع عظیم فرهنگی و سهم بسیار زیاد ایران در ایجاد تمدن ها و توسعه کشورها، در حوزه فرهنگ در دنیای مجازی جایگاهی در شان ملت ایران نداریم، گفت: بر همین اساس یک محور اصلی با این موضوع در برنامه پنجم توسعه تعریف شد. ایجاد یک موتور جستجوی بومی، از زیر پروژه های این محور است.
وی تأکید کرد: نقش بالای فناوری اطلاعات در تولید ناخالص بسیاری از کشورها بیانگر اهمیت این حوزه است. امروزه این فناوری از یک فناوری لوکس به یک ضرورت در سبد خانوارها تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی فناوری اطلاعات، مدیریت و تأمین دانش اطلاعات لازم برای اداره امور است خاطر نشان کرد:  باید نقش این فناوری و اهداف عملیاتی آن تعریف و برای مدیران و تصمیم گیران کشور روشن شود.
مهندس تقی پور هزینه حوزه IT را سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: در دور جدید سعی کردیم این فرهنگ را هم در برنامه ریزی و هم در ارایه عملکرد تغییر داده و به جای ارایه آمار هزینه ها، عملکرد و دستاوردهای بدست آمده از طریق این حوزه را عرضه کنیم.
وی افزود: برای دستیابی به اهداف تعریف شده، سازو کار اجرایی، مشخص و کارگروه مدیریت فناوری اطلاعات در دولت شکل گرفت.
وی با بیان اینکه تاکنون 18 کمیته در امور مختلف در این کار گروه پیش بینی شده تصریح کرد: این کارگروه موجب می شود  چرخه تصمیم گیری  دولت در این حوزه بسیار کوتاه شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دولت دیدگاه خوبی درباره کار از راه دور دارد و در این زمینه پیشنهادهایی در لایحه برنامه پنجم توسعه مطرح شده است.
117/15

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا