ارتباطات

برای سال 89 حدود 12 میلیارد تومان پیشنهاد دادیم

رضا جمهوری – معاون طرح و برنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران – در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره موانع و مشکلات فن‌آوری اطلاعات و کمبود مدیریت این حوزه که در انجام پروژه‌ها تاثیرگذار است، با بیان اینکه ‌در ارتباط با پروژه‌های IT با موانع و مشکلاتی مواجهیم گفت: عدم تطابق ساختاری سازمانی در ستاد مرکزی و گمرکات اجرایی کشور با وظایف محوله یکی از این مشکلات است.
این کارشناس فن‌آوری اطلاعات ادامه داد: به‌عنوان مثال ناظران و سیستم‌های فن‌آوری ما در گمرکات اجرایی در حد یک کارشناس یا کارشناس ارشد است، در حالی که باید یک اداره یا معاونت اداره یا معاون مدیر کل را در این ساختار در نظر بگیریم که البته پیشنهاد آن داده شده و شاید در ساختار بعدی اصلاح شود اما در مجموع یکی از موانع اصلی بر سر راه توسعه فن‌آوری اطلاعات در کشور همین موضوع است.
وی تصریح کرد: کمبود نیروهای متخصص در این زمینه از دیگر مشکلات محسوب می‌شود که با توجه به جذبی که باید برای سال‌های آتی و سال جاری در نظر بگیریم، تامین نیروهای متخصص مورد نیاز و در کنار آن آموزش به‌روز نیروهای و پرسنل متخصص در حوزه IT را باید مد نظر قرار دهیم.
او ادامه داد: در کنار این‌ها همیشه با بروکراسی شدید اداری مواجه بودیم که برخی از آن‌ها در حوزه اختیارات گمرک است؛ این موضوع با توجه مسوولان و مدیران گمرک تا حدودی کاهش یافته و کنترل می‌شود اما متاسفانه در مواردی که به خارج از مرزهای گمرک برمی‌گردد، هنوز با مشکل مواجیهیم که از جمله این موارد به تامین پهنای‌باند مربوط است.
معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران، پایین بودن سطح حقوق و مزایای پرسنل شاغل در حوزه فن‌آوری اطلاعات گمرک را یکی دیگر از موانع و مشکلات عنوان و اظهار کرد: نبود جاذبه‌های لازم کاری و شغلی برای پرسنل شاغل در مجموعه فن‌آوری موجب می‌شود برخی از پرسنل به دلیل جاذبه‌هایی که در بیرون از مجموعه دولتی و کاری گمرک وجود دارد، به بخش خصوصی جذب شوند و گمرک در درازمدت از حضور این افراد محروم می‌ماند.
رییس پروژه آسیکودای جهانی ناکافی بودن اعتبارات و تخصیص اعتبارت لازم در ارتباط با خرید تجهیزات، پشتیبانی شبکه، تولید نرم‌افزار را از دیگر موانع برشمرد و گفت: در سال 88، 9 میلیارد تومان برآورد اعتبار داشتیم که دو میلیارد و 800 میلیون تومان آن اختصاص داده شد و برای سال 89 حدود 12 میلیارد تومان پیشنهاد دادیم که پنج میلیارد تومان آن صرفا برای آسیکودای جهانی است که یکی از مهمترین پروژه‌های ما است.
جمهوری ادامه داد: با توجه به میزان پیشنهادی که در سال گذشته دادیم و میزان اختصاص یافته، به نظر می‌آید اگر اعتبار سال 89 هم به همین منوال اختصاص یابد، رقم کافی و مناسبی نخواهد بود، مگر این که تغییری در تصمیمات دیده شود و بالای 50 درصد از این میزان پیشنهادی اختصاص یابد زیرا گمرک برای اجرای پروژه‌های فن‌آوری اطلاعات به بودجه کافی نیاز دارد.
وی در پایان تصریح کرد: مهمترین مواردی که در سال گذشته هدف‌گذاری شد و تا پایان سال گذشته به سرانجام رسید، بحث اجرای پروژه ترانزیت بود که در 14 گمرک عملیاتی شده است.
179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا