فعالان بورس تهران در هفته گذشته فعالیت خود را در شرایطی آغاز کردند که در جریان بودن مذاکرات هسته ای و نزدیک شدن به ضرب الاجل تعیین شده روند بورس را تحت تاثیر قرار داد و موجب توجه سهامداران به مذاکرات 1+5 در وین شد؛ به طوری که معاملات هفته جاری با ابهام ناشی از نتیحه مذاکرات آغاز شد اما انتظار و ابهام سهامداران جای خود را به خوش بینی ناشی از مذاکرات داد و موجب افزایش قیمت ها و شاخص بورس شد.
با این اتفاق در هفته گذشته شاخص بورس تهران برای مدت کوتاهی کانال 65 هزار واحدی را لمس کرد اما به دلیل تمدید یک هفته ای مذاکرات دوباره به فاز احتیاط و انتظار رفت و به کانال 64 هزار واحدی برگشت و بازدهی سهامداران خود را در سطح 3.7 درصدی نگه داشت.
با این حال خوش بینی برخی سهامداران از نتیجه مذاکرات هسته ای موجب افزایش میل خرید در آنها شد به طوری که سهامداران تالار شیشه ای در هفته گذشته بیشتر به سمت خرید سهم های بانکی و خودرویی به دلیل تاثیر پذیری این شرکتها از لغو تحریم ها ، تمایل نشان دادند.
اما انتظار سهامداران برای نتیجه مذاکرات هسته ای موجب کاهش ارزش و حجم معاملات شد؛ به طوری که در هفته گذشته در مجموع 3 هزار و 49 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 569 میلیارد ریال داد و ستد شد که این میزان نسبت به هفته گذشته کاهش کاهش 10 درصدی در ارزش و 23 درصدی در حجم معاملات را نشان می دهد.
بیم و امید سهامداران برای نتیجه مذاکرات هسته ای همچنین موجب شد تا دفعات معاملات هشت درصد کاهش یافته و تعداد خریداران نیز با افت هفت درصدی مواجه شده و به 60 هزار نفر برسد.