خواندنی

آموزش معتاد نشدن در مهدکودک‌ها

آرزو ذكايي‌فر گفت: در اين طرح به كودكان در رده سني مختلف به طور غيرمستقيم و در قالب نمايش، قصه، شعر متناسب با شرايط سني شان آموزش مهارت نه گفتن در برابر اعتياد و ساير موارد كه جزو ناهنجاريهاي اجتماعي است، داده مي شود.

وي با بيان اينكه مهارتهای ارتباطی از جمله نه گفتن یکی از ابزارهای موثر براي حفظ سلامت جسمی، روانی، اجتماعي و مقابله با اعتياد شناخته می شود، ادامه داد: بسیاری از نوجوانان به این دلیل دچار آسیب هایی مثل اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتي و روان گردانها می شوند که توانایی رفتار قاطع یا قدرت نه گفتن را ندارند.زيرا از دوران كودكي اين آموزش را فرا نگرفتند.

ذكايي فر گفت: آنها اغلب رفتار انفعالی را بر می گزینند، یعنی برای اینکه حمایت و دوستی همسالان خود را از دست ندهند ، در مقابل خواستهای آنها مقاومت نکرده و دوستی خود را به بهای ناراحتی خود و خانواد و یا آسیب دیدن حفظ می کنند .

مديركل دفترکودکان و مهدهای کودک سازمان بهزیستي گفت: به همين دليل فرا گيري مهارت هاي ارتباطي بسیار ضروری است و بايد از همان دوراني كودكي فرد رفتاری جرات مندانه داشته باشد تا در رويارويي با مواد مخدر آسيب نبيند.

ذكايي فر گفت: البته هنگامی که به كودكان می آموزیم رفتار قاطع داشته باشند، این نکته را نیز باید به آنان بیاموزیم که موقعیت ها را ارزیابی کرده و امنیت شخصی خود را نیز در نظر بگیرند.

وي گفت: آموزش رفتار قاطع یا مهارت نه گفتن از آموزشهای ضروری دوران كودكي است، تجربه نشان داده است اکثر کسانی که به مواد مخدر و روان گردانها و ساير آسیبهای اجتماعی دچار شده اند، از سنین نوجوانی و در اثر ارتباطات صمیمی با همسالان دراین وادی پا گذاشته اند. آموزش مهارتهای زندگی و مخصوصا رفتار قاطع به كودكان می تواند از بسیاری از آسیبهای آینده پیشگیری كند.

وي با بيان اينكه مسوولان در سیاست گذاری و اجرايي بايد بهاي بيشتر به بحث آموزش در برابر اعتياد دهند، گفت: همچنين در قانون گذاري نيز بايد قوانینی وضع شود تا کاهش آسیب هاي اجتماعي از جمله اعتياد به مواد مخدر و روان گردان ها را شاهد باشيم.

مديركل دفترکودکان و مهدهای کودک سازمان بهزیستي گفت: در تخصيص ها بودجه ها نيز اولویت در پیشگیری است ولي نبايد از درمان نيز غافل شد، اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر توجه اساسي مسوولان را به برنامه ريزي ها در جهت آموزش از دوران كودكي مي طلبد.

ذكايي فر درباره نقش مردم در مقابله با اعتياد نيز گفت: همواره در كارهايي كه مردم حضور فعال داشته اند، موفقيت نيز حاصل شده است، مشاركت انان در برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي با هدف مبارزه با مواد مخدر مي تواند ما را در اهدافمان كه همان كاهش عرضه و تقاضاي مواد مخدر از سوي نوجوانان و جوانان است ، كمك كند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا