تب کریمه کنگو در قزوین؟

«شیوا لقایی»، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان این‌که درمان این بیماران در روزهای اولیه بیماری بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: تب کریمه کنگو در ابتدا با آغاز ناگهانی علائمی مانند تب، سردرد شدید، لرز، چشم درد، حساسیت به نور، درد عضلانی و گاهی اسهال یا استفراغ آغاز شده و در نهایت به خونریزی از هر قسمت بدن منجر شده که مراحل درمان را سخت‌تر می‌کند.

وی تصریح کرد: چون این بیماری در کشور ایران بومی است و از سوی دیگر وخامت حال فرد مبتلا و میزان مرگ و میر مبتلایان زیاد است، مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد.

توانایی انتقال سریع این بیماری در بیمارستان، وفور ناقل این بیماری در مناطق مختلف کشور(کنه هیالوما)، وفور دامپروری و دامداری در کشور، ارتباط نزدیک انسان و دام، استفاده از گوشت به‌عنوان غذای اصلی سبد خانوار، وجود بیماری در برخی کشورهای همسایه و قاچاق دام از این کشورها و مهم‌تر از همه نداشتن علامت در دام مبتلا شده، سایر دلایل اهمیت بیماری است که لقایی به آن اشاره کرد.

این مقام مسئول هشدار داد: بیماری تب کریمه کنگو در افرادی که دام‌ها را ذبح می‌کنند و یا در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند و همچنین در قصاب‌ها، دامداران و چوپان‌ها بیشتر است و در سایر افراد نیز به نوعی مشاهده می‌شود.

وی افزود: زمان شیوع بیماری بیشتر در فصول گرم سال به‌علت فعالیت کنه‌هاست.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به مردم توصیه کرد گوشت را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی، تهیه و از ذبح دام‌ها در محیطی غیر از کشتارگاه‌ها خودداری کنند.

وی ادامه داد: در صورتی که ذبح دام در روستاها و در محیطی خارج از کشتارگاه‌ها انجام می‌شود، باید گوشت را به مدت 24 ساعت و جگر و قلوه را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری کرد و پس از طی زمان‌های گفته شده مصرف کرد.

به گفته‌ی لقایی، ضروریست سالی دو بار با راهنمایی دامپزشکی، آغل‌ها علیه کنه‌ها سمپاشی شود و کسانی که با دام‌ها در تماس هستند هنگام ورود و کار در آغل از لباس‌های با رنگ روشن و در عین حال پوشیده استفاده کنند تا کنه‌ها برروی لباس قابل رویت باشند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا