تصویری

موسسان شبکه های اجتماعی با فروش اطلاعات کاربران هزینه خود را تأمین می کنند

به گزارش موبنا از قم، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان قم، گفت: توسعه روزافزون شبکه اینترنت و راهیابی آن به سیستم تلفن های همراه، شیوه سنتی مکالمات را از بین برده و امروزه کاربران می توانند با در اختیار داشتن تلفن های همراهی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارا هستند به راحتی با دوستان و آشنایان خود، در ارتباط باشند.
وی گفت: با توجه افزایش استفاده از گوشی های نسل هوشمند و این شبکه ها، شرکت های سازنده گوشی های تلفن همراه، سعی کرده اند از سیستم عامل هایی استفاده کنند که قابلیت نصب این قبیل نرم افزارهای هوشمند را داشته باشد و کاربر بتواند بوسیله آن از هرگونه شبکه اجتماعی استفاده کند.
سرهنگ علی موالی فعال شدن این نرم افزارها و شبکه های اجتماعی بر روی گوشی های تلفن همراه را بسیار خطرناک دانست و گفت: این شرکت ها با وجود این که هزینه های بسیار سنگینی در قبال نگهداری، حفظ داده ها، ارتباط مخاطبان و پهنای باند اینترنت متحمل می شوند، اما استفاده از این شبکه های اجتماعی را بصورت رایگان در اختیار کاربر قرار می دهند که این به این دلیل است که با دریافت اطلاعات افراد و بهره برداری یا فروش آن ها، هزینه ها و درآمدشان را تأمین می کنند.
وی در ادامه در خصوص قابلیت ثبت و برداشت اطلاعات، تصاویر و پیام های شخصی فرد توسط این نرم افزارها هشدار داد و افزود: کاربران با مجوزهای اولیه ای که در زمان نصب یا بهره برداری در اختیار شرکت های موسس قرار می دهند، منبع درآمد خوبی برای آن ها تأمین کرده و اطلاعات مفیدی را در اختیار سازمان های جاسوسی که مهم ترین بخش این شبکه های اجتماعی است، قرار می دهند.
وی به چند مورد از تهدیدات این نرم افزارها اشاره کرد و گفت: قابلیت برداشت اطلاعات فردی و هویتی، خواندن و تغییر فهرست مخاطبان، ثبت تماس های دریافتی و ارسالی، دریافت اطلاعات موقعیت فردی با استفاده از GPS خود گوشی، دریافت اطلاعات پیام ها و تغییر آن ها، امکان ضبط صدا، تصویربرداری و عکاسی از مواردی است که خود کاربر در زمان عقد قرارداد و نصب نرم افزار این اجازه را می دهد.
رئیس پلیس فتای استان تاکید کرد: با توجه به این که اطلاعات کاربر شامل عکس و اطلاعات مخاطبین، تغییر پیامک ها و یا MMS ها و سایر داده های که در تلفن های همراه کاربر است، می توانند به راحتی اطلاعات را تغییر دهند و بدون اجازه و اطلاع کاربر می توانند آن را به دیگران واگذار و در مواردی نیز علیه خود فرد به کارگیری کنند.
سرهنگ موالی خاطر نشان کرد: دو شبکه اجتماعی وایبر و واتس آپ که بیشترین استفاده را در سطح دنیا دارند ماهیتی صهیونیستی دارند و موسسان آن ها از ابتدا برای شرکت های صهیونیستی کار می کردند و ادعایشان در واگذاری این شرکت ها، قطعا برای فریب و جلب اعتماد کاربر است و علی رغم واگذاری اطلاعات را همچنان دریافت می کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا