خواندنی

92 درصد داروهای ماهواره‌ تقلبی است

محمد آزادبخت امروز چهارم مردادماه 94 در رزمایش مشترک نیروی انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی مازندران با موضوع مبارزه با قاچاق کالای سلامت محور گفت: 25 درصد داروهای دنیا تقلبی است و کشورهای چین، هندوستان و پاکستان بیشترین داروی قاچاق را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه میزان قاچاق دارو در کشور 40 میلیون دلار و عمدتا آمفتامین‌ها است، افزود: 92 درصد داروهای ماهواره‌ای و پیامکی تقلبی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: دارو و مکمل باید ساخت داخل و توزیع آن باید با مجوز باشد و ورزشکاران فقط از داروخانه‌ها داروی مکمل دریافت کنند.

وی افزود: 1300 نوع داروهای روانگردان و تقلبی در دنیا وجود دارد و این داروها در کشور ما از معروف‌ترین نوع قاچاق دارو هستند که متادون یکی از آنها است.

آزادبخت با بیان اینکه در سه ماه خرداد 94 تعداد 82 بازدید از عطاری‌ها به عمل آمد که پنج کشف قاچاق رویت شد، اظهار کرد: در حوزه آرایشی و بهداشتی 18 هزار و 800 صنف فروش لوازم آرایش در کشور وجود دارد که 5000 واحد آن فاقد پروانه کسب هستند.

وی افزود: در سال گذشته 1210 گشت مشترک در سطح استان صورت گرفت که طی آن 343 مرکز متخلف شناسایی شدند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره قاچاق مواد غذایی و نوشیدنی گفت: در کشور 110 هزار تن چای مصرف داریم که 50 درصد آن قاچاق می‌شود.

وی با بیان اینکه چالش‌های ما در توزیع کالا در بازارچه‌ها، از طریق پست و… است، افزود: در سال 94 با الزامی کردن برچسب 16 رقم، مصرف‌کنندگان می‌توانند از اصلی بودن کالا اطمینان حاصل کنند.

آزادبخت تهیه مطالب آموزشی، تنظیم برنامه مشترک، توقیف کارگاه‌های غیرمجاز، ساماندهی عطاری، بازدید از سطح بازار، افزایش بازرسی از داروخانه‌ها و… را از برنامه‌های معاونت غذا و دارو عنوان کرد.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا