فید

روحانی: توافق ژنو به این معنا بود که…

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در سی و دومین اجلاس سالانه مدیران و روسای آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه فرزندان کشور با پذیرش اینکه اعتدال مسیر صحیحی است توانستند در عرصه منطق، مذاکره و دیپلماسی به اهداف مورد نظر دست یابند، اظهار کرد: ما پذیرفتیم که مسیر اعتدال مسیر صحیحی است و نباید آنچنان دچار افراط شویم و با بدبینی به دنیا بگوییم حرف زدن و استدلال اثری ندارد و آنچنان دچار تفریط شویم که بگوییم هر آنچه که آنها مطرح کردند را می‌پذیریم.

وی با تاکید بر اینکه در دولت یازدهم مسیر میانه‌روی و اعتدال را انتخاب کردیم، گفت: برخی به غلط یا درست فکر می‌کردند که چون با قدرت‌های بزرگ روبرو هستیم نباید با آنها پشت یک میز بنشینیم. آنها می‌گفتند که دنیای امروز دنیا ظالمانه است و قدرت‌های بزرگ نیز تابع یکدیگر نیستند پس یا باید تسلیم شویم یا باید با آنها مقابله کنیم. آنها معتقد بودند که راه سومی وجود ندارد.

روحانی تاکید کرد: آنچه که ما در دولت یازدهم از ابتدا دنبال کردیم این بود که راه سومی وجود دارد و ما نباید در برابر دنیا و قدرت‌های بزرگ تسلیم شویم اما می‌توانیم با منطق، استدلال، علم و دانش و هنر دیپلماسی و فن مذاکراتی طرف مقابل خود را وادار کنیم که در مقابل مقررات بین‌المللی و قوانین و چارچوب‌های موجود سخن حق ما را قبول کند.

رییس‌جمهور گفت: برخی می‌گفتند یا برد یا باخت، اما ما می‌گفتیم که برد – برد امکان‌پذیر است و می‌توان به جای اینکه همیشه روبروی هم مذاکره کنیم، در کنار هم با یکدیگر مذاکره کنیم و به این نقطه برسیم که آنچه که می‌خواهیم به دست بیاوریم، طرف مقابل نیز چیزی داشته باشد که پس از مذاکره بگوید من هم به آنچه خواستم رسیدم.

وی با تاکید بر اینکه همیشه معتقد بودم و الان نیز معتقد هستم که در دنیای امروز برد و باخت نادرست است، اظهار کرد: در دنیای امروز برد و باخت نادرست است، اگر هم باشد پایدار نمی‌ماند و کوتاه مدت است چرا که آن کسی که احساس کند که باخته است پس از مدتی بازی را به هم می‌زند.

روحانی با اشاره به دشواری مذاکره با چند کشور قدرتمند دنیا، اظهار کرد: مذاکره‌کنندگان ما در طول 23 ماه دوران مذاکرات ساعات بسیار سختی را پشت سر گذاشتند. آنها حتی گاهی اوقات برای اینکه طرف مقابل را نسبت به استفاده از یک واژه قانع کنند ساعت‌ها جلسه برگزار می‌کردند.

رییس‌جمهور تاکید کرد: مذاکره با شش کشور دنیا کاری سختی بود اما ثابت شد که شدنی است. کشورهای طرف مقابل گاهی اوقات میان خود با ناهماهنگی‌هایی مواجه بودند و این موضوع بر سختی کار افزوده بود اما در پایان ثابت شد که مذاکره با آنها شدنی است.

وی در ادامه با اشاره به توافق ژنو، اظهار کرد: پس از حدود سه ماه از روی کار آمدن دولت یازدهم در ژنو توانستیم به توافقی موقت دست یابیم، علامتی که در آن زمان به ما ثابت شد این بود که اعتدال مسیر درستی است. توافق موقت ژنو به این معنا بود که برد – برد امکان‌پذیر است و تعامل سازنده مسیر درستی است.

روحانی ادامه داد: توافق ژنو نشان داد که مقاومت یک ملت بزرگ نتیجه می‌دهد و چنانچه یک ملت منسجمی باشیم که زیر یک پرچم و زیر سایه یک رهبری و با یک دولت با سرمایه اجتماعی می‌توانیم در برابر قدرت‌های جهان بایستیم؛ این بار با نون و قلم.

رییس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به حضور هیات‌های متعدد خارجی و تماس‌های مختلف تلفنی از سوی روسای جمهور کشورهای مختلف، با بیان اینکه امروز همه دستیابی به توافق در مذاکرات را به ملت ایران تبریک می‌گویند، گفت: امروز چهره واقعی ملت ایران از هر زمان دیگری برای جهانیان روشن‌تر شده است چرا که ما همواره ملتی صلح‌طلب بودیم.

وی با تاکید بر اینکه هیچگاه ملت ایران ملت جنگ‌ و تجاوز نبوده است، گفت: ما همواره ملتی بوده‌ایم که در برابر تجاوز با قدرت مقابله می‌کردیم و چنانچه نیز خدای نکرده روزی تجاوزی صورت بگیرد متجاوز را مانند گذشته پشیمان خواهیم کرد.

روحانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تجاوز علیه کشوری را آغاز نکرده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره پاسخگوی تجاوزها علیه کشور بوده است. ملت ما همواره ملتی صلح‌دوست و صلح‌خواه است که به مظلومان دنیا کمک می‌کند و این موضوع امروز به دنیا به طور روشن‌تری ثابت شد.

رییس‌جمهور در ادامه با اشاره به مخالفان توافق وین، اظهار کرد: امروز فقط یک مشت جنگ‌طلب در آمریکا و یک مشت جنگ‌طلب صهیونیسم در منطقه علیه توافق صحبت می‌کنند و همه ملت‌های صلح‌دوست عالم برای ملت بزرگ ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران کف می‌زنند و سر تواضع فرود می‌آورند.

به گزارش ایسنا، وی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به جایگاه ارزشمند معلم در جامعه ایران، گفت: حقوقدانان و دیپلمات‌های دیروز، امروز و فردای کشور شاگردان نهاد مقدس آموزش و پرورش هستند.

رییس‌جمهور اظهار کرد: هر زمان که در کشورمان آموزش و پرورش راه خود را پیدا کرده است، فارابی‌ها، ابن‌سیناها، ابوریحان‌ها و دانشمندان بزرگ دیگری ظهور و بروز یافته‌اند.

روحانی با تاکید بر اینکه باید همواره در برابر علم و دانش فروتنی کنیم، گفت: جایی که علم وجود دارد جایی است که پرده حیا و خجالت مفهومی ندارد. باید در برابر معلم و علم زانو زد و فروتنی کرد و همواره به دنبال آن بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی آن بود که به ما آموخت چگونه باید به نهاد علم و آموزش استقلال ببخشیم، حرمت بگذاریم و آن را به‌روز کرده و به نیازهای جامعه متصل نماییم.

رییس‌جمهور با تاکید بر لزوم تحول در آموزش و پرورش و مدرن‌سازی این نهاد، اظهار کرد: گرچه امروز از طریق فضای مجازی می‌توان در سریعترین زمان ممکن به آخرین دستاوردهای علمی دست یافت اما معنای این حرف آن نیست که بتوانیم از کامپیوتر و فضای مجازی استفاده کنیم بلکه منظور از مدرنیته کردن آموزش این است که فضای جامعه امروز و فضای مدارس و افکار نسل جوان ما باید متحول شود.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز در شرایطی هستیم که باید جهانی بیندیشیم و محلی عمل کنیم، گفت: در دنیای امروز باید از بحث‌های مفید تحولاتی که در زندگی اجتماعی و سیاسی جهان به وجود آمده است استفاده کنیم.

وی همچنین با تاکید بر لزوم اتصال آموزش و پرورش با بازار کار، اظهار کرد: باید به گونه‌ای فرزندان خود را در آموزش و پرورش آموزش دهیم که آنها برای بازار کار و فعالیت آماده شوند. باید کاری کنیم که کسی که حتی فارغ‌التحصیل مقطع دبستان است توانمندی‌های کار و فعالیت اجتماعی را داشته باشد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت معتقد است که اگر می‌خواهیم مسائل کشور را برطرف کنیم، همه چیز از آموزش و پرورش آغاز می‌شود، گفت: دولت در برابر معلمان که در خط مقدم علم، اخلاق و تعلیم و تربیت و دانش و پژوهش هستند احساس وظیفه می‌کند. در همین راستا دولت یازدهم طی دو سال عمر خود گام‌های خوبی نیز در تامین بودجه و تجهیزات مورد نیاز آموزش و پرورش برداشته است و امیدوار است که شرایطی برای دولت پیش بیاید که بتواند در برابر نسل فرهیخته و به ویژه معلمان وظایف خود را به خوبی انجام دهد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم فانی وزیر آموزش و پرورش، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس‌جمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رییس‌جمهور، تخت‌روانچی و … حضور داشتند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا