ایرج رهبر اظهار کرد: طبق بررسیها کشور سالیانه به 1.2 تا 1.5 میلیون واحد مسکونی نیاز دارد. هرچقدر به رکود بخوریم و نقل و انتقالات و معاملات کمتر شود انباشت تقاضا به وجود میآمد که در صورت عدم پاسخ، هجوم به سمت اجاره افزایش مییابد و اجاره بها بالا میرود. لذا نیاز به رونق ساخت و ساز بخش مسکن ضروری است.
وی افزود: کاهش شاخصهایی همچون رشد سرمایهگذاری، صدور پروانه ساختمانی، تعداد معاملات و به طور کلی رکود فعلی بخش مسکن ناشی عدم رغبت سرمایهگذاری در این بخش است و تا زمانی که سرمایهها برنگردد، تولیدکنندگان اقدام به تولید مجدد نخواهند کرد.
رییس کانون سراسری انبوه سازان تهران با بیان اینکه بخش مسکن 13 درصد از اشتغال کشور را شامل میشود تصریح کرد: بخش مسکن با ساخت هر 50 تا 57 متر مربع یک اشتغال مستقیم و حدود 25 صدم درصد اشتغال غیرمستقیم همراه خود میآورد و بسیاری از حوزههای اقتصادی، ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با بخش مسکن دارند. لذا رکود بخش مسکن تاثیر خود را بر سایر حوزههای اقتصادی میگذارد.
رهبر خاطرنشان کرد: غبار افزایش یکباره قیمت مسکن در سال 1391 به مرور نزول کرد و شاهد کاهش قیمتها بودیم؛ به طوری که در بخش خانههای لوکس قیمتها نسبت به حباب اولیه تا 25 درصد کاهش داشته است.