خواندنی

عسل تقویت‌کننده سیستم گوارش و اشتهاآور است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم, عسل یکی از معجزات طبیعت است که در سلامت انسان نقش بسیار عمده‌ای را ایفا می‌کند.
خواص عسل
ــ بهترین نوع عسل باید سرخ‌رنگ, شفاف, غلیظ, خوش‌بو, خوش‌طعم و بدون موم باشد که وقتی با انگشت برداشته شود میان دو انگشت تارهایی بسته شود.
سید جواد علوی درباره خواص عسل اظهار کرد: عسل هرچقدر کهنه‌تر شود طبعش نیز گرمتر خواهد شد.
ــ عسل منضج یا پزنده خلط بلغم لزج است و رطوبت‌های بدن را از بین می‌برد.
ــ عسل در درمان و پیشگیری گرفتگی‌ها و انسداد عروق قلبی, سنگ کیسه صفرا, سنگ کلیه, بیماری‌های مجاری ادرار و … بسیار مؤثر است.
ــ عسل تقویت کننده معده و دستگاه گوارش بوده و اشتهاآور است. عسل نقش مهمی در درمان زخم‌های روده‌ای به‌عهده دارد، همچنین در درمان بیماری‌های کبد و طحال بسیار مؤثر است.
ــ عسل مواد زائد تجمع یافته در مغز را پاک‌سازی می‌کند. غرغره با آب و عسل زخمهای دهانی را بهبود می‌بخشد.
ــ مالیدن سرکه همراه با عسل به قوت لثه‌ها و دندان‌ها, سفیدی دندان و به رفع جرم آنها کمک می‌کند.
به‌گفته وی ترکیب کمی عسل با نمک برای رفع کبودی ناشی از ضربه کمک کننده است.
ــ گذاشتن عسل روی زخم برای بهبود سریع زخم مفید است، همچنین مانع بروز میکروب روی زخم می‌شود.
ــ در مقالات طب نوین نیز از عسل بسیار یاد شده است. در مقالات متعدد شست‌وشوی دهان با آب و عسل را راهی برای رفع زخم‌های دهانی عنوان کرده‌اند به‌خصوص برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
این کارشناس طب سنتی افزود: در مطالعه‌ای در سال 2012 مشخص شد که مصرف آب و عسل تأثیرش در رفع سرفه کودکان بهتر از شربت دیفن‌هیدرامین بوده است.
ــ عسل به‌عنوان ضدهلیکوباکتر پیلوری شناخته می‌شود و نقش آن در درمان زخم معده بسیار مؤثر است.
ــ در مطالعه‌ای در سال 2012 در پاکستان مشخص شد که تأثیر عسل در درمان زخم معده در موش‌ها با سایمتیدین برابری می‌کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا