اقتصادی

طرح دوفوریتی مجلس برای تسریع در پروژه های عمرانی

محمد قسیم عثمانی در  گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درخصوص اجرای بودجه ریزی عملیاتی در کشور گفت: وجود سیستم حسابداری دولتی یکی از مشکلات در زمینه بودجه ریزی عملیاتی است به دلیل اینکه سیستم حسابداری فعلی بر مبنای نقدی بوده این در حالی است که زیربنای بودجه بندی عملیاتی، سیستم حسابداری تعهدی می باشد.

نمانیده بوکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید سیستم حسابداری کشور به سیستم حسابداری تعهدی تغییر یابد که در قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، دستگاه های دولتی مکلف شدند سیستم حسابداری را از نقدی به تعهدی در یک بازه زمانی تغییر دهند.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: در حال حاضر وزارت بهداشت در حال تغییر سیستم حسابداری خود بوده تا شرایط برای بودجه ریزی عملیاتی فراهم شود.

عثمانی گفت: زمانی که از سیستم قیمت تمام شده استفاده نشود، بودجه بندی عملیاتی امکان پذیر نیست و باید توجه داشت سیستم دولتی کشور فاقد سیستم حسابداری بهای تمام شده است.

وی افزود: نیروی کار آشنا به بودجه بندی عملیاتی یکی دیگر از لازمه های این نوع بودجه بندی است، باید پذیرفت اکثر نیروهای موجود با سیستم بودجه بندی عملیاتی آشنایی ندارند، بنابراین باید این مشکلات حل شود.

عثمانی گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دیوان محاسبات در زمینه تغییر سیستم حسابداری نقش مهمی دارند.

طرح دو فوریتی مجلس برای اختصاص بودجه های عمرانی

وی درباره تاخیر در اختصاص بودجه عمرانی کشور افزود: برای تسریع در کارهای عمرانی کشور نمایندگان طرح دو فوریتی در مجلس آماده کرده اند که تنخواه خزانه از 3 در صد به 5 درصد افزایش یابد تا دو درصد افزایش صرف بودجه های عمرانی کشور شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: باید توجه داشت در حال حاضر تقریبا درآمدهای دولت کفاف هزینه های جاری کشور را می کند البته افزایش 2 درصدی تنخواه خزانه می تواند منابعی را برای بودجه های عمرانی فراهم کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا