علل و عوارض جراحی لوزه
یک جراح و متخصص گوش و حلق و بینی گفت: مشکلات مربوط به لوزه بویژه میان کودکان و نوجوانان برای برخی از خانوادهها دغدغه شده است.
مهدیس اصفهانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بزرگی مزمن لوزهها باعث انسداد راه هوایی میشود که شایعترین علت برای جراحی لوزهها است. عفونتهای باکتریایی و ویروسی مکرر و تماس با دود سیگار از علل دیگر افزایش اندازه لوزهها است.
اصفهانی در مورد اینکه چه موقع باید به پزشک مراجعه شود، تصریح کرد: وجود علائم انسدادی، شایعترین علت جراحی لوزهها است و خرخر شبانه، اختلال رشد، تنفس دهانی، شب ادراری، تکلم تو دماغی و بوی بد دهان از جمله این علائم است که باعث میشود بیمار نیازمند مراجعه به جراح و متخصص گوش و حلق و بینی شود.
وی ادامه داد: خونریزی بعد از جراحی لوزه شایعترین عارضه این عمل است و البته وجود بیماری زمینهای خونی و مشکلات انعقادی، احتمال بروز این عارضه را بیشتر میکند.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی خاطرنشان کرد: خونریزی ممکن است هنگام عمل جراحی باشد یا در 24 ساعت اول بعد از جراحی یا به صورت تاخیری یعنی بعد از یک روز اتفاق افتد.
اصفهانی ادامه داد: خونریزیهایی که در 24 ساعت اول رخ میدهند، معمولا به علت وجود لخته خون در محل عمل یا باقی ماندن بافت لوزه است که باید بیمار سریعا به مرکز جراحی مراجعه کند تا در صورت لزوم، اقدامات کنترل خونریزی در اتاق عمل انجام شود.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی یکی دیگر از عوارض جراحی لوزه را ایجاد تنگی در حفره پشت بینی دانست و اضافه کرد: از جمله علل بوجود آمدن آن، جراحی در زمان عفونت لوزهها و در زمانی که بیمار سینوزیت دارد، است.
وی در رفتگی مهرههای گردنی به علت نحوه قرارگیری بدن در زمان عمل جراحی را دیگر عارضه این جراحی دانست که با درد گردن خود را نشان میدهد و شرایط مساعد کننده این عارضه، میتواند ضربه یا عفونت قبلی مهرههای گردنی باشد.
اصفهانی یادآور شد: خونریزی یکی از عوارض جراحی لوزه است و اگر کودک شما دچار خونریزی بیش از پنج دقیقه شد یا اگر مقدار آن زیاد بود، باید بلافاصله به اورژانس مراجعه شود.
وی افزود: تا زمان رسیدن به بیمارستان میتوان از ترکیبات سرد مثل بستنی و یخ برای بند آوردن خونریزی کمک گرفت.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی خاطرنشان کرد: در خونریزیهای تاخیری، هر چند به شدت خونریزیهای بلافاصله بعد از عمل نیست، ولی چه بسا که باعث مرگ بیمار شود؛ بنابراین لازم است که بیمار به بیمارستان مراجعه کند تا اقدامات لازم توسط جراح انجام شود.