برفک در دهان نشانهای از یک بیماری پنهان
مجید منصوری اظهار کرد: شایعترین علت ایجاد برفک دهان یک عفونت قارچی است که بیشتر نوزادان و شیرخواران را مبتلا میکند.
وی با بیان اینکه برفک دهان در بزرگسالان ایجاد میشود و این بیماری تنها مربوط به نوزادی و کودکی نیست، افزود: یکی از نشانههای ابتلا به بیماری برفک، خشک شدن دهان و آشکار شدن لکههایی به رنگ سفید و زرد برجسته روی زبان است.
این دندانپزشک با بیان اینکه درمان با آنتیبیوتیکها ممکن است تعادل طبیعی ارگانیسمهای دهان را برهم زند و باعث ایجاد برفک شود، اضافه کرد: عوامل تشدید کننده این بیماری شامل تغذیه نامناسب، بیماران مبتلا به ایدز که سیستم بدنی آنها ضعیف است و التهاب ناشی از دندانهای مصنوعی است.
منصوری به روشهای پیشگیری از ابتلا به برفک دهان اشاره کرد و ادامه داد: با رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان میتوان از بروز برفک جلوگیری کرد. برفک دهان معمولا طی مدت سه روز پاک میشود و بیماری خطرناکی نیست.
وی با بیان اینکه افراد مسن به خاطر مقاومت طبیعی بدن کمتر دچار برفک میشوند، گفت: افراد با مشاهده علایمی مانند خشکی دهان یا قرمزی، التهاب و گاهی تب لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنند.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت با اشاره به اینکه تشخیص بیماری توسط پزشک متخصص است و هر گونه خود درمانی باعث تشدید بیماری میشود، خاطر نشان کرد: پزشک با مشاهده اولین علایم به روند درمان پی میبرد؛ چراکه برفک نشانه یک بیماری پنهان است.
منصوری با بیان اینکه لازم است ابتدا عوامل زمینهای در ابتلا به برفک دهان مشخص شود، گفت: هر گونه تجویز دارویی بدون شناخت عوامل زمینهای فاقد اثر است و بیماری دوباره عود خواهد کرد.
وی با بیان اینکه داروهای ضد قارچ متنوع هستند و بر حسب نیاز استفاده میشوند، تصریح کرد: داروهای ضد قارچ برای افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است با احتیاط یا به صورت موضعی و خوراکی تجویز میشود.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت خاطر نشان کرد: بروز برفک دهان در یک نوزاد امری طبیعی است اما در افراد بالغ نیاز به رسیدگی دارد.