خواندنی

مشكلات پخت و پزتان را از ما بپرسيد

اکرم عسگری، مريم دروديان: یکی از علت هایی که مادرها لقب کدبانو را به خود میگیرند این است که آشپزیشان حرف ندارد. اما به جز دستپخت خوب داشتن، ریزه کاری ها هم در آشپزی مهم است. مثلا نکاتی در مورد درست کردن فلافل خانگی، نحوه پخت باقالا و یا تغییر رنگ زرشک پس از حرارت دیدن…همه اینها از نشانه ای کدبانوگری محسوب می شوند.

برای اینکه پودر نارگیل در شیرینی و کیک گلوله نشود چه‌کار باید کرد؟

پودر نارگیل به دلیل بافتی که دارد هیچ‌وقت در کیک و شیرینی گلوله نمی‌شود. البته پودر نارگیل شما باید خشک باشد. اگر در جای مرطوب نگه داشته شود  به هم می‌چسبد و در نتیجه در کیک گلوله می‌شود.

بهترین روش پخت ماهیچه چیست با چه ادویه‌هایی؟

ابتدا ماهیچه را کمی تفت دهید و بعد با یک پیاز و یک حبه سیر بگذارید بپزد. در پایان پخت هم پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل سیاه و زعفران اضافه کنید و بگذارید خوب جا بیفتد.

برای کیک و شیرینی می‌توان از شکر قهو ه‌ای استفاده کرد؟ شیرینی‌اش کمتر است؟ چقدر باید استفاده کرد؟

بله می‌توانید. فقط چون شیرینی اش کمتر است باید یک قاشق غذاخوری بیشتر از شکر سفید بریزید.

اگر بخواهیم درون شیرینی، دارچین بریزیم چه زمانی باید اضافه کنیم و با چه چیزی باید مخلوط شود؟

برای شیرینی که دارچین دارد مثل پای سیب، دارچین با سیب مخلوط می‌شود. برای غذا هم باید در آخر پخت به موادتان اضافه شود. برای شربت و شیرینی بهتر است از چوب دارچین استفاده کنید.

برای اینکه تخم‌مرغ آبپز بعد از پختن سیاه نشود چه‌کار باید کرد؟

تخم‌مرغ آبپز را بعد از پخت در ظرف آب سرد بیندازید تا سیاه نشود.
آشپزی غذا فست فود
برای اینکه فلافل خانگی سنگین و سفت نشود چه‌کار باید کرد؟

اول باید نخود را خوب چرخ کنید. قبل از آن هم 24 ساعت بگذارید نخود خیس بخورد. برای یک کیلو نخود باید یک قاشق غذاخوری بیکینگ‌پودر اضافه کنید تا بافت فلافل نرم و سبک شود.

برای اینکه رنگ زرشک در زرشک‌پلو تغییر نکند چه‌کار باید کرد؟

روغن داغ رنگ زرشک را تغییر می‌دهد. وقتی زرشک را روی حرارت می‌گذارید و با شکر مخلوط می‌کنید باید در مدت زمان کم روی حرارت کم باشد.

بهترین زمان برای اضافه کردن ماست به آش و غذا چه زمانی است؟

زمان مناسب اضافه کردن ماست نیم ساعت آخر است. موقع اضافه کردن ماست بهتر است آن را خوب بزنید تا صاف و یکدست باشد.

وقتی باقلاي  سبزنمی پزد چه‌کار باید کرد؟

باید کمی جوش‌شیرین به باقلا اضافه کنید. نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین کافی است.

طرز تهیه مربا با پوست هندوانه را توضیح دهید.

مواد لازم:

یک کیلو پوست هندوانه، یک کیلو و هشت‌صد گرم شکر، 5/1 پیمانه گلاب، 2/1 ق چ جوهر لیمو، 5 پیمانه آب، 2/1 ق چ وانیل، 1 پیمانه آهک حل شده در 1 لیتر آب

طرز تهیه:

1- پوست هندوانه را بکنید و قسمت قرمز آن را بتراشید. پوست هندوانه را با قالب مورد نظرتان قالب بزنید، سپس آن را درون آب آهک بیندازید و با ملاقه مدام هم بزنید. بعد از 24 ساعت پوست هندوانه را از آب آهک در بیاورید و با آب سرد چند بارخوب بشویید.

2- حالا شکر و آب را روی حرارت بگذارید. وقتی جوش آمد، پوست هندوانه را اضافه کنید. وقتی مربا غلیظ شد، گلاب، وانیل و جوهر لیمو را اضافه کرده و بعد از یک جوش، آن را از روی حرارت بردارید.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا