فید

مطهری: تاخیر در اجرای برجام به ضرر است

فردا قرار است مجلس شورای اسلامی طرح یک ‌فوريتي «اقدام متناسب و متقابل ايران در اجراي برجام» را به رای گذاشته تا در صورت تصویب، دولت اجازه پیدا کند در چارچوب مصوبات شوراي عالي امنيت ملي به شكل داوطلبانه برجام را اجرایی كند. با این حال اخباری از سوی مخالفین برجام به گوش می رسد که آنها قصد ندارند به این راحتی اجازه اجرایی شدن برجام را بدهند. برخی نمایندگان صحبت از احتمال آبستراکسیون برای از حدنصاب انداختن جلسه رسمی مجلس توسط مخالفان کرده اند.

البته برای این کار مخالفان برجام در مجلس نیازمند عدم حضور 97 ‌نماینده در صحن علنی، برای از رسمیت انداختن مجلس هستند. همچنین اخباری مبنی بر احتمال طرح پیشنهادات جدید از سوی مخالفین برای تغییر متن برجام و به عبارتی رد برجام و از سر گیری دوباره مذاکرات هسته ای به گوش می رسد. آیا مخالفین برجام توان ممانعت از تصویب این طرح را دارند؟ فردا مجلس با برجام چه خواهد کرد؟

دکتر علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «بنده تاکنون نشنیده‌ام که عده‌ای از نمایندگان بخواهند فردا دست به آبستراکسیون بزنند و نمی‌دانم اگر خبری در این باره منتشر شده نظر شخصی آنها بوده یا یک اقدام طراحی شده است.»

وی ادامه داد: «اما در هرصورت انجام آبستراکسیون اقدام درستی به نظر نمی‌رسد و بهتر است این آقایان به جای این کارها با استدلال‌های خود مجلس را برای عدم رای به اجرای برجام قانع کنند.»

وی افزود: «فردا در مجلس طرح یک فوریتی برجام مطرح خواهد شد و 3 نفر مخالف و 3 نفر موافق صحبت خواهند کرد. بهتر است این آقایان از این فرصت استفاده کرده و استدلال های خود را درباره علت مخالفت‌شان با برجام مطرح کنند و با ذکر دلایل رای مجلس را به سمت خود جلب کنند.»

مطهری در پاسخ به این سوال که آیا فردا تکلیف برجام در مجلس مشخص خواهد شد؟، گفت: «به نظر من فردا کلیات این طرح رای خواهد آورد اما از آنجا که ظاهرا تعداد پیشنهادات زیاد است امکان دارد تصویب جزئیات آن فردا تمام نشود. به هر حال من معتقدم تاخیر در اجرای برجام به ضرر کشور است.»

مطهری در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است مخالفین از مخالفت با برجام اهداف انتخاباتی داشته باشند؟، گفت: «ما باید خوش‌بین باشیم. ان‌شاءالله که این افراد به خاطر مصالح کشور چنین مواضعی اتخاذ کرده‌اند.»

وی ادامه داد: «همه ما باید تابع دلیل باشیم و آنچه که به صلاح کشور است انجام دهیم و با پیش داوری رای ندهیم. به طور مثال بنده که اکنون موافق برجام هستم ممکن است فردا دلایلی بشنوم که مخالف آن شوم و برعکس.»

وی افزود: «ممکن است گرایش سیاسی موافقین و مخالفین برجام به صورت ناخودآگاه در قضاوت و تصمیم آنها موثر باشد، عده‌ای که موافق دولت هستند تمایل داشته باشند برجام اجرا شود و آنها که مخالف دولت هستند بخواهند اجرا نشود. این درست نیست بلکه باید آزاد از هرگونه حب و بغض تصمیم‌گیری کرد.»

مطهری در پاسخ به این سوال که آیا مخالفین توان آبستراکسیون در مجلس را دارند؟، گفت: «این اتفاق محال نیست چون تعداد این افراد حدود 70 نفر است و اگر فردا حدود 30 نفر غایب داشته باشیم امکان بروز این اتفاق وجود دارد. اما اینکه چنین تصمیمی وجود دارد یا خیر من خبر ندارم. ولی مسلما آبستراکسیون و از نصاب انداختن جلسه علنی مجلس به ضرر آنها خواهد بود.»

مطهری در پاسخ به این سوال که آیا پیام‌های اخیر از سوی مراجع و سیاسیون مختلف برای تعیین تکلیف هرچه زودتر برجام در مجلس بر روی نمایندگان تاثیرگذار خواهد بود؟، گفت: «قطعا موثر خواهد بود خصوصا که مردم هم منتظر هستند که مجلس تکلیف این موضوع را روشن کند و اکنون بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی دچار رکود شده و در حال انتظار است. لذا اصلا به صلاح کشور نیست که این موضوع طولانی شود.»

وی ادامه داد: «البته در ارتباط با بررسی برجام مقداری در مجلس بد عمل شد. بعد از آنکه کمیسیون ویژه برجام گزارش خود را ارائه کرد باید چند روزی فرصت داده می‌شد تا نمایندگان آن را مطالعه کنند و حتی از تیم هسته‌ای دعوت می‌شد تا نقاط ضعفی را که کمیسیون مطرح کرده است پاسخ دهند و سپس طرح دو فوریتی مطرح می‌شد. لذا مقداری در کار نمایندگان موافق برجام نقص وجود داشت گرچه کمیسیون ویژه هم گزارش خود را دیر ارائه کرد.»

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا