فید

اظهارنظر درباره نقد دولت در مجالس عزاداری

حمیدرضا تقرقی درباره توصیه مراجع و علما به سیاسی و جناحی نکردن مراسم عزاداری عاشورا و تاسوعای حسینی اظهار کرد: اصولا دیانت ما از سیاست جدا نیست و نهضت امام حسین (ع) نهضتی سیاسی و مذهبی است.

وی در ادامه افزود: مجالس عزاداری امام حسین (ع) پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بستر انقلاب را فراهم کرد. اکنون هم این مراسم باید از نظام اسلامی و آرمانهای انقلاب پاسداری کند . در مراسم عزاداری امام حسین (ع) باید آگاهی سیاسی مردم افزایش یابد. با این وجود نباید مجالس عزاداری و مذهبی بهانه ای برای ایجاد اختلاف سیاسی در کشور باشد و در کشور دو دستگی و انشقاق ایجاد کند، زیرا ایجاد دو دستگی در کشوربا اصل هدف انقلاب اسلامی که حفظ انسجام ملی است منافات دارد.

ترقی در ادامه بابیان اینکه فضای نقد دولت و مسئولان با فضای مجالس عزاداری تفاوت دارد خاطر نشان کرد: گاهی مجلسی برای نقد دولت یا یک جریان برگزار می‌شود که در این جلسه باید در چارچوب فضای نقد مطالب بیان شود. مردم هم در چنین جلساتی برای شنیدن نقدها حضور می یابند اما نقد دولت یا مسئولان در دعای ندبه یا مجلس عزاداری به خاکی زدن است و مردم پذیرش این نقدها را در مجالس عزاداری ندارند، زیرا هر سخن جایی دارد.

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نیست مداحان فعالیت سیاسی خود را خارج از لباس عزاداری و با ایجاد تشکل سیاسی دنبال کنند، گفت: این مسائل با نصیحت یا موضع گیری حل نمی شود. ما جامعه ای آزاد تشکیل داده ایم و عموم مردم حق اظهار نظر دارند اما متاسفانه هیچ دولتی تلاش نکرده است که مسئله امر به معروف را قانونمند کند. اکنون دولت هم با اجرای قانون امر به معروف که مصوب مجلس است مخالفت می‌کند.

ترقی در پایان افزود: امر به معروف و نهی از منکر باید قانونی شده تا مشخص شود چه کسی چه حرفی را باید کجا بزند. تا زمانی که امر به معروف قانونمند و دارای چارچوب نشود مساله آزادی بیان مورد سوء‌استفاده قرار خواهد گرفت. من معتقدم برخورد منفعلانه در این حوزه ها نتیجه نمی دهد.

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا