خواندنی

روایتی از حبس 10 روز معلمان ایرانی در امارات

22 معلم ایرانی اعزامی به مدارس ایرانیان امارات 14 مهرماه امسال به شُرطه احضار شدند که 9 معلم مرد بازداشت شدند و مقرر شد 13 معلم زن نیز در روز دادگاه حضور پیدا کنند.

مشکل این معلمان، نداشتن ویزای العین است و این در حالیست که آنها ویزای دبی را دارند؛ پس از پیگیری‌های وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و امور خارجه، این معلمان شب گذشته آزاد شدند.

یکی از معلمان مرد ایرانی زندانی شده در امارات در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، به تشریح روند حادثه پرداخت و گفت: تا خرداد ماه سال جاری نمی‌دانستیم که باید برای کار در العین ویزای این منطقه را داشته باشیم؛ در خرداد ماه یک روز در مدرسه بودیم که چند نفر از اداره عمل و عمال امارات که همان وزارت کار است، به مدرسه ما آمدند و به پرسش‌هایی در خصوص کارت هویت، حضور و غیاب معلمان و وضعیت فعالیت معلمان در این مدرسه پرداختند.

وی ادامه داد: بعد از اینکه این افراد رفتند مدیر مدرسه گفت «مشکلی برای شما پیش نمی‌آید و اگر مشکلی نیز متوجه داشته باشد متوجه کفیل‌تان و یا سیستم است.

این معلم مرد با بیان اینکه شروع کار ما در مدارس ایرانی امارات در اول شهریور ماه بود، افزود: یک هفته از شهریور گذشته بود که از شُرطه با ما تماس گرفتند و اسامی 24 نفر را اعلام کردند تا به اداره شُرطه مراجعه کنند؛ البته از بین ما ۲۴ نفر، دو نفر مأموریتشان تمام شده بود و به ایران بازگشته بودند.

وی اضافه کرد: پس از آنکه به اداره شُرطه رفتیم از ما بازجویی کردند و پاسپورت‌هایمان را گرفتند البته همان زمان برای ارائه ندادن پاسپورت مقاومت کردیم که موجب شد تا بعدازظهر در بازداشتگاه بمانیم اما نهایتا با ارائه پاسپورت، آزاد شدیم.

این معلم افزود: بعد از چند روز، سرپرستی مدارس، به مدرسه ما آمد که آنجا به وی گفتیم«ما نمی‌دانستیم کار ما غیرقانونی است و نمی‌خواهیم کار غیرقانونی انجام شود» اما گفتند که برای شما وکیل می‌گیریم و این موضوع پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: 13 مهرماه از اداره شُرطه تماس گرفتند و گفتند فردا به اینجا بیایید و در آنجا موبایل‌هایمان را گرفتند به دستمان دستبند زدند و ما را به اداره نیابه بردند.

این معلم گفت: فکر می‌کنم اداره نیابه چیزی مانند دادسرا است که همان روز ما را با دستبند به سالنی بردند و در آنجا دستبندها را باز کردند و به پایمان پابند زدند و تا ساعت 2 ظهر در آنجا ماندیم اما دادگاهی تشکیل نشد.

وی اضافه کرد: دوباره پابندها را باز کردند و به دستمان دستبند زدند و به شُرطه برگرداندند اما عصر به نیابه بازگشتیم؛ نزدیکی‌های غروب بود که بازجویی‌ها انجام شد و حکم زندانی شدن برایمان صادر شد و آنجا به ما اعلام کردند که یک هفته به زندان می‌روید اما آن شب به زندان نرفتیم بلکه ما را دوباره به شُرطه بردند و در بازداشت بودیم تا فردای آن روز به زندان منتقل شویم.

وی افزود: در بازداشتگاه شُرطه از سرپرستی مدارس ایرانی و سفارتخانه پیش ما آمدند و به ما گفتند که مشکلتان را پیگیری می‌کنیم و ما بعد از آن دیگر مسئولان را ندیدیم.

این معلم اضافه کرد: فردای آن روز ما را به زندان بردند و یک روز در قرنطینه بودیم و بعد از آن به بخش منتقل شدیم.

وی با بیان اینکه طبق قانون باید موی سر هر کسی که وارد زندان می‌شود تراشیده شود، گفت: یک هفته بعد از ماجرای دستگیری ما، سرپرست مدارس ایرانی در امارات را بازداشت کردند و درست زمانی که وی در قرنطینه بود یعنی شب گذشته به ما اعلام کردند که آزاد هستیم البته سرپرست مدارس ایرانی در امارات نیز آزاد شد.

این معلم ادامه داد: حدود ساعت 2 نیمه شب از زندان آزاد شدیم و به نزد خانواده‌هایمان بازگشتیم و هنوز نمی دانیم که چه روندی برای آزادی ما طی شده است و تکلیف مدرسه چه خواهد شد.

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا