خواندنی

باید و نبایدهای پدیکور

از رنگ‌های بسیار متفاوت استفاده نکنید.

بالاخره لاک ناخنی خوش رنگ و عالی پیدا کرده‌اید. اما فکر می‌کنید هم‌رنگ کردن ناخن‌های دست و پای‌تان بیش از حد جور و سِت به نظر می‌رسد؟ استفاده از لاک یک رنگ برروی ناخن‌های پا و دست‌تان باعث می‌شود آرایش شما کامل‌تر به نظر برسد.

می‌توانید از دو رنگ متفاوت استفاده کنید، اما باید مطمئن شوید که این دو رنگ با هم همخوانی دارند. به طور مثال لاک قرمز برای دست و آبی برای پا خیلی جالب نیست.

پینه‌ها را بادقت صاف کنید

پینه و میخچه، پوست سفت شده‌ای هستند که در صورت خیلی ضخیم شدن ترک خورده و دردناک می‌شوند. حین پدیکور، به آرایشگر اجازه ندهید که از تیغ برای کندن پینه پاهایتان استفاده کند.

تیغ خطر آلودگی را بالا می‌برد. در خانه پای خود را بیش از پنج دقیقه در آب گرم قرار دهید. سپس از سوهان مخصوص پا، سنگ‌پا یا اسکراب‌های مخصوص لایه‌برداری برای از بین بردن پینه‌ها استفاده کنید. پا برهنه راه نروید چرا که منجر به پینه بستن و ترک خوردن پاهای‌تان می‌گردد.

از پوست دور ناخن‌ها به دقت مراقبت کنید.

پوست دور ناخن‌ها میکروب‌ها را دور نگه می‌دارد، بنابراین به خوبی از آنها مراقبت کنید! اجازه ندهید مانیکوریست حین پدیکور، پوست دور ناخن‌هایتان را بریده یا به عقب فشار دهد، با این کار بیشتر به آلودگی و عفونت دچار می‌شوید.

بین پدیکورها هرگز پوست گوشه ناخن‌ها را نبُرید. می‌توانید گوشه‌های آسیب‌دیده و بلند شده را با مالش نرم‌کننده درمان کنید. اگر احساس کردید که پوست دور ناخن‌هایتان شدیداً آسیب دیده و یا قرمز شده، به متخصص پوست مراجعه نمائید.

آثار پدیکورهای پیشین را تمیز کنید.

در صورتی که لاک‌های تیره همانند قرمز و بنفش به مدت بیش از دو هفته برروی ناخن باقی بمانند، ناخن‌ها را زرد می‌کنند. از لاک پاک‌کن یا استون (یا لاک پاک‌کن‌های فاقد استون و پس از آن آب‌لیمو) برای پاک‌ کردن لکه‌ها استفاده نمائید.

زمانی که لاک می‌زنید ابتدا از لایه‌ای بی‌رنگ استفاده نمائید. اما اگر ناخن‌های بدرنگ شده شما ضخیم، شکننده یا پیچ‌خورده نیز هستند، احتمالاً به عفونت قارچی مبتلا شده‌اید. از لاک زدن صرف‌نظر کرده و در عوض به مطب پزشک بروید.

پیش از پدیکور از تیغ استفاده نکنید.

بدون در نظر گرفتن اینکه چقدر از پاهای پرمویتان خجالت می‌کشید، هرگز پیش از پدیکور، تیغ نزنید. باکتری‌ها از طریق بریدگی‌ها و خراش‌های کوچک ایجاد شده بر روی پاهای‌تان راحت‌تر وارد بدن شما می‌شوند.

باکتری‌ خاصی در آب لوله کشی زندگی می‌کند و می‌تواند وارد حمام‌های کثیف شود. این باکتری منجر به دمل و دیگر آلودگی‌هایی می‌شود که به سختی درمان می‌گردند؛ بنابراین حتماً پس از پدیکور از تیغ استفاده کنید.

وسایل و ابزار مخصوص خود را به همراه داشته باشید.

حتی زمانی که اعتماد به نفس کافی دارید، می‌توانید وسایل و ابزار خود را به آرایشگاه ببرید. باکتری‌ها برروی ابزارهای سالن که تمیز نشده باشند، باقی می‌مانند. در صورتی که می‌خواهید از ابزار آرایشگاه استفاده کنید، باید برای استرلیزه شدن آنها را حرارت دهند و در محلول ضدباکتری غوطه ور نمایند یا از ابزارهای نو درون بسته‌بندی، استفاده کنند.

اگر حین انجام کارتان ابزاری بر زمین افتاد، بخواهید تا آن را عوض کنند. شما که نمی‌خواهید با عفونت دست یا پا، سالن را ترک کنید.

ناخن‌های پایتان را درست کوتاه کنید.

بین پدیکورها ناخن‌های پای‌تان را صاف کوتاه کنید.این کار از رشد بیش از حد ناخن‌ها جلوگیری کرده و همچنین ناخن‌های‌تان را محکم نگه می‌دارد.

سوهان کشیدن ناخن‌ها به صورتی که در قسمت میانی گرد شوند نیز خوب است. پیش از لاک زدن، با استفاده از نوک سوهان آرام زیر ناخن‌های‌تان را تمیز کنید. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، پزشک‌تان باید به طور مرتب پاهای‌تان را آزمایش کرده و مراقبت از پاها را به شما آموزش دهد.

اسیر پدیکور ماهی نشوید.

برخی سالن‌های زیبائی به جای ساییدن پینه‌ها اجازه می‌دهند یک نوع ماهی خاص به آنها نوک بزند. در برخی ایالات پدیکور ماهی ممنوع شده است؛ چرا که زمانی که ماهی‌ها در وان هستند کارکنان سالن زیبائی در فواصل بین مشتری‌ها وقت نمی‌کنند وان را تمیز کنند و همچنین تمیز کردن ماهی غیر ممکن است؛ بنابراین آلودگی و عفونت از یک مشتری به مشتری دیگر منتقل می‌شود.

در فصل زمستان‌ از پدیکور مراقبت کنید.

در هوای سرد برای جلوگیری از لک شدن پدیکور با خود یک کیسه پلاستیکی بیاورید. پیش از ترک آرایشگاه از مانیکوریست بخواهید که مقداری کرم دور ناخن‌های پدیکور شده شما بزند. سپس کیسه پلاستیکی را به دور پاهای‌تان پیچیده و پس از آن جوراب، جوراب‌شلواری یا کفش به پا کنید.

جوراب‌های مخصوص پدیکور در انتها دارای سوراخی برای انگشتان هستند که می‌توان آنها را با صندل‌های لای‌انگشتی به پا کرد یا اینکه پوتین‌های مخصوص پدیکور به پا کنید که انگشتان پا بیرون می‌مانند.

هرچند وقت یکبار حالت طبیعی را امتحان کنید.

ممکن است فکر کنید که ناخن‌های بدون لاک زشت هستند، اما ناخن‌ها نیز باید نفس کشیده و مرطوب شوند، اما لاک به صورت مانعی بر سطح آنها عمل می‌کند. بنابراین هر ماه به مدت یک هفته یا بیشتر لاک نزده و ظاهری ساده‌تر داشته باشید.

در صورتی که نمی‌توانید لاک‌تان را ترمیم کنید، پاک کردن لاک بلافاصله پس از پریدن آن، ایده خوبی است. ناخن پای شما در نقاطی که لاک آن پریده مستعد آسیب دیدن است، به هرحال اگر به طور معجزه‌آسا لاک‌تان دو هفته سالم ماند، به آرایشگاه بروید و آن را عوض کنید.

پدیکور کردن در مدت بارداری

زمانی که باردار هستید و احساس بادکردگی دارید و حتی زانوان‌تان متورم شده است، ممکن است پدیکور خیلی سنگین به نظر بیاید.‌ خبر خوب! رسیدن به پاهای‌تان خوب است. حین بارداری پدیکور مشکلی ندارد. ناخن‌های شما مواد شیمیایی لاک را جذب نمی‌کند و اگر بوی لاک به شما احساس تهوع می‌دهد، سعی کنید نزدیک پنجره یا درب باز بنشینید.

ابزار و وسایل‌تان را کاملاً تمیز نگه دارید.

چه ابزار خود را به آرایشگاه می‌برید یا از وسایل‌تان در خانه استفاده می‌کنید، آنها را تمیز نگه دارید. پس از هر پدیکور وسایل‌تان را با آب و صابون خوب بشویید. سپس آنها را در محلول ضد عفونی کننده قرار دهید یا حداقل به مدت ده دقیقه با الکل بسائید.

از لاک‌پاک‌کن مناسب استفاده کنید.

اگر لاک‌تان تیره است، لاک پاک‌کن‌های حاوی استون خوب عمل می‌کنند. همچنین اگر از لایه ژلی یا برق ناخن برروی لاک خود استفاده کرده‌اید که پاک کردن لاک را سخت می‌کنند، استون‌ مناسب‌تر است.

با این وجود استون ممکن است انگشتان را خشک و حساس کند، بنابراین اگر به استون حساسیت دارید، از لاک‌پاک‌کن‌های فاقد استون استفاده نمائید. این لاک‌پاک‌کن‌ها ملایم‌تر هستند، اما وقت شما را بیشتر می‌گیرند.

به سالن‌های متفرقه نروید.

همیشه حتی اگر محتاج پدیکور هستید، پیش از مراجعه، آرایشگاه را کننترل نمائید. مطمئن شوید که کارکنان در فواصل بین مشتریان دستان و وسایل را تمیز می‌شویند. بیشتر سالن‌ها بوی محصولات ناخن می‌دهند اما این بو نباید بیش از اندازه شدید و آزاردهنده باشد.

بوی خیلی قوی به معنای عدم وجود تهویه در آرایشگاه است. همچنین دیپلم آرایشگران را کنترل نمائید. دیپلم و مجوز آنها باید به روز و در معرض دید باشد.

179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا