خانوارهای تک نفره، هر روز بيشتر مي شوند
خانواده تک نفره در حال افزایش است؛ به طوری که آمار این خانوادهها از 2/5 درصد در سال ۸۵ به 1/7 درصد در آخرین سرشماری رسیده است.
علی اکبر محزون ، به خانواده تک والد نیز اشاره کرد و گفت: در این خانوادهها یکی از والدین به دلیل فوت، طلاق یا ترک خانواده حضور ندارند و آمار این خانوادهها به نزدیک هفت درصد رسیده که در مقایسه با آمار دهه های قبل افزایش داشته است.
در مورد آمار ۶ ماهه ازدواج که نشان دهنده افزایش 7/2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است، اظهارداشته از سال ۹۰ تا ۹۳ با کاهش آمار ازدواج در کشور مواجه بودیم؛ بهطوری که در سال گذشته ۷۲۴ هزار و ۳۲۴ ازدواج ثبت شد که نسبت به سال قبل 5/6 درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، رشد مثبت ازدواج در ماههای ابتدایی امسال به دلایل مختلفی صورت گرفته و تضمینی برای رشد مثبت آمار ازدواج تا پایان سال وجود ندارد.به گفته مدیرکل اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال ، جدیدترین سرشماری مرکز آمار نشان میدهد که تحولی در نوع خانواده و ساختار جمعیت ایجاد شده؛ به طوری که مشخص شد ۶۱ درصد خانوادهها به صورت هستهای (زن، شوهر و فرزند)، 6/14درصد زوجی (فقط زن و شوهر) و 84/3 درصد نیز بهصورت خانواده گسترده (چند نسل با هم) زندگی میکنند.
محزون با اشاره به اینکه در سالهای اخیر خانوادههای زوجی، افزایش و خانوادههای گسترده، کاهش داشته است، گفت: در چند دهه گذشته آمار خانواده های گسترده از ۱۰ درصد به کمتر از چهار درصد رسیده است. وی با اشاره به اینکه تعداد خانوار دارای زنان سرپرست به 5/2 میلیون نفر رسیده است، گفت: سن ۳۱ درصد زنان این خانوادهها زیر ۵۰ سال و حدود ۷۰ درصد نیز بالای ۵۰ سال هستند.
مدیرکل اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه تغییر و تحولات در حوزه خانواده ناشی از ازدواج و طلاق است، گفت: آمارهای طلاق و ازدواج باعث شده که نوعشناسی خانوادهها بروز پیدا کند که به تبع آن خانوادههای تکوالد، تک نفره و زن سرپرست افزایش یافته است.
179/