زنجاني هم پول برده، هم پول داده!
اين روزها با توجه به قدرت اثرگذاري رسانهها نحوه پوشش اخبار از اهميت خاصي برخوردار است و حساسيت هاي موجود در انتشار اخبار دادگاه و نحوه محاكمه متهمان اقتصادي ذهن افكار عمومي را درگير مطالب رسانهها ميكند كه به اين موضوعات توجه خاص دارند. انتشار اين خبر كه رسانهاي خلاف رسالت خود با دريافت پول با هر عنواني در له يا عليه متهمان مطلبي منتشر كند امري غير قانوني و غير اخلاقي است اما جديد نيست.
بعضي از رسانهها از مرتضوي هم پول گرفتند
پرونده تحقيق و تفحص از سازمان تامين اجتماعي را همگي بهخاطر داريم، يكي از جنجالي ترين موضوعات اين پرونده پرداخت كمك مالي توسط سعيد مرتضوي به رسانهها بود كه با نگاهي به روند كاري رسانه اي دريافت كننده اين كمك هاي مالي، متوجه ميشويم كه آنها با يك رفتاري هماهنگ اخبار سعيد مرتضوي را پوشش نميدادند و با اين كار به حمايت از وي مي پرداختند. نكته جالب ديگر پرونده تحقيق و تفحص از سازمان تامين اجتماعي ديدن نام رسانههايي بود كه خود را مستقل يا حتي اصلاحطلب مي دانستند اما در مقابل پول از سعيد مرتضوي حمايت ميكردند. از همان زمان تا امروز خبري مبني بر برخورد قانوني با اين رسانههاي متخلف منتشر نشده است و شايد همين عدم برخورد باعث ادامه آن شدهاست، چنانكه بيژن زنگنه ديروز در جمع خبرنگاران از پرداخت پول به رسانهها توسط بابك زنجاني خبر داده است.
قوه قضاييه ورود كند
صحت و سقم اين خبر با انتشار اسامي رسانههايي كه تن به چنين عمل خلاف قانوني داده اند اثبات خواهد شد و دستگاه قضا وظيفه سنگيني از امروز تا تاييد يا تكذيب ادعاي مطرح شده بر دوش دارد. نبايد فراموش كرد كه نوك پيكان انتقادات هميشه به سمت رسانهها بوده و در بسياري از موارد هم به ناروا مورد بي مهري قرار گرفتهاند. دستگاه قضا به عنوان مرجع رسيدگي كننده به تخلفات و مسئول پيشگيري از وقوع جرم مي تواند با ورود به موقع به اين ماجرا يكبار براي هميشه سره را از ناسره تمييز دهد و با شناسايي و برخورد با رسانههاي متخلف اعتماد عمومي به رسانه هاي سالم و صادق حفظ شود.
زنجاني بايد 10هزار ميليارد را پس بدهد
اما ماجراي پول دادن بابك زنجاني به برخي رسانهها چيست؟بیژن زنگنه درباره بابك زنجاني گفت: فکر میکنم بابک زنجانی دارد در برخی رسانهها پول خرج می کند تا حرفهایی به نفع او بزنند اما پول مردم را نمیتوان با هوچیگری و سر و صدا خورد. زنجانی از این 10هزار میلیارد تومان که بدهکار است کمی جیبش را شل کرده و دارد خرج میکند که دارند حرفهایی به نفع او میزنند و ظاهراً او دارد طلبکار و ما بدهکار می شویم. برخي افراد پول ملت را خوردهاند و اینقدر پر رو هستند. زنگنه با بیان این که رسانهها باید از خشم مردم بترسند و کاری نکنند که تخلفات بابک زنجانی پوشش داده شود، گفت: پول مردم را نمیتوان با هوچیگری و سروصدا خورد. همچنين بنده با نامه کاری ندارم؛ باید ١٠هزار میلیارد تومان از پول مردم را که خوردهاند پس دهند. وزیر نفت همچنين درباره تعیین تکلیف بدهی زنجانی در جلسه مدیران نفت با وکلای زنجانی گفت: تعیین تکلیفی ندارد او پول ما را خورده است؛ مسئله هیچ پیشرفتی نداشته و او فقط حرف می زند. ما یک زمان می گفتیم 8 هزار میلیارد تومان و الان میگوییم 10 هزار میلیارد تومان پول ملت ایران را باید بدهد و راهی هم ندارد.
ضمانتنامه بابک زنجانی از موسسه توسعه به نفع شهرداری تهران باطل شد
همچنين به گزارش ایلنا، بابک زنجانی در 3 سال گذشته برای پرداخت نکردن بدهی کلان خود به شرکت ملی نفت، بارها از ترفند وقتکشی استفاده کرده است.پس از آن که مشخص شد ادعای بابک زنجانی مبنی بر واریز 4 میلیارد یورو از وجوه حاصل از فروش نفت به حساب بانک مسکن، واهی است، در ادامه پیگیریها برای وصول مطالبات، بابک زنجانی یک فقره ضمانتنامه بانکی بر عهده موسسه مالی و اعتباری توسعه به مبلغ 80 هزار میلیارد ریال به نفع شهرداری تهران ارائه کرد و اظهار داشت که شهرداری متعهد شده در قبال این ضمانتنامه، بدهی به شرکت ملی نفت را تضمین کند.از وی خواسته شد، ضمانتنامه به نام شرکت ملی نفت ایران صادر شود. همچنین تاکید شد ضمانتنامه بانکی موسسه مالی و اعتباری توسعه، باید مورد تایید بانک مرکزی قرار بگیرد.در پیگیری برای تایید ضمانتنامه مشخص شد بانک مرکزی این ضمانتنامه را تایید نمیکند و ضمانتنامه صادر شده به نام شهرداری تهران هم باطل شد و ارائه این ضمانتنامه هم بخشی از وقتکشیهای بابک زنجانی برای واریز نکردن پول نفت فروخته شده توسط وی است.
بابك زنجاني اتهامات خود را قبول ندارد
براساس اين گزارش، بابك زنجاني يكي از چهرههاي مشهور فساد در ايران است كه با شكايت وزارت نفت در 28آبان 93 متهم شد، همچنین به موجب مشارکت در اخلال نظام ارزی و شکایتهایی از سازمان تامین اجتماعی و بانک مسکن متهم شد و تحت تعقیب در شعبه 26ناحیه بازپرسی دولت قرار گرفت. شعبه بازپرسی بیش از 40نوبت زنجاني را مورد بازرسی قرار داد و 200فرد مطلع پیرامون شرکتهای متهم به این شعبه فراخوانده شدند. برخلاف مه آفريد، بابك زنجاني يكي از افرادي است كه تقريبا هيچ كدام از اتهامات خود را قبول ندارد و دائما جوابيههايي را صادر ميكند. اولين جلسه علني دادگاه وي در 11مهر سالجاري برگزار شد كه نجفی نماینده دادستان تهران پشت تریبون قرار گرفت و به قرائت کیفرخواست ۲۳۷صفحهای متهم نفتی از صفحه ۷۰ به بعد پرداخت. به گفته نجفي دوره دوم فعالیتهای بابک زنجانی مربوط به دوره انفجار در نقدینگی سرمایه است که مربوط به سالهای ۹۱ و ۹۲ میشود. وی با هدایت فردی جهت انجام معامله به رابطان و مسئولان نفتی معرفی میشود و محمولهای به ارزش ۲میلیارد یورو را معامله كرده و طبق اسناد محمولهها به وی و فردی تحویل داده شده و همچنين ۱۵میلیارد یورو از محل نقدینگی بانک مرکزی به شرکت «ن» پرداخت شده است؛ لازم به ذکر است اکثر قریب به اتفاق عملکرد متقلبانه زنجانی در معاملات از شرکت «HK» در بستر بانک «اف آی بی» و «کنت» صورت گرفته است. «بابک زنجانی» از طریق فردی به فرد دیگری جهت خرید نفتی معرفی ميشود و از بانک مرکزی مبلغ ۱۵میلیون یورو وام به منظور توسعه میادین مشترک نفتی بین ایران و قطر ميگيرد، سپس با یکی از مدیران نفتی در لوزان سوئیس دیدار کرده و آن مدیر پس از آن به وزیر وقت موضوع را اطلاع داده و با دیدار زنجاني با مدیران نفتی موافقت میشود. زنجانی با مدیران وزارت نفت در تهران دیدار میکند؛ اما درنهایت معاونت امور بین الملل شرکت ملی نفت با واگذاری محمولههای نفتی به وي موافقت نمیكند. او به عنوان خریدار به وزارتخانه وارد میشود و مدعی میشود از اوپک ۳میلیون بشکه نفت خریده است. اقدام متقلبانه به خرید شرکت «ایزو» جز و شرکتهای متهم در مالزی و دادن اعتبار اسنادی صوری به شرکت «HK» توسط متهم از ديگر اتهامات زنجاني است. سرانجام با پیگیریهای فراوان، امیرعباس سلطانی يكي از اعضاي كميسيون انرژي حاضر شد تا 5صفحه از نامه موسوم به نامه بابک زنجانی به نمایندگان مجلس را منتشر كند و حاشيه هاي اين ميلياردر نفتي ادامه داشته باشد.
179/