زمين و پروانه رايگان برای ساخت هتل 5 ستاره در لرستان
نجمه جمشيدي: لرستان تنها استان ایران است که بهدلیل اهمیت فوقالعاده تاریخی یکی از چهار بخش اصلی موزه ملی ایران را به خود اختصاص داده است. همچنين لرستان سومین استان پر آب کشور است كه درحدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مساحت آن پوشیده از جنگل است که این جنگلهای حوزه رویشی زاگرس از با ارزشترین ذخایر جنگلی جهان است.
سنگمرمر لرستان بينظير است
لرستان را به سنگهاي مرمر زيبايش نيز ميشناسند، لرستان با قرار گرفتن در بخش چینخورده زاگرس دارای ظرفیت مناسب معدنی است بهطوریکه از۶۷ ماده معدنی شناخته شده در کشور ۱۷ ماده معدنی آن در لرستان وجود دارد.
لرستان بهشتي براي سرمايهگذاران
استاني كه با داشتن پتانسيل و ظرفيتهاي بينظير ميتواند به بهشتي براي سرمايهگذاران تبديل شود.
هوشنگ بازوند، استاندار لرستان در گفتوگو با «قانون» ميگويد: لرستان یکی از استانهای غربی ایران با جمعيتي بالغ بر یک میلیون و هفتصد و پنجاه هزار نفر است. بهجرأت ميتوانم بگويم لرستان يكي از ثروتمندترين استانهاي كشور است چراكه ظرفیت منحصر به فردي در زمینه معادن فلزی و غیرفلزی، جاذبههاي گردشگري، طبيعي، كشاورزي و… دارد. متاسفانه تاكنون تنها 10 درصد از اين ظرفيتها براي توسعه استان استفاده شده است.
ذخاير عظيم معادن قير در لرستان
او ميافزايد: در حوزه صنعت و معدن
23 درصد از سنگنمای ساختمان های ايران و 3 درصد دنيا را لرستان تامين ميكند. در اين بخش پتانسيل و ظرفيت بسيار بالایي براي سرمايهگذاران وجود دارد. يكي ديگر از ظرفيتها وجود معادن قير با ذخاير و كيفيت بسيار عالي است كه كار مطالعاتي آن انجام شده و سرمايهگذاراني كه علاقهمند به سرمايهگذاري در اين بخش هستند ميتوانند در اين زمينه ورود پيدا كنند. مسئله مهم اين است كه در بخش معادن قير ميتوانيم صنايع وابسته به فرآوريهاي آن مانند داروسازي، رنگ و… را نيز داشته باشيم.
ذخيره 150 ميليون بشكه نفت در لرستان
بازوند ادامه ميهد: در يك سوم استان معادن غني در نفت و گاز وجود دارد . بهعنوان مثال در پلدختر، كوهدشت و رومشگان 32 ديس نفتي شناسايي شده كه از اين تعداد در 18 تا مطالعات ژئوفيزيك انجام گرفته ودر 6 ميدان نفتي با ظرفيت ذخيره 150 ميليون بشكه، حفاري را انجام دادهايم. در اين بخش بهدنبال سرمايهگذاران غيردولتي هستيم چراكه اولويت دولت در ميادين مشترك نفتي است. در بحث فولاد و پتروشيمي نيز وضعيت مطلوبي در استان داريم؛ در خرمآباد يك كارخانه پتروشيمي كه در مراحل توليد آزمايشي است در سال 95 افتتاح ميشود.
لرستان پايتخت پلهاي تاريخي ايران
استاندار لرستان درباره صنعت گردشگري استان ميگويد: لرستان را پايتخت پلهاي تاريخي ايران نيز مينامند كه پل گاومیشان، پلدختر، پل کشکان، پل شاپوری، پل کلهر، پل معمولان بخش كوچكي از آنهاست. يكي از آثار تاريخي مشهور لرستان قلعه فلکالافلاک یا دژ شاپورخواست است. فلکالافلاک با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته میشود. قلعه فلکالافلاک بر فراز تپهای مشرف به شهر خرمآباد و در نزدیکی رودخانه خرمآباد قرار گرفته و چشمگیرترین اثر تاریخی و گردشگری درون شهر خرمآباد است. همچنين لرستان به دلیل قرار گرفتن در مناطق کوهستانی برخوردار بودن از منابع آب بسیار و چشمههای فراوان در موقعیت بسیار خوبی برای به وجود آمدن آبشارهای طبیعی است. در لرستان بالغ بر ۵۰ آبشار وجود دارد که هر ساله در فصلهای مختلف علاقه مندان بسیاری را به خود جذب میکنند.
لرستان از جمله استانهایی است که برای گردشگرانی که به ایرانگردی میپردازند دارای ویژگیهای منحصر بهفردی است و هر کس با هر سلیقهای میتواند مکانی مطابق میل خود برای لذت بردن در دسترس داشته باشد. همه اين عوامل دست به دست هم دادهاند تا لرستان بتواند فرصت خوبي براي سرمايهگذاران باشد.
لرستان را مقصد گردشگري ميكنيم
بازوند عنوان ميكند: اگرچه تاكنون تنوانستيم از اين پتانسيل استفاده كنيم چراكه لرستان بهجاي مقصد گردشگري معبر گردشگري بوده است اما با رويكار آمدن اين دولت بسياري از برنامهريزي ها بر اين بوده كه لرستان را به مقصد گردشگري تبديل كنيم كه اولين قدم آن اصلاح و توسعه زيرساختهاي صنعت گردشگري است. در همين راستا تعداد پروازهاي فرودگاه خرمآباد را از هفتهاي 5 پرواز به 31 پرواز رساندهايم و پرواز مستقيم به مشهد و نجف را راهاندازي كردهايم.
جذب گردشگر مذهبي از عراق
اين كار با هدف جذب گردشگر مذهبي از عراق به خرمآباد و اقامت آنها در لرستان و سپس پرواز مستقيم به مشهد است.
4 هتل در لرستان احداث ميشود
براي ماندگاري گردشگر افزودن 750 تخت به مجموعه هتلداري استان يكي ديگر از
برنامههاست. براي اين كار 4 هتل چهار و پنج ستاره در مركز استان درحال احداث است.
او يادآور ميشود: وجود دهها آبشار در اين استان يك ظرفيت ويژه است، براي استفاده از اين ظرفيت راهها و مسيرهاي دسترسي به اين آبشارها را ايجاد و توسعه دادهايم چراكه بسياري از آبشارها حتي راه و مسير دسترسي نيز نداشتند.
سرمايهگذاران ميتوانند در بخشهايي مانند احداث هتل، مجتمعهاي رفاهي، خدماتي و تفريحي در اينخصوص ورود پيدا كنند. سرمايهگذاري در اين بخش بسيار سودآور و زودبازده است.
طرح «مسافركاشانه» در بيشه
روزانه بيش از 7 هزار نفر از آبشار بيشه بازديد ميكنند؛ ما براي ماندگاری گردشگر، اشتغالزايي و رونق اقتصادي طرح «مسافركاشانه» را در بيشه راهاندازي كردهايم. در اين طرح تسهيلاتي بانكي را در اختيار روستاييان بيشه قرار دادهايم كه بتوانند اقامتگاههاي روستايي راهاندازي و از گردشگران در آنجا پذيرايي كنند. اين طرح موجب رونق اقتصادي منطقه و آشنايي گردشگران با فرهنگ غني استان است.
احداث تله كابين در درياچه گهر
استاندار لرستان ميگويد: سالن آمفيتئاتري در بيشه با نماي آبشار احداث كردهايم كه براي گردشگران بسيار جذاب بوده است. يكي از پروژههاي ما در اين آبشار پل معلق است كه سرمايهگذار در اين بخش نيز ميتواند ورود پيدا كند. همچنين در لرستان درياچههاي بينظيري وجود دارد كه ميتواند فرصت خوبي براي سرمايهگذاران صنعت گردشگري باشد. بهعنوان مثال احداث تلهكابين در درياچه گهر يكي از همين طرحهاست.
او تصريح ميكند: مخمل كوه ميتواند به يك پارك ملي تبديل شود، گلسنگهاي فراوان در اين منطقه زيبايي كمنظيري را به اين جنگلها داده است. مساحت آن در حدود 450 هكتار است كه در برنامهريزيها احداث زيرساختهاي گردشگري مانند آب، برق و سرويس بهداشتي داريم.
پارك مينياتوري پلهاي تاريخي
در خرمآباد
همچنين در مركز استان در شهر خرمآباد يك پارك مينياتوري با ساخت المانهایی از مجموعه پلهاي تاريخي لرستان در حال احداث است، اين پروژه ميتواند گردشگران بسياري را بهخود جذب كند. درسال 92 لرستان بهعنوان پايتخت ژئوتوريسم ايران انتخاب شد به همين دليل طرح جامع ژئوتوريسم استان درحال اجراست.
صنايع تبديلي يكي از ضرورتهاي لرستان
استاندار لرستان با اشاره به ظرفيتهاي كشاورزي اين استان ميگويد: در كشاورزي عليرغم اينكه اغلب زمينهاي استان شيبدار هستند، رتبه نخست توليد حبوبات كشور را داريم و بيش از يك و نيم برابر مصرف گندم استان را توليد ميكنيم. كيفيت انجيرسياه پلدختر، انار و انگور كوهدشت در كشور بينظير است. همچنين سالانه 2 هزار تن عسل در استان توليده ميشود. صنايع تبديلي يكي از ضرورتهاي لرستان است، سرمايهگذاران بخش صنايع تبديلي ميتوانند تجارت پررونقي در اين استان داشته باشند.
امتيازات ويژه براي سرمايهگذاران در لرستان
بازوند درباره امتيازهاي سرمايهگذاري در لرستان ميگويد: به سرمايهگذارانی كه لرستان را انتخاب كنند علاوهبر تسهيلات صندوق توسعه ملي كه در حدود 4 درصد از ميانگين كشور سودش كمتر است، از محل اعتبارات عمراني استانداري و بانكها 8درصد يارانه پرداخت ميكنيم. همچنين به افرادي كه در بخش هتل سرمايهگذاري ميكنند، براي هتل 5 ستاره زمين، عوارض و پروانه رايگان است و همچنين براي سرمايهگذاران هتل 4 ستاره نيز پروانه رايگان است.
179/