روزنامه جوان، اصلاح طلبان و 16 آذر
جنجال دهها اصلاحطلب توزیع شده در دانشگاههای کشور باعث شد در اين دانشگاهها مراسم روز دانشجو از ماهيت اصلي خود كه همان مقابله با استبداد، استثمار و استعمار است فاصله بگيرد و به تنشهاي جناحي و سياسي و حتی شعارهای ضدنظام آلوده شود.
اين روند در حالي بود كه ديروز دانشگاههاي چمران اهواز و علامه طباطبايي تهران به دليل حضور همين چهرههاي مسئله دار در محيط دانشگاه دچار آشوب شد كه در اين ميان مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه شهيد چمران اهواز و يك نفر از دانشجويان ديگر مورد ضرب و شتم قرار گرفتند كه با آمبولانس به بيمارستان منتقل شدند. اگرچه اين تنها مورد درگيري در دانشگاه چمران اهواز نبود و در محل ديگري از اين دانشگاه، سخنراني مصطفي كواكبيان، دبيركل حزب مردمسالاري نيز با تنش همراه بود.
در همين حال ديروز فائزه هاشمي، يكي از محكومان امنيتي به دعوت انجمن اسلامي دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكي به سالن فردوسي دانشگاه تهران رفت و در آن در حمايت از فتنه سال 88 عنوان كرد كه «به نظر من وقايعي كه در سال 88 اتفاق افتاد بسيار ارزشمند بود؛ با اينكه هزينههاي زيادي داديم، اما بركاتي داشت. اگر آن اتفاقات در آن سال نميافتاد معلوم نبود كه انتخابات سال 92 چگونه رقم ميخورد.»!
غلامحسين كرباسچي، دبيركل حزب كارگزاران سازندگي كه از ديگر افراد بازداشتي در جريان فتنه بود هم به دانشگاه اميركبير تهران رفت و در آنجا ضمن تجديد خاطره از حضور پيشينش در اين دانشگاه به همراه يكي از سران فتنه، به تكذيب موضوع رأي دادنش به ميرحسين موسوي در جريان انتخابات سال 88 پرداخت. مصطفي معين از ديگر چهرههاي تندرو اصلاحات هم به دعوت مجمع دانشآموختگان استان مركزي به اراك رفت و در اين شهر سخنراني كرد.
محمدرضا خاتمي و علي مطهري هم ديروز در دانشگاه شهيد بهشتي به صورت همزمان به سخنراني پرداختند. همچنين احسان شريعتي و نجفقلي حبيبي، از ديگر چهرههاي اصلاح طلب هم در دانشكده حقوق دانشگاه تهران سخنراني كردند. ابراهيم اصغرزاده ديگر فعال اصلاحطلب نيز به دانشگاه تربيت مدرس رفته بود.
در اين ميان نكته مشترك در ميان تمامي اين سخنرانيها به ويژه چهرههاي جنجالي همچون فائزه هاشمي، محمدرضا خاتمي و مصطفي معين، ايراد سخنان ساختارشكنانهاي بود كه با كف و سوت برخي از حاميانشان در دانشگاه نيز همراه شد. موضوع جالب ديگر در اين مورد آن بود كه همگي آنان در سخنان خود بر اين نكته تأكيد ميكردند كه روز 16 آذر از ماهيت اصلي خود دور نشده و تا به امروز كسي نتوانسته آن را مصادره كند. اين در حالي بود كه هيچ كدام از آنان به رغم تأكيد بر اين موضوع، حاضر به اظهارنظر در خصوص ماهيت واقعي 16 آذر نشدند و آن را مسكوت گذاشتند.
176/