فناوری های نوین

خاص ترین و عجیب‌ترین نرم افزارهای پیام رسان

اکثر برنامه‌های محبوب سیستم‌عامل اندروید و iOS در دسته برنامه‌هایی با قابلیت ارتباطی قرار می‌گیرند. نرم‌افزارهایی مجهز به قابلیت‌هایی مانند ارسال پیامک، برقراری تماس یا برنامه‌هایی برای دسترسی به شبکه‌های اجتماعی، از این دسته هستند. شاید یکی از دلایل این امر آن است که گفت‌وگو و برقراری ارتباط با دیگران یک نیاز اصلی در میان انسان‌ها است.

همان‌طور که در مکالمات دنیای واقعی هم مشاهده می‌کنیم، کاربران این برنامه‌ها از روش‌ها و الگوهای متفاوتی برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده می‌کنند. برخی جملات کوتاه و ساده، برخی دیگر استفاده از استیکرها و عکس‌های مختلف و برخی دیگر از کاربران نیز شرکت در گروه‌ها را ترجیح می‌دهند. اما از نگاه سازندگان، با توجه به وجود روش‌های مختلف برای تولید این سبک برنامه‌ها، ایده‌های مختلفی هم پیاده‌سازی شده است. ایده‌هایی که بعضا عجیب اما در عین حال موفق بوده‌اند. در ادامه قصد داریم به برنامه‌هایی که بر پایه این ایده‌های جذاب تولید شده‌اند بپردازیم و در عین حال نرم‌افزارهایی را معرفی کنیم که می‌توان لقب عجیب‌ترین برنامه‌های پیام‌رسان را به آنها داد. نکته جالب درخصوص این برنامه‌ها آن است که بعضا تنها با چیزی در حدود هشت ساعت صرف زمان، برنامه‌نویسی و آماده شده‌اند.

YO؛ کلمه‌ای با هزاران معنی ( اندروید – iOS )

خاص ترین و عجیب‌ترین نرم افزارهای پیام رسان

YO را باید ساده‌ترین برنامه ارتباطی عرضه شده عنوان کرد. در ابتدای عرضه این برنامه، دوستان و آشنایان تنها امکان استفاده از یک عبارت متنی یا صوتی یعنی «YO» را داشتند اما این محدودیت نیز نتوانست مانعی در برابر میلیون‌ها بار دانلود و البته 5/2 میلیون دلار سرمایه‌گذاری باشد. با گذشت زمان، قابلیت‌های اضافی دیگری مانند امکان ارسال لینک، عکس و موقعیت مکانی در این برنامه ادغام شدند. با این وجود، ایده اصلی یعنی استفاده از کمینه تعداد کلمات، همچنان پابرجا است. Or Arbel، سازنده این برنامه می‌گوید: «برخی افراد تصور می‌کنند YO برنامه‌ای است که با استفاده از آن تنها می‌توانید عبارت yo را برای دیگران ارسال کنید اما این تصور، کاملا اشتباه است.»او معتقد است رمز موفقیت این برنامه، سادگی آن است. به‌عنوان مثال، ارسال یک پیغام با استفاده از واتس‌اپ دست کم به 10 بار لمس صفحه نیاز دارد اما با استفاده از YO این تعداد به دو عدد کاهش خواهد یافت. YO می‌تواند به معنای سلام، خداحافظی، کسل بودن، صبح بخیر گفتن و مجموعه بی‌نهایتی از لغات مختلف باشد.

با اضافه شدن قابلیت‌های جدید، برندهای مختلف نیز به استفاده از این برنامه مشتاق شدند. به‌عنوان مثال تیم فوتبال چلسی هر بار که این تیم در مسابقات خود گل می‌زند، YO را برای کاربران خود ارسال می‌کند. وب‌سایت‌هایی مانند TechCrunch, Wired, Hacker News هم واژه YO را به همراه لینکی به پست‌های محبوب خود (که به تعداد خاصی بازتوییت یا رای مثبت می‌رسند) برای کاربران ارسال می‌کنند. LonelyPlanet هم به درخواست شما در پی ارسال عبارت yo و موقعیت مکانی، با ارسال لینک‌های مرتبط با مکان‌های دیدنی جواب می‌دهد.

YES/NO Messenger؛ کوتاه پاسخ دهید ( اندروید – iOS )

خاص ترین و عجیب‌ترین نرم افزارهای پیام رسان

کاربران بی‌حوصله و همیشه خسته! علاقه زیادی به استفاده از این برنامه پیام‌رسان خواهند داشت. در قالب این برنامه می‌توانید از یکی دیگر از راهکارهای ساده برای برقراری ارتباط استفاده کنید. نویسنده این برنامه در این خصوص می‌گوید: «ما تمامی مولفه‌های اضافی را از مکالمه‌های معمول شما حذف کرده‌ایم.»YES/NO Messenger امکان برنامه‌ریزی برای گردش و تفریح را ساده‌تر کرده و یا حتی کاربران می‌توانند با استفاده از آن، نظرات دیگران را درخصوص یک تصویر یا هر سوال دیگری، دریافت کنند. حتی می‌توانید پیام‌هایی به افرادی که این برنامه را نصب ندارند ارسال کرده تا طرف مقابل با استفاده از قابلیت پیام کوتاه، پاسخ شما را بدهد. پاسخ‌های ارائه شده باید ظرف مدت 24 ساعت ثبت شوند و پس از این، سوال‌ها غیرفعال خواهند شد. به عقیده تیم سازنده، این قانون به این دلیل وضع شده که معمولا شما همین امروز به پاسخ پرسش‌ها نیاز دارید و فردا دیر خواهد بود. این برنامه موفق شده در وب‌سایت Product Hunt 245 رای جمع‌آوری کند که آماری قابل قبول است.

ETHAN؛ این برنامه، کاملا شخصی است(iOS)

خاص ترین و عجیب‌ترین نرم افزارهای پیام رسان

این برنامه نیز با ثبت 700 رای در Product Hunt توانسته محبوبیت بالایی را به‌دست آورد. Ethan اولین‌بار برای تبادل پیام با یک شخص خاص یعنی اتان گلیچ‌تنشتین ایجاد شد. او این برنامه را عرضه کرد تا بتواند با دوستانش مکالمه‌ای آزاد داشته باشد اما پس از گذشت مدتی، افراد غریبه این برنامه را دانلود و نصب کردند. اتان در این خصوص می‌گوید: «ده‌ها یا شاید صدها کاربری که من اصلا از آنها شناختی نداشتم هر روز پیام‌هایی را به من ارسال می‌کردند. من به چیزی شبیه به یک دستیار مجازی تبدیل شده بودم که از او درخصوص انتخاب موسیقی، محل صرف شام، فیلم مورد علاقه یا حتی انتخاب لباس، سوال پرسیده می‌شد.»این پرسش‌ها در طول شبانه‌روز همچنان مطرح می‌شدند تا اینکه اتان مجبور به وضع قانون‌هایی درخصوص زمان‌های در دسترس بودن شد. نهایتا اتان نسخه جدیدی از این برنامه را عرضه کرد که به افراد حقیقی اجازه ایجاد کانال ویژه آنها را می‌دهد.

GAM؛ مزاحم نباشم؟ ( اندروید)

خاص ترین و عجیب‌ترین نرم افزارهای پیام رسان

GAM از جمله برنامه‌های پیام‌رسان محبوبی است که ایده تولید آن، محدود کردن مکالمات به یک دقیقه یا کمتر است. مکالمه شما با طرح پرسش Got A Minute? (یک دقیقه وقت دارید؟) آغاز می‌شود تا در صورت تایید طرف مقابل، پنجره گفت‌وگویی باز شود. این پنجره دقیقا برای یک دقیقه باز خواهد بود تا در این مدت بتوانید مطالب خود را مطرح و پاسخ طرف مقابل را دریافت کنید. در صورتی که طرف مقابل مشغول باشد، می‌تواند به پرسش اولیه شما پاسخ منفی بدهد تا شما متوجه شوید زمان مناسبی برای گفت‌وگو انتخاب نکرده‌اید. سازنده این برنامه عنوان کرده از آنجا که برنامه‌های پیام‌رسان می‌توانند عاملی برای برهم زدن آرامش و تمرکز کاربران در زمان‌های مختلف باشند، تصمیم به اجرایی کردن این طرح گرفته است. با استفاده از این برنامه، شما نهایت احترام را به طرف مقابل گفت‌وگو و وقت او گذاشته‌اید و در واقع با رضایت کامل او، گفت‌وگو را آغاز کرده‌اید.

ZOMBIE CHAT؛ برنامه‌ای برای نجات یافتگان از زامبی‌ها ( iOS )

خاص ترین و عجیب‌ترین نرم افزارهای پیام رسان

این برنامه که از زمان آینده برای ما ارسال شده، قرار است در زمانی که زامبی‌ها شهرها را به تسخیر خود درآورده‌اند مورد استفاده قرارگیرد. وقتی شهر تاریک می‌شود و دکل‌های مخابراتی از کار می‌افتند، ZombieChat فعال خواهد شد تا از حضور دیگر نجات‌یافتگان از دست زامبی‌ها در اطراف خود مطمئن شوید. این برنامه از قابلیت بلوتوث یا ارتباط مستقیم وای‌فای برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند. شاید در نگاه اول، برنامه‌های یادشده تنها نتیجه‌ای از تفریح و سرگرمی سازندگان آنها باشند اما آنچه قابل توجه است، تمرکز توسعه‌دهندگان این نرم‌افزارها بر مواردی است که کمتر در دیگر برنامه‌های پیام‌رسان مشاهده می‌کنیم. سادگی، سفارشی بودن، صرفه‌جویی در وقت و البته جذابیتی که به واسطه سرگرمی دارند، از جمله موارد قابل توجه در این برنامه‌های خاص است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا