اداره کشور با کمتر از ۱۸ میلیارد دلار
محمدرضا واعظمهدوی روز گذشته در همایش«الزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانشبنیان» افزود: براساس برآوردها، روسیه با منابعی به ارزش ۴۰ هزار میلیارد دلار در جایگاه نخست جهان قرار دارد و ایران با ۳۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار ارزش جاری منابع در رتبه دوم است. ونزوئلا با ۳۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار، آمریکا با ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار، کانادا با۳۰ هزار میلیارد دلار و قطر با ۱۶ هزار میلیارد دلار در جایگاههای بعدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در سالهایی ایران معادل ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشت، گفت: امروز با کمتر از ۱۸ میلیارد دلار کشور را اداره میکنیم که البته مشکلاتی نیز وجود دارد اما در آن سالها با وجودی که ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشتیم اما خوب ذخیره نکردیم. معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی ادامه داد: با ۳۵ هزار میلیارد دلار ارزش منابع یعنی ۳۵۰ سال را در بهترین شرایط میتوانیم اداره کنیم و برای بهرهبرداری و ذخیره درست و فعالیت بخشیدن به این ذخایر به علم و دانش نیاز داریم. واعظ مهدوی با بیان اینکه باید تصمیمهای ۴۰ سال پیشروی کشور را داشته باشیم، گفت: باید اختلافات را کنار بگذاریم؛ اگر در حفظ و صیانت از منابع کشور کوتاهی کنیم، خیانت کردهایم؛ باید نگاه درازمدت و نگرش دانشبنیان به آینده کشور داشته باشیم و باید در این جهت حرکت کنیم. این مقام مسوول در سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: در شرایط کنونی اوج بحرانهای منطقهای و تنشهای جهانی، بیثباتی، یک عنصر تفکیکناپذیر اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شده است.
وی با طرح این پرسش که باید چه اقدامی انجام دهیم تا تحمل شوکهای جهانی را داشته باشیم و اقتصاد ما بتواند در برابر این تنشها مقاومت کند، اظهار کرد: ادبیات اقتصاد مقاومتی امروز رکن جداییناپذیر همه نگرشهای توسعهای در جهان است و در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری به محورهای متعددی در مقاومسازی و تحملپذیری اقتصاد کشور در برابر شوکها توجه و تاکید شده است. معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: ایران باید به اقتصاد دانشبنیان و پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور، ساماندهی نظام ملی نوآوری برای ارتقای جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول در منطقه توجه کند. واعظ مهدوی با اشاره به الزامات دانشبنیان شدن اقتصاد کشور و حرکت به سمت دانشبنیان کردن مدیریت جامعه گفت: مهمترین الزام تصمیمگیری براساس علم است و باید از سلیقهها و تصمیمهای آنی و مدیریتهای غیرعلمی در تصمیمها پرهیز شود؛ براین اساس سازمان مدیریت و برنامهریزی این موارد را مورد توجه قرار میدهد.
۱۷۶/