اصولگراها در کابوس لیست شب آخر
سینا رحیمپور: این را احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس می گوید و به اصولگرایان هشدار میدهد که در رابطه با جبهه پایداری احتیاط کنند. از صحبت های توکلی اینگونه بر می آید که این پایداری قابل اعتماد نیست و باید در رابطه با این گروه احتیاط لازم شود.توکلی درادامه میگوید: جبهه پایداری می تواند شب آخر لیستی را بدهد که تعدادی را حذف و افراد خودش را اضافه کند و در نتیجه برخی رای نیاورند و رای آنها شکسته شود. این اقدامی است که در مجلس قبلی انجام دادند.
مدت هاست برخی چهره های اصولگرا نسبت به برقراری رابطه سیستماتیک با جبهه پایداری احتیاط می کنند و این جبهه را عاملی برای دور شدن اصولگرایان از یکدیگر می دانند. آن سوی میدان اصولگرایی اما این ائتلاف موافقانی مانند حزب سنتی موتلفه دارد و بی آنکه به عواقب این ائتلاف بیندیشند راه نزدیکی به پایداری را دنبال می کنند. توکلی تنها چهره اصولگرایی نیست که این روزها از عاقبت نزدیکی به جبهه پایداری میترسد و هشدار می دهد. عوض حیدرپور، عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت نیز معتقد است اصولگرایان در انتخابات پیش رو لیست مجزا خواهند داشت. وی در مصاحبه ای با ایسنا در رابطه با جبهه پایداری می گوید: جبهه پایداری مدتهاست که خرج خود را اصولگرایی جدا کرده است، آنها در این انتخابات نیز به صورت مجزا و مستقل وارد میشوند چرا که تجربههای پیشین ثابت کرده که اعضای این جبهه نمیتوانند با جماعت اصولگرایان که معمولاً افرادی عاقلتر، پخته تر و تحلیلگراتر هستند اهداف خود را به پیش ببرند. آنچه از فحوای سخنان حیدر پور بر می آید این است که جبهه پایداری به دور از تحلیل منطقی و پختگی است و حیدر پور این موضوع را برای جبهه اصولگرایی یک زنگ خطر می داند. اما نظر سایر چهره های اصولگرا در رابطه با لیست جداگانه جبهه پایداری چیست؟برای مطلع شدن ازدیدگاه چهره های اصولگرا به سراغ آن ها رفتیم تا بتوانیم نظر آن ها را نسبت به اظهار نظر چهره های اصولگرا در رابطه با جبهه پایداری جویا شویم.
ترك اختلاف براي ائتلاف
حسن بیادی، سخنگوی جبهه ایستادگی که از چهره های معتدل اصولگراست در رابطه با اتحاد با پایداری به «قانون» می گوید: حاضریم به خاطر اتحاد اصولگرایان اختلاف نظر ها را کنار بگذاریم. بیادی به «قانون»می گوید: من در رابطه با این موضوع نظر خودم را دارم و معتقدم که جبهه پایداری مانند جبهه ایستادگی همدل و همنوا محوریت آقای موحدی کرمانی ر ا قبول کرده است و به فعالیتشان ادامه می دهند.وی در ادامه گفت: ما با جبهه پایداری اختلافات ریشه ای، تفکری و درون گروهی داریم اما در رابطه با انتخابات و به خاطر ائتلاف اصولگرایان و در راستای هماهنگ شدن و فعالیت با محوریت آقای موحدی کرمانی حاضریم که این اختلافنظر ها را کنار بگذاریم و امیدواریم جبهه پایداری نیز به این همدلی پایبند باشد.
امتحان آخر پایداری
امیر محبیان اما معتقد است زمان ابراز بدبینی و شک گذشته است و نگاه به گذشته جبهه پایداری نگاهی بدبینانه را القا میکند و این آخرین امتحان جبهه پایداری در جریان اصولگرایی است.این فعال اصولگرا به «قانون» می گوید: فضای کشور در حال و هوای انتخاباتی است و تابه حال هر تعهدی که باید گرفته می شد اخذ شده است. امیدوار هستیم جبهه پایداری مطابق ظن و گمان هایی که وجود دارد عمل نکند و در جریان روند اتحاد اصولگرایان به عنوان یک مانع مطرح نشود و در آخر ما شاهد این نباشیم که این طیف در آخرین لحظه لیست جدا بدهد. وی ادامه داد: چیزی که مشخص است این است که گذشته به ما نوعی نگاه بدبینانه را نسبت به این گروه القا می کند اما با توجه به مراحلی که اتحاد اصولگرایان طی کرده است هم اکنون اظهار بدبینی فایده ای ندارد. ما امیدواریم جبهه پایداری شرایط را درک کند و این آخرین امتحانی است که این طیف در جبهه اصولگرایی می دهد و اگر در چارچوب قواعد و توافقات انجام شده در لیست مشترک بمانند می توانند جای خود را در اتحاد اصولگرایان داشته باشند اما اگر جریان اصولگرایی شاهد حرکت منشعبانه این گروه در آخرین لحظه باشد طبیعتا در دوره های آینده به آن ها اعتماد نخواهد کرد و جبهه پایداری باید پاسخگوی پیشامد های احتمالی هم باشد. ما آرزو می کنیم که این گروه به تعهدات خودشان پایبند باشند.
هشدارواگرایی در جریان راست
محسن کوهکن نیز بر این باور است که در این دوره پایداری اصولگرایان به سمت واگرایی نخواهد رفت و اتحاد بین این جناج سیاسی تا انتخابات ادامه خواهد داشت. این نماینده سابق مجلس به «قانون» می گوید: ائتلافی که مطرح می شود اثر مستقیمش روی لیست 30 نفره تهران است. در بسیاری از استان ها اصولگرایان جلوتر از تهران کنار هم نشستند و دیدگاه ها را یکی کرده و برنامهریزی های خود را انجام دادند. این ائتلافی که مطرح می شود برای تهران است اگر تا انتها ادامه پیدا کند باعث دلگرمی اصولگرایان خواهد شد. وی با اشاره به حضور نمایندگان جبهه پایداری در جلسات ائتلاف اصولگرایان ادامه داد: با توجه به حضور نمایندگان جبهه پایداری در جلسات ائتلاف اصولگرایان شاید ضرورتی به پرداختن این موضوع نباشد اما از یک زاویه دیگر اگر به این موضوع نگاه کنیم شاید بتوان گفت این موضوع یک هشدار برای جبهه پایداری است که به سمت واگرایی نروند. بر اساس اطلاعات من در دوره قبل، از همان ابتدای امر نمایندگان جبهه پایداری در جلساتی که با حضور آیت ا… مهدوی کنی برگزار می شد حضور پیدا نمی کردند و توجیهشان این بود که اگر ما رقابت را به درون جبهه اصولگرایی بکشانیم تنور انتخابات گرم خواهد شد اما این طیف از ماه ها قبل و به یمن حضور دولت اعتدال که بسیاری از اصلاح طلبان در دولت مشغول به فعالیت شدند و این موضوع باعث شد که جبهه پایداری با درک شرایط فعلی در زمینه اتحاد پیشگام شوند و هزینه بپردازند. کوهکن افزود:
هم اکنون نمایندگان این جریان در جلسات ائتلاف حضور دارند من خوشبینم که همگرایی کامل به وجود خواهد آمد و نتیجه میدهد و دغدغه دوستانی که از این موضوع هراس دارند، رفع خواهد شد.
زنگ خطری برای اصولگرایان
مدتها از بحث ها در رابطه با ائتلاف اصولگرایان می گذرد و هر روز بیش از پیش اصولگرایان به رسیدن به یک ائتلاف می اندیشند اما یک هشدار آن هار ا نسبت به وضع آینده خود در نزدیکی انتخابات محتاط می کند. هشداری دررابطه با نزدیک شدن به جبهه پایداری که آنچه از او در جریان اصولگرایی موجود است سابقه ای منفی در اتحاد است و این موضوع اصولگرایان را به این فکر می اندازد که مبادا این جریان، آنها را در شب آخر دور بزند و باعث شود که تهران شاهد کشتارگاه انتخاباتی اصولگرایان شود. اصولگرایان این روزها دو دلهره دارند؛ رقابت با جریان اصلاح طلب که یکدست و متحد است و نگرانی از واگرایی در جریان اصولگرا که سابقه آن در جریان راست وجود دارد و برایشان زنگ خطر واگرایی محسوب می شود.
179/