درمان آلزایمر تا یک دهه آینده
پروفسور جان هاردی، استاد کالج دانشگاهی لندن پیش از سخنرانی خود در انجمن سلطنتی انگلیس اظهار کرد که کارآزماییهای دارویی کنونی چنین نویدی را دادهاند که به باور وی، بسیار خوشبینانه است.
به گفته وی، این داروها احتمالا تا سال 2025 در دسترس قرار خواهند گرفت و سن ابتلا به زوال عقل را به عقبتر خواهند برد.
سال گذشته شرکت بزرگ داروسازی Eli Lilly اعلام کرد، نتایج اولیه کارآزماییها نشان داد که داروی solanezumab میتواند تا یک سوم از زوال عقل ناشی از آلزایمر جلوگیری کند.
این نخستین بار است که یک دارو نشان داده میتواند با پاکسازی پلاکهای چسبناک آمیلوئید که از ارتباط گیری سلولهای مغزی با یکدیگر جلوگیری میکنند، بر خود فرآیند بیماری و نه علائم آن تاثیر بگذارد.
این درمان را میتوان بطور تزریقی ارائه کرد اما به گفته متخصصان، در آینده ممکن است بتوان افراد در معرض خطر زوال عقل را غربالگری کرده و داروهای پیشگیری کننده مانند استاتین را که برای مشکلات قلبی تجویز میشوند، به بیماران عرضه کرد.
در حال حاضر 850 هزار نفر در بریتانیا به زوال عقل مبتلا هستند که قرار است تا سال 2025 به دو میلیون افزایش یابند. اما جای امیدواری وجود دارد زیرا از دهه 1980 تاکنون، نرخ ابتلا به دلیل ارتقای شیوه زندگی تا 20 درصد کاهش یافته و انسانها در سنین جوانی به آلزایمر مبتلا نمیشوند.
تحقیقات جدید دانشگاه کمبریج نیز نشان داده بود که کلسترول بدن میتواند منجر به زوال عروقی شود و با رژیم کنترل کننده میتوان تا 30 درصد از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
176/