خواندنی

علت چاق نشدن افراد لاغر چیست؟

یعنی هر مقدار که غذا بخورند وزن شان افزایش پیدا نمی کند! پس این افراد لاغر چگونه چاق شوند؟ آیا چاق نشدن آن ها علت خاصی دارد؟ با مجله علم ورزش همراه شوید، تا در این خصوص تحقیقات انجام شده را بررسی کنیم.
بسیاری از مطالعات در زمینه افزایش وزن و چگونه چاق شدن بر روی آزمودنی هایی انجام شده اند که دارای افزایش وزن هستند. از یک زاویه متفاوت به چاقی نگاه کنید. یک تحقیق طولی با عنوان چرا افراد لاغر چاق نمی شوند انجام شد. در این تحقیق افرادی را انتخاب کردند که طبیعتاً لاغر بودند و آن ها را با کالری دریافتی بالا تغذیه کردند. آزمودنی ها برنامه و حجم غذایی مصرفی در طول تحقیق را قبلاً در طول زندگی تجربه نکرده بودند اما وزن آن ها برای سالیان متمادی ثابت و بدون تغییر ماند.
بنا به گزارش آکاایران : به آزمودنی ها گفته شد دو برابر برنامه غذایی سابق خود کالری دریافت کنند و به مدت چهار هفته هیچ گونه ورزشی انجام ندهند. کالری دریافتی هدف برای مردان ۵۰۰۰ کالری و برای بانوان کمی کمتر بود. هدف از انجام تحقیق یافتن این نکته بود: آیا با رژیم غذایی پر کالری افراد لاغر شروع به افزایش وزن می کنند یا خیر؟ منوی غذا نیز شامل غذاهای پرکالری فراوری و غذاهایی که باعث چاقی می شوند بود.
روش تحقیق، تغذیه بیش از حد نرمال آزمودنی ها و بررسی تغییرات هورمونی که باعث چاقی افراد می شوند، بود. آزمودنی ها باید ۲۵ درصد وزن بدن شان افزایش وزن پیدا می کردند. با گذشت روز های تحقیق مشخص شد برخی افراد بدون توجه به مقدار کالری اضافی مصرفی در طول روز وزن آن ها ثابت می ماند.
نتایج کسب شده از این تحقیق و تحقیات مشابه تأیید می کند افزایش وزن برای برخی افراد خیلی سخت و طاقت فرسا است. این نتایج دلایل ثابت ماندن وزن افراد را توضیح  داده است.
چرا وزن شما بالا نمی رود؟
–   اشتها پایه و اساس ژنتیکی دارد. ژنتیک مانند تیپ بدنی: چه نوع تیپ بدنی دارید؟ اکتومرف، مزومرف یا اندومرف؟
–  سن، وزن و رژیم غذایی مادر در طول دوران بارداری وزن کودک را تحت تأثیر قرار می دهند.
–    عادت های غذایی در طول دوران کودکی به دوران بزرگسالی انتقال می یابد.
–   ذاتاً افراد لاغر از دریافت کالری اضافی اجتناب می کنند.
–   افراد یک وزن طبیعی ثابت دارند.
–   میزان متابولیسم پایه نقش اساسی و تأثیر گذار در مصرف انرژی دارد.
–   احساس گرسنگی به تعداد سلول های چربی وابسته است.
–    تعداد سلول های چربی می توانند رشد کنند اما هیچ وقت از بین نمی روند.
امروزه بحث های زیادی در مورد اهمیت تعادل انرژی دریافتی و مصرفی انجام می شود اما باید پذیرفت برای اکثر افراد جامعه این نسبت رعایت نمی شود. به نظر می رسد مکانیزم حفظ وزن در برخی افراد نسبت به بقیه فعال تر و قوی تر است. تعداد سلول های چربی در بدن در طول دوره بزرگسالی ثابت می ماند و در صورت افزایش کالری دریافتی شروع به بزرگ شدن و انباشت ذخیره چربی و انرژی می کنند. در صورت فعالیت و کاهش ذخایر چربی بدن این سلول های چربی پیام هایی به مغز فرستاده و با ابراز احساس گرسنگی سعی در پر کردن دوباره ذخایر خود می کنند.
نکاتی برای افزایش وزن افراد لاغر
۱- یکی از روش های کابردی افزایش وزن ۲ برابر کردن رژیم غذایی و متعاقب آن کالری دریافتی است. برخی افراد لاغر به اندازه رفع احساس گرسنگی غذا مصرف می کنند در حالی که برای افزایش وزن این مقدار کالری دریافتی کافی نیست.
۲- تنظیم بندی ساعات مصرف غذا برای افراد لاغر بسیار اهمیت دارد. نباید منتظر احساس گرسنگی بمانید. ساعات خود را هر دو یا سه ساعت تنظیم کرده و سر ساعت وعده غذایی مصرف کنید. اولین وعده غذایی حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بعد از بیدار شدن در صبح باشد نه دیرتر. وعده اول غذایی در روز باید شامل غذاهای غنی باشد تا بدن را سرشار از مواد مغذی کنند.
۳- یکی از روش های آزمایش شده و البته به اثبات رسیده برای افزایش وزن استفاده از وسایل آشپرخانه و غذاخوری بزرگ است. از بشقاب، فنجان و … بزرگ استفاده کنید. چون برای افزایش وزن باید مقدار غذا را افزایش دهید.
۴- هرگز با معده خالی ورزش نکنید. افراد لاغر ورزشکار باید یک سوال از خود بپرسند. تا به حال چند بار بدون صرف وعده اصلی صبحانه و فقط با نوشیدن مخلوط پودر پروتئین به باشگاه ورزشی رفته اند؟ یا بعد از صرف وعده نهار و گذشت چند ساعت بدون صرف میان وعده قبل تمرین ورزش کرده اند؟ این ها اشتباهات رایجی هستند که بسیاری افراد مرتکب می شوند. برای افرادی که فقط صبح زمان ورزش کردن دارند، پیشنهاد می شود یک وعده سبک قبل از تمرین مصرف کنند و وعده اصلی و بزرگ صبحانه را بعد از تمرین مصرف کنند.
۵- بر غذاهای سرشار از کالری و مواد مغذی تمرکز کنید. از مصرف غذاهای خالی از مواد مغذی و کالری اجتناب کنید. به جای یک غذای سرشار از چربی و شکر که ۵۰۰ کیلوکالری انرژی دارد، سعی کنید وعده غذایی پر کالری که حاوی کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین، مواد معدنی و فیبر باشد، مصرف کنید.
۶- در هنگام تمرین از نوشیدنی حاوی کربوهیدرات و پروتئین  استفاده کنید. نسبت این نوشیدنی ۲ به یک و یک لیتر آب است. با استفاده از این نوشیدنی شما در طول روز حدود ۱۰۰ کلیوکالری انرژی بیشتر دریافت می کنید. مصرف این نوشیدنی قبل و بعد از تمرین باعث ۴۵۰ گرم افزایش وزن در یک هفته می شود.
۷- همیشه از یک برنامه رژیمی سالم مخصوص افزایش وزن پیروی کنید و از غذا خوردن دست بر ندارید. با تغذیه سالم و تمرین بدنسازی همراه با افزایش وزن بر وزن عضلات بدن شما اضافه می شود و همچنین متابولیسم شما افزایش می یابد.
179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا