خواندنی

حکایت قطره ای که دندان کودک را سیاه می کند

دکتر رکنی دندانپزشک کودکان در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کودکان برای رشد از 4 تا 6 ماهگی به آهن نیاز دارند که این آهن در شیر مادر یافت می شود اما زمانی که کودک رشد می کند، به طور دقیق تر می توان گفت از زمان 6 ماهگی به بعد میزان مصرف آهن بدن کودک افزایش پیدا می کند، به همین دلیل باید در کنار شیر مادر از غذاها یا مکمل ها، ابتدا با مشورت پزشک اطفال، که در آن ها این ماده معدنی موجود باشد استفاده شود.
دکتر رکنی بیان کرد: از جمله مکمل هایی که کودکان با مشورت دندان پزشک اطفال خوب می توانند مصرف کنند، قطره یا شربت آن است. البته مصرف این مواد می تواند مشکلاتی مانند طعم نامناسب آن برای کودکان و همچنین تغییر رنگ دندان ها بر اثر آن را به وجود آورد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا قطره آهن باعث پوسیدگی دندان می شود، اظهار داشت: این قطره به خودی خود باعث پوسیدگی دندان کودکان نمی شود، حتی گاهی این تغییر رنگ دندان باعث نگرانی والدین می شود و ممکن است به اشتباه تصور کنند که قطره آهن باعث پوسیدگی دندان کودکشان شده است. علت این موضوع آن است که شیردهی شبانه و طولانی مدت به کودک و رژیم غذایی نامناسب و رعایت نکردن بهداشت دهان کودک باعث پوسیدگی دندان آن ها می شود و رنگ دانه های سیاه رنگ قطره به داخل خلل و فرج ایجاد شده در دندان نفوذ کرده و باعث سیاه شدن رنگ دندان کودک می شود.
این دندان پزشک کودک در پایان خاطرنشان کرد: والدین اگر قطره را در قسمت عقب دندان های کودکان بریزند یا این که بهتر است دندان های کودک را قبل و به خصوص بعد از مدت مصرف قطره تمیز کنند. با رعایت این نکات می توان از تغییر رنگ دندان کودکان جلوگیری کرد ولی لازم است که حداقل 6 ماه یکبار دندان های کودکان توسط دندانپزشک اطفال کنترل شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا