فید

شروع بارش برای سیل اسفند

در روزهاي گذشته، تيم رسانه‌اي احمدي‌نژاد ليست انتخاباتي اي را ارائه كرد كه ليدري آن برعهده‌ مرتضي‌آقا تهراني، دبيركل جبهه پايداري بود. ليستي كه متشكل بود از اعضاي جبهه‌پايداري و وزراي احمدي‌نژاد! اين در حالي بود كه ماه‌ها جريان اصولگرا به رياست حداد‌عادل به دنبال وحدت دويدند و مي‌گفتند هيچ اختلافي در ميان نيست. اين ليست، نشان داد كه پايداري‌ها نه تنها در سال 92 دليل اصلي شكست اصولگرايان بودند، بلكه امسال نيز آمده اند تا دومين ضربه را به بدنه نيمه جان اين جريان وارد كنند.
وحدت احمدي‌نژادي‌ها و پايداري
حضور چشم‌گير وزراي احمدي‌نژاد در ليست پايداري مشخص كرد كه اين دو طيف از هم جدا نمي‌شوند. گفتمان سوم تير كه پايداري و احمدي‌نژاد هر دو مولود آن هستند، راهي است كه به يك هدف مي‌رسد. بدون شك از آنجايي كه  شايد نام احمدي‌نژاد و پايداري دافعه اي براي افكار عمومي داشته‌باشد، اين جريان در پشت يك نام ليست«تريبون مستضعفين» را به بازار فرستادند. ليستي كه در ابتداي انتشار آن در فضاي مجازي سبب  رو شدن دست آنها براي عامه مردم و سبب عصبانيت افراد حاضر در راس اين هرم(انحراف،پايداري ونواصولگرايان) شد. آنها در حالي به منتشركنندگان اين ليست حمله مي‌كردند كه  هيچ‌گاه اصل آن را تكذيب نكردند!
پشت‌پاي راديكال‌ها از محافظه‌كاران
اما وضعيت اين جريان از جايي غمناك‌تر شد كه اجتماع انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان در مسجد ميدان فلسطين با بحران تراكم جمعيت مواجه شد! اين جريان كه بدنه اجتماعي كشور و نيز جامعه مدني استقبالي نسبت به آن ندارد، روز گذشته جاي خالي اعضاي پايداري را نيز در مراسم خود لمس كرد. عدم حضور اعضاي جبهه پايداري در اين اجتماع! بيانگر به اوج رسيدن اختلافات ميان اين جريان شد و نشان داد آن مقدار كه احزاب سياسي مانند موتلفه براي ياران آيت‌ا… مصباح ارزش قائلند، آنها هيچ اهميتي به وحدت و ائتلاف با اندك ياران حداد نمي‌دهند.حال كه جريان محافظه‌كار  تمام سرمايه‌اجتماعي خود را خرج جبهه پايداري كرده‌ و ديگر مهلتي براي تغيير رويكرد ندارد، خود را آماده شكست بزرگ در دومين كارزار اين سال‌ها مي‌كند.
بازي مهندسي!
جريان محافظه‌كار و راستگراي ايران، كه هر ضعف تشكيلاتي و سياسي را برگردن جناح رقيب و استكبار مي‌اندازند! اين بار نيز همزمان با مشكلات ايجاد شده در مسير آنها شروع به فرضيه‌سازي«مهندسي‌ انتخابات»توسط آمريكا كرده‌‌اند تا اگر در ادامه بازي را باختند، رقباي خود را كه شامل اصولگرايان،اصلاح‌طلبا،اعتدالگران و مستقلان هستند را متهم به بازي در زمين دشمن و خودباختگي كنند.
آرزوي قهر مردم
جريان جدا شده از اصولگرايان ايران كه اين روزها انزواي سياسي سختي را تحمل مي‌كنند، حتي از تبليغات صورت گرفته براي حضور مردم در انتخابات نيز واهمه پيدا كرده‌‌اند. آنها علاقه زيادي داشتند تا مانند سال 90 كه جريان‌هايي از نظام سياسي ايران به دلايل مختلف زمين را خالي كردند و برخي با اندكي راي وارد بهارستان شدند، اين بار نيز مردم با صندوق‌هاي راي قهر كنند و وارد ميدان نشوند!راي ندهند!انتخاب نكنند! ولي مردم فهميدند اگر عرصه را درنيابند و انتخاب نكنند، امكان اينكه كساني از صندوق بيرون بيايند كه اعتقادي به راي مردم ندارند و آن را تشريفاتي مي‌دانند، زياد است.
مردم منتظرند بالعكس عمل كنند!
آنان تلاش مي‌كنند كه مردم از راي دادن به چهره‌هاي مختلف در ليست‌هاي خبرگان و مجلس شوراي اسلامي خودداري كنند و با ايجاد تكثير در ميان ليست‌هاي مختلف سعي مي‌كنند افرادي كه اصولگرا هستند ولي تفكر آنها را قبول ندارند از دور خارج كنند. در كانال‌هاي تلگرامي اين جريان عامل انشقاق، ابوترابي‌فرد هم جان سالم به در نبرد!آنان كه زخم خورده عقل‌گرايي‌هاي دو سال اخير هستند، هر كس كه در اين راه همت به خرج داد را خواه درليست مشترك باشد يا در جناح رقيب ،دشمن مي‌دانند.آنها نايب لاريجاني را زير حملات قرار دادند و مدعي شدند:«چند ماه پیش که مجلس در تصویب ۲۰ دقیقه ای برجام شگفتی آفرید،بی شک یکی از کسانی که در خلق این شگفتی نقش بسزایی داشت،جناب ابوترابی بود!ایشان از سردمداران نمایندگانی بود که بی توجه به خطرات و اشکالات ساختاری برجام و بی توجه به دغدغه ها و بیانات رهبری در مذاکرات هسته ای، در عرض ۲۰ دقیقه این توافق پرابهام و پرایراد را به تصویب رساند تا از این طریق برای خود در انتخابات پیش رو جایگاهی کسب کند(و از گندم ری بازنماند!)»اين آنها تلاش مي‌‌كنند مخالفان برجام و مذاكرات را سپاه خوبان نشان دهند وزحمتكشان گفت‌وگوها را يزيدان زمان، چندان دور از ذهن نيست ولي مردم در زمان مناسب همان طور كه در شب به نتيجه رسيدن برجام نشان دادند كه چقدر خوشحالند، پاداش زحمت دست‌اندركاران مذاكرات را خواهند داد. تخريب‌ها از زبان راديكال‌هاي دوران امتياز مثبتي براي افراد است چرا كه امروزه بدنه اجتماعي كشور چشم به دهان اين افراد دارند تا ببينند به چه كسي را نهي مي‌كنند و مردم عكس آن عمل كنند.

شورو نشاط تبليغات انتخاباتي در جريان اصلاحات به اوج رسيد. سالن حجاب تهران روز پنجشنبه با آهنگ يار دبستاني و شعار هاي مطالبه محور جمعيت به يكي از ميتينگ‌هاي بزرگ اين انتخابات تبديل شد. شايد هيچكس باور نمي كرد بعد از اين همه اتفاق كه در جريان تائيد صلاحيت اصلاح طلبان افتاد، مردم اين‌گونه خودشان را به سالن برنامه اي برسانند كه قرار بود در آن كانديداي ائتلاف فراگير اصلاح طلبان در در ميانشان حاضر و براي آنها سخنراني‌كند. گردهمایی فراگیر اصلاح‌طلبان به همت معاونت زنان ستاد ائتلاف تهران با كمترين تبليغات شهري در حالي برگزار شد كه سالن برگزاري پر ازحاميان گفتمان اصلاحات بود. استقبالي كه مسئولان برگزاري مراسم را نيز غافلگير كرد.حال و هواي ورزشگاه شيرودي در خرداد92 براي حاضران يادآوري مي‌شد.زماني كه اعتدال و اصلاحات دست‌در‌دست هم دادند و روحاني را رئيس‌جمهور برگزيدند. آن دوران نيز مانند امروز،  اختلافات براي يك هدف والاتر كنار گذاشته شد. اين همگرايي و استقبال در حدي بود كه يكي از مسئولان برگزاري اين برنامه به خبرنگارقانون گفت: فكر مي كرديم با ماجرايي كه در جريان احراز صلاحيت‌ها براي‌ ما اتفاق افتاده، مردم همچنان در شوك باشند اما استقبال مردم ثابت كرد كه تفكر اصلاحات باتوجه به همه بي مهري ها هنوز در دل مردم زنده است و اگر استقبال از برنامه هاي سياسي تا روز آخر تبليغات به همين شكل باشد پيروزي اصلاح طلبان در انتخابات تضمين مي شود.
حواشي برنامه
كمي قبل از شروع برنامه مسئولان برگزاري در حال انجام آخرين مقدمات شروع برنامه بودند كه به تدريج مردم وارد سالن مي‌شدند. همزمان با حضور مردم مدعوين و شخصيت هاي سياسي نيز آمدند. پس از لحظاتي محمد رضا عارف با آهنگ يار دبستاني به  سالن برگزاري وارد شد.نكته قابل توجه ورود خاص علي مطهري بود. اين حضور با شور خاصي همراه شد و مردم با شعار هاي خودشان وي را تا صندلي در رديف اول همراهي كردند. دركنار عارف و مطهري چهره‌هاي سرشناسي از لیست «ائتلاف ۹۲-گام دوم» در تهران  و الهه کولایی، فخرالسادات محتشمی پور، سید محمود میرلوحی، شهربانو امانی، جعفر توفیقی،علی شکوری راد، فائزه هاشمي، مجید فراهانی، آذر منصوری نشسته بودند.
چكيده بيانات حضار
اين مراسم سخنراناني نيز داشت. الهه كولايي، نرگس كريمي، علي شكوري راد به عنوان سخنرانان اصلي و  علي مطهري، محمدرضا عارف و مصطفي كواكبيان، غلامرضا حيدري، فريده اولاد قبا، بهروز نعمتي، محمد رضا بادامچي، فاطمه سعيدي، سهيلا جلودارزاده، محمد علي وكيلي، ابوالفضل سروش، علي رضا رحيمي، محمود صادقي، طيبه سياوشي، پروانه مافي، الياس حضرتي، فريد موسوي، فاطمه السادات حسيني، احمد مازني، محسن فتحي، محسن عليجاني زماني از سخنرانان مراسم ائتلاف فراگير بودند و آن چيز كه از مجموع صحبت‌هاي سخنرانان برداشت‌مي‌شد، دعوت از همه آحاد مردم براي حضور در انتخابات 7 اسفند بود تا در سراسر كشور كانديداي اصلاح‌طلب با راي حاميان خود گام دوم را پيروزمندانه بردارند و به مجلس شوراي اسلامي راه پيدا كنند. موضوع ديگر توجه كانديداهاي حاضر در ليست تهران به موضوعات تخصصي كه در حوزه اختيارات نمايندگي است، بود. كانديداهاي تهران نه به مردم وعده آسفالت خيابان ها رادادند و نه اختصاص شغل ويا احداث كارخانه، بلكه در چارچوب اختيارات نمايندگان از رونق اقتصادي و نقش مجلس آينده در اقتصاد ايران صحبت كردند.
حضور مبنايي به جاي اتوبوسي
حضور مردم در گردهمايي فراگير اصلاح طلبان كه با كمترين تبليغات و بازي رسانه اي برگزار شد، نشان داد كه حاميان اين جريان به صورت مبنايي و گفتماني در كنار كانديداي خود هستند و با روش‌هايي از جمله وعده هاي كاري و حتي غذايي! در اين برنامه ها حاضر نمي شوند. پيشتر مشاهده شده بود كه برخي كانديداي خاص از جريان مقابل  با وعده هاي خاص مردم را با اتوبوس از نقاط مختلف شهر به سالن برگزاري مراسم مي آوردند. اما استقبال مردمي از اين ميتينگ سياسي ثابت كرد برخلاف ادعاي برخي همچنان اصلاحات با وجود تمام نامهرباني ها در كشور زنده است و اين گفتمان حذف شدني نيست.

179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا