مایکروسافت پیش فروش نسخه توسعه دهندگان هولولنز را آغاز کرد
موبنا-مایکروسافت توسعهی نسخهی مخصوص هدست واقعیت مجازی هولولنز را آغاز کرده است. افرادی که این هدست را خریداری کنند میتوانند از ۳۰ مارس سال جاری میلادی (۱۱ فروردین ۱۳۹۵) هدست خود را در اختیار بگیرند.
توسعهدهندگانی که برای توسعهی اپلیکیشنهای هولوگرافیک به منظور استفاده در هولولنز ثبتنام کرده باشند، به عنوان اولین افرادی که قادرند نسخهی توسعهدهندگان این اپلیکیشن را تصاحب کنند، دعوتنامههایی را برای خرید این محصول دریافت خواهند کرد. همانطور که اشاره کردیم این هدست واقعیت افزوده از تاریخ ۳۰ مارس سال جاری میلادی به دست خریدارانش خواهد رسید. این هدست واقعیت افزوده تنها از طریق دعوتنامهی مایکروسافت قابل خریداری خواهد بود و علاقمندان باید برای خرید این هدست واقعیت مجازی مبلغ ۳۰۰۰ دلار را پرداخت کنند. توسعهدهندگانی که این هدست واقعیت افزوده را خریداری کنند، باید یک رایانهی مبتنی بر ویندوز ۱۰ را به همراه ویژوال استودیو ۲۰۱۵ و Unity 5.4 در اختیار داشته باشند.
به جرات میتوان گفت که ۳۰۰۰ دلار برای خرید یک هدست واقعیت افزوده که مبتنی بر ویندوز ۱۰ مایکروسافت است، یک مبلغ گزاف به نظر میرسد. با استفاده از پلتفرم توسعهیافته برای این هدست میتوان اشیاء را از پشت قاب هولولنز دید که به نظر میرسد در دنیای واقعیت وجود دارند، اما در حقیقت با هولوگرام روبرو هستیم که تنها در زمان بر چشم گذاشتن این هدست واقعیت مجازی، توانایی دیدن آنها را داریم. مایکروسافت تاکید کرده که نسخهی توسعهدهندگان هولولنز برای کاربران عادی نبوده و هدف از عرضهی آن در اختیار گذاشتن امکانی برای توسعهدهندگان است تا بتوانند اپلیکیشنهای پایداری را برای هولولنز توسعه دهند. این اپلیکیشنها شامل نمونههای کاربردی در صنعت تا حوزهی سلامتی و سرگرمی خواهد بود.
مایکروسافت برای در اختیار ذاشتن خط مشی جهت توسعهی اپلیکیشنهای این چنینی، نمونههایی را به رایگان در اختیار توسعهدهندگان قرار داده تا توسعهدهندگان بتوانند با بهرهگیری از آن به توسعهی آنچه که در ذهن دارند، مشغول شوند. از جملهی اپلیکیشنهای جالب توجهی که توسط مایکروسافت برای هولولنز توسعه یافته، باید به اسکایپ اشاره کرد که تجربهی کاربری جدیدی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
البته باید به این موضوع اشاره کرد که اپلیکیشنهای نمونهی توسعه یافته توسط مایکروسافت ماهیتی تجاری نداشته و به منظور استفادهی گسترده در هولونز توسعه نیافتهاند؛ بلکه هدف از توسعهی آنها در اختیار گذاردن تجربهی استفاده از هولولنز و توسعهی تجربیات مشابه و راهنمایی دقیق آنها به منظور توسعهی اپلیکیشنهای این چنینی است.
مایکروسافت علاوه بر اعلام این موضوع که پیش فروش هولولنز را آغاز کرده، اطلاعاتی را نیز از جزئیات سختافزاری این گوشی هوشمند ارائه کرد. از جملهی این اطلاعات باید به بهرهگیری هولولنز از پردازندهی اینتل و قرار گرفتن Holographic Processing Unit در کنار آن اشاره کرد. ضمنا در کنار این پردازنده ۲ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی اشاره کرد که در یک ساختار ۵۷۹ گرمی تجمیع شده است.
هولولنز بصورت بیسیم کار کرده و نیازی به اتصال آن به سایر رایانهها به منظور انجام پردازش وجود ندارد. همچنین بهرهگیری از پردازندهی اینتل به معنای وجود فن نیست و میتوان این هدست واقعیت افزوده را برای ۲ تا ۳ ساعت بدون نیاز به شارژ مورد استفاده قرار داد. از جملهی قابلیتهای ارتباطی این هدست واقعیت مجازی باید به بلوتوث 4.1 LE و بی سیم 802.11 اشاره کرد. رزولوشن هولوگرافیک این هدست بیش از ۲.۳ میلیون نقطهی نوری (Light Points) است. این هدست از وجود دو موتور نوری با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ و رزولوشن اچدی بهره میبرد. همچنین باید به چهار دوربین درک محیط، یک دوربین عمق سنج، یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت ثبت ویدیوهای HD و چهار میکروفون در کنار یک سنسور مخصوص سنجش نور محیط اشاره کرد.
منبع:زومیت|نویسنده:حسین خلیلی صفا
176/