قهوه دم نکشیده راست های افراطی در آلمان و برزیل
موبنا – دیروز سه شنبه وقتی نتایج رأی گیری انتخابات پارلمان های ایالتی در آلمان بیرون آمد خیلی ها هاج و واج شدند که داستان چیست؟ راست های افراطی چگونه توانسته اند این قدر خود را بالا بکشند؟ چه شده که ژرمن ها به احزاب تندرو تا این حد شانس داده اند؟ اگر بگویم این موضوع به جنگ سوریه و خاورمیانه دیوانه ربط دارد، چیز عجیبی نیست! مهاجرانی که آواره اروپا شده اند، دولت های اتحادیه را دچار استحاله کرده اند. روزی نیست که در گوشه ای از قاره سبز، تظاهراتی برگزار نشود و مردم فریاد و خشم خود را نثار رهبران سیاسی نکنند.د ر این وانفسای بحران مالی و نبود شغل مالیات شان خرج پناهجویانی می شود که بدون «کارت دعوت» به خانه آنها آمدهاندو حالا قرار است در سفرهای که دولت پهن کرده، هم کاسه شوند. البته این فقط داستان آلمان نیست، یونان، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال، کرواسی،نروژ، سوئیس و سوئد، همه و همه درگیر بحران پناهجویان هستند.حالا اما در اولین واکنش این ژرمن ها بودند که با ریختن آرای خود در سبد راستهای افراطی، نسخه دموکراتیزه شده خود را برای خانم صدراعظم، پیچیدند! در ایستگاه اول، انتخابات ایالتی در سه ایالت آلمان برگزار شد؛ دو ایالت از ایالتهای آلمان غربی سابق و یک ایالت در شرق این کشور.بر اساس نتایج اولیه، در ایالت زاکسن-آنهالت در شرق آلمان که نیروهای راست افراطی از پایگاه اجتماعی قدرتمندتری بهره می برند و دست بالا را دارند، بیش از ۲۲ درصد شرکتکنندگان در رأیگیری به حزب دست راستی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) اعتماد کرده اند.جالب است که بدانید آلترناتیوها، سازهای خود را علیه خوشرقصی دولت برای پناهجویان، کوک کرده و تا توانسته اند پروپاگندایی شدید برای مهمانهای ناخوانده، «جا» انداخته اند. نکته مهم این است که در زاکسن-آنهالت ، دموکرات یعنی حزب متبوع آنگلا مرکل، مثل همیشه بیشترین آرا را به دست آورد، دموکرات – مسیحی ها بیش از ۲۹ درصد رأی ها را جذب سبد خود کردند اما نسبت به انتخابات دوره گذشته، ۳ درصد ریزش «اعتماد» داشتند! خبر خوش برای آنها اما این بود که چپها (Linke) که در این ایالت به صورت سنتی قدرتمند هستند، سقوطی ۷درصدی را تجربه کرده اند و فقط موفق شدهاند ۱۷ درصد آرا را مال خود کنند این یعنی جایی پایین تر از آلترناتیوها!راست های افراطی البته نوار موفقیت شان را به دو ایالت دیگر هم امتداد دادهاند و در غرب کشورکه اساساً پایگاه اجتماعی نیروهای راستگرا نیست، رأی بیش از ۱۰ درصد از رأیدهندگان را به چنگ آوردند!
حالا سری به سرزمین فوتبال و قهوه بزنیم؛ جایی که خانم دیلما روسف، با فشارهای سیاسی مضاعفی روبه رو شده و هر روز هم که می گذرد، رقبا بیشتر به پایه های لق شده صندلی او لگد می زنند. دیگر نیازی نیست از فساد مالی
دور و بری ها و هم حزبی های خانم رئیس جمهور برایتان بگویم چون در شماره های پیشین به این موضوع پرداختیم یک راست برویم سر اصل مطلب تظاهرات و اعتراضات خیابانی در برزیل روز به روز گسترده تر می شود و خیلی راحت «دیلما» را به این سمت پیش می برند که روان نویس خود را از کشوی میزش بیرون بیاورد و نامه «استعفا» را بنویسد. روسف شاید سخت ترین روزهای عمرش را می گذراند. برزیل در حال حاضر دچار رکود اقتصادی شدیدی شده و فساد مالیِ دولتی نیز، قوز بالاقوز شده است! شعار میلیون ها معترض برزیلی را نگاه کنید:«دیلمابرکنار باید گردد، ما خواهان استعفای فوری هستیم و سیاستمداران فاسد باید بروند». حکایت عجیبی شده داستان زندگی روسف؛ زنی که تا چند وقت پیش، محبوب دل میلیون ها نفر بود درست مثل مرکل که این روزها، خیلیها دیگر چشم دیدنش را ندارند. جالب است بدانید که اپوزیسیون راست در برزیل هم امیدوار است که از طریق اعتراضهای تودهای فشار بر نمایندگان پارلمان را افزایش دهد و آنان را به دادن رأی مثبت به برکناری دیلما رسف وادار کند. باید دید آخر و عاقبت دو رهبر قدرتمند جهان با راست های افراطی چه می شود.
منبع:قانون|نویسنده: مهدي دل روشن