خواندنی

ماجرای پوشش مهمانداران زن ایرفرانس در پرواز به ایران چگونه حل شد؟

موبنا – طبق تصمیم جدید فرانسه همه زنان در خط پروازی پاریس – تهران که با نظر شخصی خود داشتن روسری در خارج از هواپیما را نمی‌پذیرند، اجباری در حضور در این پرواز ندارند و می‌توانند به خط دیگری منتقل شوند.

شرکت هواپیمایی ایرفرانس فرانسه پس از هشت سال وقفه، از روز 29 فروردین ماه امسال پروازهای خود را به تهران از سر می‌گیرد. آن طور که در چند روز اخیر خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند، برخی از مهمانداران این شرکت از پذیرش قانون رعایت حجاب هنگام حضور در ایران ابراز نارضایتی کرده‌اند و این مساله واکنش متفاوت مسوولان سیاسی فرانسه را به‌دنبال داشته است.

روزنامه فرانسوی لوفیگارو به تازگی در مطلبی نوشت: اتحادیه خدمه پروازی شرکت ایرفرانس به پوشیدن حجاب اسلامی توسط خدمه ایرفرانس در ایران انتقاد دارد. مسئولان سیاسی فرانسه از احزاب راست‌گرا و چپگرا نظر واحدی در مورد این مساله ندارند.

از سرگیری پروازهای پاریس- تهران از 17 آوریل (29 فروردین ماه) یکی از بحث برانگیزترین اخبار روزهای گذشته فرانسه بوده است. بر پایه قوانین ایران، مهمانداران شرکت ایرفرانس در خاک ایران باید حجاب داشته باشند.

مقررات داشتن حجاب در پروازهای ایرفرانس به عربستان سعودی نیز اجرا می‌شود و در پروازها به ایران نیز پیش از توقف آن در سال 2008 میلادی، اجرا می شد.

با این حال اتحادیه پرسنل پرواز (SNPNC) می‌خواهد در برنامه از سرگیری پروازهای پاریس – تهران این شرکت، مهمانداران بتوانند مختار باشند.

در همین حال ایرنا گزارش داده، مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده است: همه شرکت‌های هواپیمایی بر احترام به قوانین و مقررات کشورهای مقصد واقف هستند و آن را رعایت می‌کنند.

رضا جعفرزاده در واکنش به خبر منتشر شده در روزنامه فرانسوی لوفیگارو مبنی بر نارضایتی مهمانداران شرکت ایرفرانس برای رعایت پوشش اسلامی در ایران، ضمن آنکه این موضوع را یک مساله درون شرکتی دانست، افزود: این روزنامه فرانسوی این مساله را به صورت اختلاف برانگیز و درخواست غیرمتعارف از پروازهای خارجی مطرح کرده است. حدود 41 شرکت هواپیمایی خارجی به ایران پرواز می‌کنند که برخی از آنها اروپایی هستند و همگان بر احترام به قوانین و مقررات کشورمان به طور کامل واقفند و آن را رعایت می‌کنند.

مدیرروابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه شرکت هواپیمایی ایرفرانس پیش از این هم به تهران پرواز داشته است، گفت: رعایت قوانین و مقررات کشورها در زمینه حفظ شئونات از ابتدایی‌ترین پیش نیازی است که در مذاکرات و مراودات حمل‌و‌نقلی بین کشورها به آن توجه می‌شود. مصالح و منافع اقتصادی یک شرکت هواپیمایی فراتر از این مسایل پیش پا افتاده است که مطرح می‌شود.

پایان ماجرای اعتراض
در همین حال ساعاتی پیش اعلام شد: مهمانداران زن ایرفرانس برای حضور در پروازهای تهران – پاریس حق انتخاب دارند.

خبرگزاری فرانسه از پاریس نوشت، «ژیل گاتو» مسئول منابع انسانی ایرفرانس در گفت‌وگو با رادیو «اروپ1» گفته است: شرکت (ایرفرانس) تصمیم گرفت با اتخاذ «موضعی استثنایی»، امکان جایگزینی مهمانداران و خلبانان زن را که مایل به داشتن حجاب نیستند، در پروازهای تهران- پاریس فراهم کند.

خبرگزاری فرانسه افزود: بر پایه این تصمیم که عصر دیروز (دوشنبه) به اتحادیه‌های کارکنان شرکت ایرفرانس ابلاغ شده است، «همه زنان در خط پروازی تهران که با نظر شخصی خود داشتن روسری در خارج از هواپیما را نمی‌پذیرند، اجباری در حضور در این پرواز ندارند و می‌توانند به خط دیگری منتقل شوند».

 منبع:اقتصاد نیوز 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا