بررسی Honor 5X هواوی
موبنا – در بین گوشیهای هوشمند میانرده، جنگ بزرگی در جریان است و هر شرکتی که دست در کار دارد سعی میکند با قیمت مقرون به صرفه و ویژگیهای بهتر، دستگاه ارزشمندتری به بازار بفرستد. اما سری X از زیر برند آنر شرکت هواوی یکی از بهترین مجموعه گوشیهای هوشمندی است که میتوانید در گروه دستگاههای میانرده تهیه کنید.
هواوی گوشی هوشمند 5X را ابتدا در CES معرفی کرد. گوشی هوشمندی جذاب که با قیمتی ۲۰۰ دلاری، بدنهای فلزی، باتری بزرگ ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، حسگر اثر انگشت و نمایشگر ۵.۵ اینچ 1080p را در اختیار کاربران قرار میداد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. گوشی هوشمند Honor 5x هواوی یکی دیگر از تلاشهای این شرکت چینی برای ساخت دستگاهی از سری میانرده است که به راحتی میتواند ادعای فرزندخواندگی پرچمدار این شرکت را مطرح کند. این دستگاه با ویژگیهای خوبی که دارد حتی توانست به عنوان یکی از اولین دستگاههای راه یافته به بازار آمریکا از شرکت هواوی باشد.
مشخصات فنی:
- پردازندهی ۸ هستهای ۶۴ بیتی کوالکام اسنپدراگون 615 با شماره مدل MSM8939 با فرکانس پردازنده ۱.۲ و ۱.۵ گیگاهرتز
- نمایشگر ۵.۵ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل همراه با پنل IPS LCD و تراکم پیکسلی ۴۰۱
- پردازندهی گرافیکی Adreno 405
- دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پشت با فلش Dual Tone LED و دوربین جلوی ۵ مگاپیکسلی
- اندروید نسخهی ۵.۱
- ابعاد ۱۵۱.۳ در ۷۶.۳ در ۸.۲ میلیمتر با وزن ۱۵۸ گرم
- باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی لیتیوم یونی
- پشتیبانی از شبکه 3G و 4G و بلوتوث نسخهی 4.1
- پشتیبانی از دو سیم کارت همزمان
- مجهز به حسگر اثر انگشت و رابط نرمافزاری Emotion UI
طراحی
گوشی هوشمند Honor 5X از لحاظ ظاهری با دستگاه نکسوس 6P و Mate 8 هواوی شباهت زیادی دارد، اما نمیتواند حس بالا رده بودن آنها را حتی با بدنهی فلزی خود منتقل کند. بنابراین برای مقایسهی این دستگاه باید به آنر 7 متوسل شد که در جنس و نوع ساخت شباهتهای زیادی به هم دارند.
این دستگاه از ابعادی معادل ۱۵۱ در ۷۶.۳ در ۸.۲ میلیمتر برخوردار است که برای یک گوشی با اندازه نمایشگری ۵.۵ اینچی از لحاظ عرض و طول بسیار مناسب و خوش ساخت است. اگر این دستگاه را با جی 3 مقایسه کنیم، هواوی سعی کرده تا طول این دستگاه را به جای عرض آن افزایش دهد تا نمایشگر ۵.۵ اینچی را در این بدنه قرار دهد.
حاشیههای بخش بالایی و پایینی آنر 5X زیاد هستند، اما هواوی سعی کرده به جای آن از حاشیههای کناری نمایشگر کم کند. به صورت کلی در دست گرفتن آنر 5X با گوشههای خمیدهای که پیدا کرده راحت است؛ اما چون طول دستگاه زیاد است، با یک دست نمیتوانید انگشتهای خود را از میانهی دستگاه بالاتر ببرید. برای همین کار کردن با آنر 5X با دو دست بسیار راحتتر است و به دلیل تیز نبودن گوشههای دستگاه حس بسیار خوبی نیز منتقل میکند.
هواوی از بدنهی فلزی یکپارچه در آنر 5X استفاده کرده است و به همین دلیل وزن این دستگاه در مقایسه با رقبای پلاستیکی بیشتر شده؛ اما باز هم با اندازه و وزن ۱۵۸ گرمی، هنوز سبک به حساب میآید و در دست گرفتن طولانی آن به هیچ وجه آزار دهنده نیست.
اما بگذارید کمی بیشتر این طراحی از هواوی را زیر ذره بین ببریم و بر هر بخش دستگاه با دقت بیشتری نگاه کنیم:
آنر 5X در بخش جلویی طراحی بسیار سادهای دارد. در همان نگاه اول نمایشگر بزرگ ۵.۵ اینچی را با حاشیههای کم در کنارهها و حاشیههای زیاد در بالا و پایین مشاهده میکنیم. هواوی از حاشیهی بالایی دستگاه استفاده کرده و اسپیکر مکالمهی صوتی، دوربین جلوی ۵ مگاپیکسلی و سنسور سنجش نور محیط و مجاورت را در کنار هم مشاهده میکنیم.
اما در کنارهی سمت راست دستگاه شاهد دکمهی برآمدهی پاور و دکمهی یکپارچهی تنظیم صدا در بالای آن هستیم. این دو دکمه در محل بسیار خوبی قرار گرفتهاند و همین که گوشی را در دست میگیرد، دکمهی پاور را زیر انگشت خود میتوانید حس کنید. علاوه بر این دسترسی به دکمههای تنظیم صدا نیز آسان است و برای کم و زیاد کردن، متحمل درد حاصل از کشیدگی زیاد انگشتان نخواهید شد!
در کنارهی سمت راست دستگاه تنها دو درگاه سیم کارت را میبینیم که یکی از آنها را میتوان به عنوان درگاه microSD استفاده کرد. در پشت دستگاه بدنهای برس خورده که در بخش بالایی آن جایگاه حسگر اثر انگشت با یک تورفتگی و دوربین با یک برآمدگی مشخص شده است. خطی باریک از بالای دوربین کشیده شده و آن را به بخش بالایی متصل کرده است. در کنار دوبین یک فلش LED را میبینیم که در عکاسیهای شب و محیطهایی با نور کم به کمک کاربر میآید. اما نکتهی جالب در طراحی بخش پشتی 5X دو بخش مستطیلی و باریک در بالا و پایین دستگاه است که با طراحی متفاوت و دانه دانهای قابل مشاهده هستند.
اما در بالا و پایین دستگاه با چه طراحی و ظاهری رو به رو هستیم؟ بلندگوهای استریو Honor 5X در بخش پایینی دستگاه با ۱۲ سوراخ که به دو بخش در دو طرف درگاه شارژر تقسیم شدهاند، قابل دیدن هستند. اما در بخش بالایی جز جک ۳.۵ میلیمتری صدا و سوراخ کوچک میکروفون مورد دیگری وجود ندارد.
از اینکه هواوی از بدنهای فلزی در طراحی دستگاه میانردهی خود استفاده کرده بسیار راضی هستیم؛ چرا که همین بدنهی زیبا و کار شده ظاهر خوبی به دستگاه داده است. اما هواوی میتوانست این دستگاه را باریکتر از این مقدار کند، حاشیههای بالا و پایین نمایشگر را حذف کند تا با طراحی بهتری رو به رو باشیم و علاوه بر این به نظر حاشیههای بالا و پایین دستگاه هم اندازه نیستند و حاشیههای بالای دستگاه کوتاهتر است. اما به صورت کلی و اگر این موارد را کنار بگذاریم، هواوی را برای طراحی یک دستگاه میان رده در این کلاس تحسین میکنیم.
صفحهنمایش
بسیاری از پرچمداران شرکتهای معروف دنیای فناوری از نمایشگرهایی با رزولوشن QHD در دستگاه خود استفاده میکنند؛ اما در حقیقت به سختی میتوان تفاوت رزولوشن 1080p با QHD را در یک نمایشگر 5.5 اینچی تشخیص داد.
خوشبختانه نمایشگر ۵.۵ اینچی Honor 5X از پنل IPS استفاده میکند و به همین دلیل دقت و ظاهر رنگها در این نمایشگر بسیار عالی به نظر میرسند. البته رنگها کمی سرد هستند و تمایل خود به آبی را نشان میدهند. تراکم پیکسلی رزولوشن 1080p آنر 5x در اندازهی نمایشگر ۵.۵ اینچی، به ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ میرسد.
این نمایشگر توانسته با ابعاد مناسب دستگاه تا ۷۲.۲ درصد از کل بدنه جلویی دستگاه را به خود اختصاص دهد.
این صفحهنمایش Full HD تصاویر و متون را بسیار واضح نمایش میدهد و نگاه به آن از زاویههای مختلف نیز همچنان واضح به نظر میرسد. البته محافظ نمایشگر Honor 5X در از بین بردن اثر انگشتها عملکرد خوبی ندارد و خیلی راحت اثر انگشت شما بر روی نمایشگر باقی خواهد ماند. متاسفانه این نمایشگر از هیچ محافظ سرسختی مانند گوریلا گلس پشتیبانی نمیکند.
روشنایی این نمایشگر در بالاترین مقدار روی ۵۸۵ نیت قرار میگیرد که همین موضوع خیال ما را از مقدار روشنایی این نمایشگر در نور روز راحت میکند. این نمایشگر شاید با کیفیتترین و دقیقترین نباشد، اما همچنان یکی از بهترین گزینهها در بین گوشیهای میانرده است.
سنسور اثر انگشت
یکی از جذابترین ویژگیهایی که به گوشیهای میانرده راه پیدا کرده، سنسور اثر انگشت است که حالا در آخرین نسخه سری Honor X هم شاهد استفاده از آن هستیم. همانطور که در بخش طراحی هم به آن اشاره کردیم، حسگر اثر انگشت در پشت Honor 5X قرار گرفته و خیلی راحت میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
وجود اثر انگشت در گوشیهای میان رده بسیار ویژگی خوبی به حساب میآید؛ البته اگر عملکرد آنها بدون نقص و با کمترین اشکال باشد. متاسفانه سنسور اثر انگشت آنر 5X زیاد دقیق و صحیح عمل نمیکند و شاید از هر پنج باری که قصد دارید از این سنسور برای باز کردن قفل دستگاه استفاده کنید، حداکثر یک بار این سنسور در همان نوبت اول نمایشگر را روشن نکند و با یک ویبره، پیام خطایی را به شما نشان دهد. با این حال همین که هواوی سنسور اثر انگشت را بر روی یک گوشی هوشمند ۲۰۰ دلاری قرار داده، بسیار جای خوشحالی دارد و با قرار دادن کامل سر انگشت خود خیلی سریع و با کمترین میزان خطا میتوانید نمایشگر را باز کنید.
دوربین
یکی از آخرین دستگاههای قابل اعتنای هواوی در میان دستگاههای میانرده، دوربینی ۱۳ مگاپیکسلی در پشت خود دارد که از فلش پشتیبانی میکند. لنز این دوربین، زاویهی عریض ۲۸ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/2.0 و قابلیت ضبط ویدیوهای 1080p همراه شده است. در بخش جلویی نیز دوربین ۵ مگاپیکسلی قرار گرفته که برای ثبت تصاویر سلفی استفاده میشود.
دوربین اصلی هواوی شبیه به بسیاری دیگر از دستگاههای هواوی است. هر دو گوشی GX 8 و Honor 5X از دوبینی ۱۳ مگاپیکسلی در پشت و دوربینی ۵ مگاپیکسلی سلفی برخوردارند. اما تفاوت اینجا است که Honor 5X از فلش دوگانه و تثبیتگر نوری تصاویر برخوردار نیست. برای همین ثبت تصاویر در حالتهایی که دست لرزش زیادی دارد یا در موقعیتی کم نور قرار میگیرید، چندان جالب نمیشود و به راحتی میتوان تارشدن و نویز را در تصاویر مشاهده کرد.
به صورت کلی قدرت دوربین این دستگاه وابستگی زیادی به میزان نور محیط دارد. تا هر زمانی که نور به صورت خوب بر روی سوژهی شما حضور داشته باشد، کیفیت تصاویر قابل قبول و رنگها طبیعی هستند. اما در صورتی که نور کم شود، با اضافه شدن نویز درون تصاویر از وضوح آنها کاسته میشود. اگر دوست دارید از تصاویری که با گوشی خود ثبت میکنید در شبکههای اجتماعی استفاده کنید، کیفیت تصاویر این دوربین بسیار خوب است. بنابراین اگر برای اشتراکگذاری عکسهای خود در شبکههای اجتماعی و عکاسی با دوربین دستگاه خود حساب باز کردهاید، تا زمانی که وضعیت نور محیط خوب باشد، دوربین آنر 5X به هیچ وجه شما را نامید نمیکند.
از لحاظ نرمافزاری دوربین Honor 5X در رابط کاربری Emotion UI همان ظاهر همیشگی و مشابه با ظاهر رابط دوربین آیفونها را دارد. خوشبختانه بسیاری از حالتهای عکسبرداری در Honor 5X حضور دارد که میتوان از بین آنها انتخاب کرد؛ اما نبود دو حالت «دستی» و «شبهنگام» که بیشتر در گوشیهای بالا رده دیده میشود، در این گوشی میانرده حس میشود.
نرم افزار
آنر 5X دارای سیستمعامل اندروید ۵ با رابط کاربری EMUI 3.1 است که در ظاهر هیچ شباهتی به اندروید گوگل ندارد. رابط کاربری که به طور کامل تغییر داده شده و شاید بیشتر شبیه به iOS اپل باشد. در این رابط کاربری نیز همانند رابط کاربری اپل امکان جستجویی شبیه به اسپاتلایت گوشیهای آیفون وجود دارد.
به علاوه همانطور که در اکثر رابطهای کاربری گوشیهای چینی شاهد بودیم، آنر 5X نیز بخش خاصی برای اپلیکیشنها به نام «منوی اپلیکیشنها» ندارد و تمامی اپلیکیشنها مانند iOS در صفحهی خانگی قرار دارند. با این حال میتوانید اپلیکیشنها را در دستههای مختلف گروهبندی کنید تا بتوانید سریعتر اپلیکیشن مورد نظر خود را بیابید.
نوار اعلانات نیز به دو بخش اعلانات و میانبرها تقسیم شده است. در بخش اعلانات، اعلانیههای گوشی خود را دریافت میکنید و در بخش میانبرها آیکنهای دسترسی سریع به بخشهای مختلف تنظیمات وجود دارد. هر چند این نوار نمای جالبی دارد، اما شاید بهتر بود هر دو بخش اعلانات و میانبرها در یک بخش جمعآوری میشدند تا دسترسی به آنها سادهتر میشد.
همچنین در بخش Themes نیز میتواند پیشزمینهی گوشی خود را تغییر دهید تا شکل آیکنها در تمامی بخشهای رابط کاربری تغییر کند. به علاوه میتوانید محل دکمههای ناوبری روی صفحهنمایش را تغییر داده و حتی علاوه بر سه دکمهی معمول، دکمهای برای دسترسی سریع به نوار اعلانات را به آنها اضافه کنید.
در حالت کلی رابط کاربری EMUI 3.1 هواوی زیباییهای خاص خود را دارد و الگوبرداری آن از اپل ممکن است دلخواه برخی افراد نبوده و در عین حال رابط کاربری ایدهآلی برای اشخاص دیگر باشد؛ رابط کاربری که «منوی اپلیکیشنها» را نداشته و در آن اثری از اندروید خام نیست. البته همانطور که گفتیم، ترفندها و عملکردهای خوبی در این رابط وجود دارد که سریعتر میتوانید در بین بخشهای مختلف حرکت کنید. برای مثال با گرفتن چند لحظه دکمه ناوبری مربع میتوانید به اپلیکیشن قبلی که باز بوده برگردید یا در گالری میتوان با کشیدن صفحه از بالا به پایین به صورت نیمه یا کامل، برنامهی دوربین را باز کنید.
بازده و عملکرد
هواوی از پردازندهی اسنپدراگون MSM8939 Snapdragon 615 در دستگاه آنر ۵x استفاده کرده که از ۸ هستهی پردازشی Cortex A53 برخوردار است. این پردازندهی ۶۴ بیتی دارای فرکانس کاری ۱.۵ گیگاهرتز است. این پردازشگر برای دستگاههای میانرده قوی محسوب میشود و در هنگام کار با این دستگاه شما را با لگهای گاه و بیگاه مواجه نمیکند. برای مثال اگر بخواهید به صورت همزمان از ۵ اپلیکیشن مختلف و حتی سنگین استفاده کنید، در عملکرد این دستگاه هیچ تاخیر و مشکلی را مشاهده نخواهید کرد. البته با غیرفعال کردن انیمیشنها میتوانید دستگاهها را از این هم سریعتر کنید.
تلفن / تبلت | AnTutu 5 | LinpackSingle / Multi | Quadrant 2.1 | 3DMarkIceStorm | VellamoBrowser / Metal | CF Bench v1.3 | BaseMarkOS II / Sunspider |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Honor 5X | 35473 | 218.316
287.337 |
25773 | 9591 | 1705
1086 |
59983 | 882 |
Huawei Honor 7 | 46333 | 130.785 277.412 |
14171 | 8931 | 2645 1330 |
50744 | 1070 |
HTC One A9 | 40916 | 237.488 317.64 |
26911 | 8858 | 2479 1127 |
61525 | 1068 1370.1ms |
Xperia Z5 Premium | 49654 | 245.127 480.532 |
22187 | 22420 | 2951 1286 |
46757 | 1540 |
Nexus 5X | 44605 | 80.687 241.228 |
19207 | 14438 | 3561 1140 |
31987 | 1230 1230.2ms |
Xperia Z5 | 51206 | 240.900
431.373 |
22477 | 22589 | 3834
1386 |
58865 | 1508
665.3ms |
Xperia Z5 Compact | 60869 | 362.915 446.208 |
35230 | 21759 | 2832 1381 |
49236 | 1831 761.5ms |
Samsung Galaxy A8 | 48212 | 248.764 330.719 |
25091 | 17433 | 2840 1565 |
51896 | 1036 805.5ms |
+Galaxy S6 Edge | 68160 | 499.008 727.011 |
34064 | 24361 | 1754 1009 |
61538 | 1771 769.0ms |
Galaxy Note 5 | 67202 | 610.448 778.421 |
36014 | 21404 | 5469 2545 |
54810 | 1820 569.0ms |
LG G4 |
48138 |
349.306
537.155 |
26333 | 19494 | 3884
2180 |
64188 | 1722
768.7ms |
Sony Xperia Z3+ |
53292 |
280.379
490.311 |
28296 | 23506 | 4128
1457 |
57887 | 1705
893.6ms |
Nokia Lumia 930 | 25585 | – | – | – | – | – | 1043498ms |
Sony Xperia E4 | 19194 | 112.679269.436 | 8555 | 3239 | 1592740 | 18154 | 3551278.6ms |
HTC One M9 | 49674 | 603.118542.337 | 27803 | 21090 | 30902352 | 57313 | 1675661.3ms |
Samsung Galaxy S6 | 67802 | 607.488788.162 | 35444 | 21204 | 54692545 | 58117 | 1732572.3ms |
به صورت کلی در آزمایشهای بنچمارک مختلف، آنر 5X توانست نتایج خوبی در مقایسه با دیگر دستگاههای این رده کسب کند. اگر هواوی بتواند با بروزرسانی اندروید 6 رابط کاربری این دستگاه را از این هم بیشتر بهینه کند، آنر 5X حتی میتواند نتایج بهتری نیز در آزمایشهای بنچمارک از خود برجای بگذارد.
در تجربهای که ما داشتیم مشخص شد که برنامهها و بازیهای اندروید ممکن است با کمی تاخیر در این دستگاه باز و آماده کار شوند؛ اما همین که اپها به صورت کامل اجرا شدند دیگر به راحتی و بدون هیچ تاخیر، لگ یا مشکلی میتوانید بازی یا برنامه خود را انجام دهید. در هر صورت، بازیهای خیلی سنگین و گرافیکی در آنر 5X با توجه به پردازندهی گرافیکی Adreno 405 این دستگاه ممکن است دچار افت فریم شوند.
باتری
رابط کاربری EM UI x دارای گزینهای برای ذخیرهی انرژی باتری است که میتواند امکان استفاده تا آخرین ثانیههای عمر باتری را برای شما فراهم میکند. علاوه بر حالت معمولی ذخیرهی باتری، در آنر 5X حالت ذخیرهی فوقالعاده انرژی با نام Ultra Power Save نیز وجود دارد که همهی ارتباطات دستگاه مانند بلوتوث، وایفای و موارد دیگر را قطع میکند تا تنها توانایی برقراری تماس و ارسال پیام باقی بماند و هیچ انرژی اضافهای از دستگاه کم نشود.
دستگاه میانرده و جدید هواوی با باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی همراه شده که میتواند تا ۱۰ ساعت پخش ویدیو مداوم، ۱۰ ساعت وبگردی مداوم و ۷۶ ساعت در حالت آماده به کار، شارژ باتری را نگه دارد. در استفادهی واقعی و روزانه از دستگاه، به راحتی آنر 5X میتواند یک روز و نیم را همراه با شما بماند.
جمعبندی
به صورت کلی هواوی از دستگاه میانردهای عالی رونمایی کرده که به راحتی میتواند با قیمتی مناسب برای مدت زیادی همپای شما باقی بماند. نمایشگر، طراحی، باتری، سختافزار و دوربین دستگاه همگی عملکرد راضیکننده و خوبی نشان میدهند و در مقایسه با قیمتی که هواوی برای این دستگاه در نظر گرفته، کاملا ارزشمند برآورد میشوند. اگر دوست دارید دستگاهی میانرده اما قدرتمند با مشخصات خوب نزدیک به پرچمدارها را با قیمتی مناسب خریداری کنید، آنر ۵x همین الان انتظار شما را میکشد.
نکات مثبت
- قیمت مقرون به صرفه
- نمایشگر باکیفیت و وضوح بالا
- طراحی زیبا و فلزی
- طول عمر باتری مناسب
- عملکرد خوب سنسور اثر انگشت
نکات منفی
- عملکرد متوسط دوربین در نور شب
منبع: زومیت | نویسنده: امین فیض پور